Obavijesti

Sport

Komentari 21

Tucak objavio popis: U obranu olimpijskog zlata s Garcijom

Tucak objavio popis: U obranu olimpijskog zlata s Garcijom
1

Kada smo od Fine dobili zeleno svjetlo za nastup Javiera Garcie, odlučio sam se da Šetku po potrebi koristim i lijevo i desno kako bismo s time dodatno dobili na brzini, kaže izbornik Tucak

VIDEO

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se s Benu kupa u Budimpešti koji je poslužio kao izvrsna prilika za podizanje forme igrača, taktičko uigravanje i donošenje posljednje odluke vezane za odabir konačnih 13 igrača koji odlaze u Rio. Hrvatska je turnir na koji je otišla rasterećena postizanjem rezultata ipak završila kao druga, glatko pobijedivši Australce i Gruziju, a od domaćina Mađarske izgubila sa samo golom razlike, rezultatom 12-11.  

- Vidljivo je da smo u usponu forme u odnosu na prije odrađene pripreme i sparing utakmice u Rijeci i Trstu. Nastavljamo sa sparingom u Grčkoj, te sve ide po planu u ovom posljednjem dijelu priprema - izjavio je izbornik Tucak.

Reprezentacija s finalnih 13 igrača očekuje putovanje u Grčku gdje će od 22. do 24. srpnja nastaviti s pripremama za Olimpijske igre, trenirajući s grčkom reprezentacijom.

Nakon Benu kupa, izbornik i stručni stožer donijeli su i odluku o konačnom popisu igrača koji odlaze na Olimpijske igre, a to su:

  • Golmani: Josip Pavić i Marko Bijač
  • Centri: Luka Lončar i Ivan Krapić
  • Braniči: Damir Burić, Andro Bušlje, Marko Macan
  • Vanjski: Maro Joković, Javier Garcia, Antonio Petković, Anđelo Šetka, Sandro Sukno i Luka Bukić. 

- Ovih 13 igrača je ono što je koncepcijski najbolje rješenje. U ovom dugom razdoblju intenzivnih priprema, rada s trenerima i psihologinjom, te milijun izvaganih parametara odluka je donesena vrlo teško, slobodno je mogu nazvati i najtežom u svojoj dugoj trenerskoj karijeri – rekao je izbornik.

- Kada smo od FINA-e dobili zeleno svjetlo za nastup Javiera Garcie odlučio sam se da koncepcijski Šetku po potrebi koristim i lijevo i desno kako bismo s time dodatno dobili na brzini  – zaključio je izbornik. 
 
Vaterpolskom reprezentativcu, Josipu Paviću, pripala je i čast nošenja hrvatskog stijega na otvaranju Igara. Nakon Perice Bukića i Dubravka Šimenca ovo je treći put da je ta čast pripala vaterpolistu. Hrvatski vaterpolisti brane zlatnu medalju iz Londona 2012., te su očekivanja uvijek velika. 

- Izuzetno sam počašćen što imam priliku nositi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara i mislim da je to velika čast za cijeli hrvatski vaterpolo s obzirom da je to treći puta da jedan vaterpolist nosi hrvatski stijeg na samom otvaranju. A što se tiče naših ambicija u Riju, mi idemo kao branitelji naslova iz Londona, te je naš cilj najbolji mogući nastup, za koji se intenzivno pripremamo. Ključna je koncentracija i priprema za svaku utakmicu, vraćanje u prošlost i razmišljanje o starim utakmicama neće nam pomoći. Trebamo se pripremati iz utakmice u utakmicu – izjavio je Pavić.

Podsjetimo, Hrvatska će na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru igrati u grupi B. Protivnici našoj reprezentaciji su SAD, Španjolska, Francuska, Crna Gora, Italija. U grupi A igrat će Srbija, Grčka, Brazil, Australija, Japan i Mađarska. Hrvatska vaterpolo reprezentacija prvu utakmicu igra protiv reprezentacije SAD-a. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine izborit će četvrtfinale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...