Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tucak izabrao 13 igrača za Tokio, otpao je i junak kvalifikacija...

Tucak izabrao 13 igrača za Tokio, otpao je i junak kvalifikacija...
3

Reprezentacija danas putuje na turnir u Cagliari gdje će se susresti s Italijom i Rusijom, a nastup na OI Hrvatska otvara 25. srpnja protiv Kazahstana

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak objavio je popis reprezentativaca na koje računa na Olimpijskim igrama. Sa svojim odabranicima otvorit će svoj nastup u Tokiju 25. srpnja utakmicom s Kazahstanom u skupini B, gdje ih očekuju i Srbija, Španjolska, Australija te Crna Gora.

Pokretanje videa...

'Barakude' slave odlazak u Tokio 00:51

Za Hrvatsku će u Tokiju igrati:

VRATARI

1. Marko Bijač

2. Ivan Marcelić

CENTRI

3. Luka Lončar

4. Josip Vrlić

BRANIČI

5. Andro Bušlje, kapetan

6. Marko Macan

7. Paulo Obradović

NAPADAČI

8. Lovre Miloš

9. Maro Joković, zamjenik kapetana

10. Xavi Garcia

11. Ante Vukičević

12. Luka Bukić

13. Loren Fatović

Croatia v Russia - Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021 - 3rd place

U odnosu na 19 igrača, koliko ih je izbornik imao dosad na pripremama, otpali su golman Toni Popadić, centar Luka Lozina, braniči Hrvoje Benić, Andrija Bašić i Rino Burić, te napadač Franko Lazić.

Popadić nas je odveo na OI obranama peteraca u dramatičnom raspucavanju protiv Rusije u kvalifikacijama, no sad su Bijač i Marcelić u boljoj formi...

Druga utakmica za prvaka Hrvatske u vaterpolu, Mladost - Jug

- Ovo je najteža odluka za svakog trenera i izbornika. Nakon prvotnih kvalifikacija za Olimpijske igre a potom i iscrpnih priprema, odabrali smo trinaestoricu igrača koji će predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama. To su po mojoj procjeni, u konzultaciji s ostalim suradnicima, u ovom trenutku najboljih 13. Želim zahvaliti svim igračima koji su od početka uključeni u pripreme reprezentacije. Zahvaljujući njihovom zajedničkom radu, želji i volji uspješno smo iznjedrili trinaest najkvalitetnijih igrača. Hvala svakome pojedinačno. Uspjeh u Tokiju bit će naš zajednički - rekao je Ivica Tucak.

Reprezentacija danas putuje na turnir u Cagliari gdje će se susresti s reprezentacijama Italije i Rusije. Prvu će utakmicu Hrvatska odigrati u petak, 9. srpnja od 20.30 sati protiv reprezentacije Rusije, dok sljedećeg dana 10. srpnja igra od 19.00 sati protiv domaćina Italije. Po završetku turnira, u nedjelju reprezentacija odlazi kućama te se ponovo okuplja u Zagrebu 15. srpnja gdje nastavlja s pripremama do odlaska u Tokio.