Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tucak: U napadu smo briljantni!

Tucak: U napadu smo briljantni!
8

U ovim uvjetima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudačkog kriterija, odigrali smo vrlo dobar turnir. Ocjena 8 od 10, kaže izbornik nakon kvalifikacija za OI

VIDEO

Evo ovako odmah na prvu, ako bih morao ocijeniti turnir, mogao bih ga ocjeniti s osmicom, od maksimalne desetke.

Tako je ludih, nenormalnih i nehumanih osam dana Rotterdama opisao izbornik hrvatskih vaterpolista Ivica Tucak nakon povratka u Zagreb.

Pokretanje videa...

'Barakude' slave odlazak u Tokio 00:51

Cilj su ostvarili. Na jedvite jade, u neviđenoj lutriji, u doslovno zadnjoj šansi. Jer Hrvatska nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju nije uspjela izboriti kroz Svjetsku ligu, Svjetsko prvenstvo ni Europsko prvenstvo. Uvijek blizu, uvijek za dlaku, ali ništa. I onda kvalifikacije za OI, koje su davale zadnja tri mjesta na olimpijski turnir, utakmica za treće mjesto. Popravnog više nije bilo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

U osmoj utakmici u osam dana, uz stalnu psihozu da se netko ne zarazi korona virusom, Hrvatska je uspjela, pobjeda 25-24 (11-11) nakon 15 serija peteraca nad Rusijom odvela je "barakude" u Tokio.

33rd LEN EUROPEAN WATER POLO CHAMPIONSHIPS BARCELONA 2018 - SERBIA V CROATIA

- Odigrali smo briljantno u napadu, malo više koncentracije nam fali u obrani, jednako kao i bolji protok lopte s igračem više. No naravno, u ovim uvjetima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudačkog kriterija, odigrali smo vrlo dobar turnir - dodao je Tucak nakon kvalifikacija u kojima je Hrvatska pobijedila Rumunjsku, Nizozemsku, Francusku, Njemačku, Gruziju i na kraju Rusiju nakon peteraca, a izgubila je od Rusije i Crne Gore.

Croatia v Russia - Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021

Na olimpijskom turniru Hrvatska je u skupini B s Australijom, Srbijom, Španjolskom, Kazahstanom i Crnom Gorom. Što je puno jača skupina nego ona u kojoj su Južnoafrička Republika, SAD, Mađarska, Grčka, Japan i Italija.  

- Na Olimpijskim igrama svaka reprezentacija svaku može pobijediti. Nema lakog suparnika. Tako je uvijek bilo na OI. Jednako nam je bilo i u Riju. No imat ćemo dovoljno vremena za pripremu. Ja ću nakon dan-dva, kada mi se malo slegnu dojmovi, napraviti plan i program priprema i sparinga. Prije samih Igara plan je da odemo u Japan na zajedničke treninge sa Španjolcima. Sigurno ćemo imati dovoljno vremena da u Tokiju budemo pravi - zaključio je Tucak.

Croatia v Russia - Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021

Igrači su malo proslavili uz pivo i brzo natrag u klupski ritam.

- Osjećamo veliko zadovoljstvo i ponos što smo ostvarili ovaj uspjeh. No ovo je ipak tek početak. Za ovo smo radili punih godinu i pol dana, no tek sada počinje prava stvar. Jučer smo saznali skupine za Olimpijske igre, slijedi nam priprema za ono što nas tamo očekuje, taj dugo priželjkivani nastup na Olimpijskim igrama - rekao je Lovre Miloš te nastavio:

Croatia v Russia - Olympic Waterpolo Qualification Tournament 2021

- Sada svi odlazimo kućama na zasluženi odmor, mi u Mladosti imamo tri slobodna dana pa onda već u subotu igramo Eurokup u Barceloni. Zapravo i nema baš puno vremena za odmor. Najvažnije se zato odmoriti psihički, a fizički koliko će to biti moguće. A potom, iznimno brzo, nastavak klupske sezone - zaključio je Miloš.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu