Sport

Komentari 2

Tucak: U napadu smo briljantni!

Tucak: U napadu smo briljantni!

U ovim uvjetima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudačkog kriterija, odigrali smo vrlo dobar turnir. Ocjena 8 od 10, kaže izbornik nakon kvalifikacija za OI

Evo ovako odmah na prvu, ako bih morao ocijeniti turnir, mogao bih ga ocjeniti s osmicom, od maksimalne desetke.

Tako je ludih, nenormalnih i nehumanih osam dana Rotterdama opisao izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak nakon povratka u Zagreb.

Cilj su ostvarili. Na jedvite jade, u neviđenoj lutriji, u doslovno zadnjoj šansi. Jer Hrvatska nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju nije uspjela izboriti kroz Svjetsku ligu, Svjetsko prvenstvo ni Europsko prvenstvo. Uvijek blizu, uvijek za dlaku, ali ništa. I onda kvalifikacije za OI, koje su davale zadnja tri mjesta na olimpijski turnir, utakmica za treće mjesto. Popravnog više nije bilo.

U osmoj utakmici u osam dana, uz stalnu psihozu da se netko ne zarazi korona virusom, Hrvatska je uspjela, pobjeda 25-24 (11-11) nakon 15 serija peteraca nad Rusijom odvela je "barakude" u Tokio.

- Odigrali smo briljantno u napadu, malo više koncentracije nam fali u obrani, jednako kao i bolji protok lopte s igračem više. No naravno, u ovim uvjetima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudačkog kriterija, odigrali smo vrlo dobar turnir - dodao je Tucak nakon kvalifikacija u kojima je Hrvatska pobijedila Rumunjsku, Nizozemsku, Francusku, Njemačku, Gruziju i na kraju Rusiju nakon peteraca, a izgubila je od Rusije i Crne Gore.

Na olimpijskom turniru Hrvatska je u skupini B s Australijom, Srbijom, Španjolskom, Kazahstanom i Crnom Gorom. Što je puno jača skupina nego ona u kojoj su Južnoafrička Republika, SAD, Mađarska, Grčka, Japan i Italija.  

- Na Olimpijskim igrama svaka reprezentacija svaku može pobijediti. Nema lakog suparnika. Tako je uvijek bilo na OI. Jednako nam je bilo i u Riju. No imat ćemo dovoljno vremena za pripremu. Ja ću nakon dan-dva, kada mi se malo slegnu dojmovi, napraviti plan i program priprema i sparinga. Prije samih Igara plan je da odemo u Japan na zajedničke treninge sa Španjolcima. Sigurno ćemo imati dovoljno vremena da u Tokiju budemo pravi - zaključio je Tucak.

Igrači su malo proslavili uz pivo i brzo natrag u klupski ritam.

- Osjećamo veliko zadovoljstvo i ponos što smo ostvarili ovaj uspjeh. No ovo je ipak tek početak. Za ovo smo radili punih godinu i pol dana, no tek sada počinje prava stvar. Jučer smo saznali skupine za Olimpijske igre, slijedi nam priprema za ono što nas tamo očekuje, taj dugo priželjkivani nastup na Olimpijskim igrama - rekao je Lovre Miloš te nastavio:

- Sada svi odlazimo kućama na zasluženi odmor, mi u Mladosti imamo tri slobodna dana pa onda već u subotu igramo Eurokup u Barceloni. Zapravo i nema baš puno vremena za odmor. Najvažnije se zato odmoriti psihički, a fizički koliko će to biti moguće. A potom, iznimno brzo, nastavak klupske sezone - zaključio je Miloš.

Najčitaniji članci