Sport

Komentari 5

Trpaj, Andro! Pa napuniti mrežu Nijemaca uvijek je najveći gušt

Trpaj, Andro! Pa napuniti mrežu Nijemaca uvijek je najveći gušt

Nakon jučerašnjeg poraza od Rusije, neugodnog, ali ne i dramatičnog, drago nam je bilo vidjeti da su se naši vaterpolisti resetirali, zbrojili. Razbili su Njemačku 22-8 i sutra u četvrtfinalu igraju protiv Gruzije u 18 sati

U prvih pet dana mogli ste i napraviti pokoji krivi korak, grešku koja vas ne bi koštala puno, ali od petka... Toga više nema! Završilo je krstarenje Rotterdamom, zagrijavanje za ono najbitnije, što za Barakude kreće od sutra u četvrtfinalu predolimpijskog turnira u Rotterdamu protiv - Gruzije (18:00). Utakmica nakon koje popravnog nema. Pobjeda vas ostavlja u igri za odlazak na Olimpijske igre, vodi u polufinale i na korak do Tokija, a poraz ravno - kući.

POGLEDAJTE VIDEO:

Stoga, nakon jučerašnjeg poraza od Rusije, neugodnog, ali ne i dramatičnog, drago nam je bilo vidjeti da su se naši vaterpolisti resetirali, zbrojili. Doduše, nije da nam je, nakon pobjede Rusije nad Nizozemskom 11-10, naša nad Njemačkom 22-8 značila išta u pogledu konačnog plasmana u skupini, no napuniti mrežu Nijemaca u svakom sportu uvijek je poseban gušt. 

Najveći je danas imao kapetan Andro Bušlje, majstor za kojeg znamo da u svojim rukama, osim najprofinjenijeg čuvanja protivničkih centara, ima isto takav udarac i koji kada koristi koliko bi trebao, upravo rezultiram učinkom poput današnjeg. Petarda za čistu peticu! Petica, ma desetka i za igrača više, savršen da savršeniji ne može biti - osam od osam!

Nijemci, koji su nas na SP-u 2019. godine, ozbiljno namučili u četvrtfinalu, toliko da smo ih slomili tek u završnim minutama, u Rotterdamu izgledaju kao razbijena vojska. Tj. izgledali su jer za njih je turnir završio. Ne toliko zbog nekoliko važnih izostanaka (Reibel, Preuss, Eidner), već zbog činjenice da se u njihovoj domovini već mjesecima ne igra vaterpolo. Reprezentativci, koji uglavnom dolaze iz dva najbolja kluba Hannovera i Spandaua, stoga, odigrali su u ovoj sezoni tek tri utakmice u Ligi prvaka. Nikakve pripreme ni trening ipak ne mogu zamijeniti ono što donose utakmice.

Opet, neugodno su nas iznenadili sa svih pet poraza, posebno onim od Rusije 5-17, a, s druge strane, ugodno nas je iznenadila Gruzija koju na prvi spomen i dalje mnogi neće ozbiljno shvatiti, odmahnut će rukom, ali... Ta je Gruzija u prvom kolu minimalno izgubila od Grčke, bez teškoća dobila Kanadu i Brazil i danas izgubila od Crne Gore tek 9-11. Rezultatski već navodi na veliki oprez, ali i igrački jer u sastavu Gruzije, ma ne biste vjerovali, riječ vode naturalizirani igrači. Imaju ih četvoricu, dva Hrvata Marka Eleza i Marka Jelaču, talijanskog centra Fabija Baraldija te ljevorukog Srbina Borisa Vapenskog. Reprezentacija koja se očito diže i koja više nije baš mačji kašalj makar valjda mi možemo reći da već gledamo prema suboti i izvjesno Crnoj Gori kada nastupa vrhunac turnira.

Kvalifikacije za OI:

Hrvatska - Njemačka 22-8 (5-3, 6-2, 5-1, 6-2)

Hrvatska: Bijač (7 obrana), Popadić (4 obrane); Macan, Fatović 1, Lončar 3, Joković 2, Bukić 3, Vukičević 4, Bušlje 5, Miloš 1, Vrlić 1, Burić 2, Garcia

Njemačka: Schenkel, Thom (5 obrana); Božić, Van der Bosch, Real 2, Schulz, Jungling 1, Strelezkij 1, Gielen, Stamm 1, Ćuk 1, Restović 1, Schutze 1

Igrač više: Hrvatska 8/8, Njemačka 4/9

Peterci: Hrvatska 4/4, Njemačka 0/0

Parovi četvrtfinala:

Najčitaniji članci