Obavijesti

Sport

Komentari 10

Kovačićev Chelsea pobijedio na 'gostovanju' neugodni Porto

Kovačićev Chelsea pobijedio  na 'gostovanju' neugodni Porto

Porto je bio bolji, imao igru i dojam, ali nije imao konkretne rezultate i Chelsea je pobijedio na 'gostovanju' 2-0 golovima Masona Mounta u 32. i Bena Chilwella u 82. minuti

Porto nije uspio pobijediti Chelsea u 'domaćoj' utakmici na Sevillinom Sanchez Pizjuanu. Portugalci su imali igru i dojam, ali Chelsea je bio konkretniji i pobijedio 2-0 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka.

Trenutačno druga momčad portugalske lige iznenadila je Kovačića i ostatak društva odličnom i organiziranom igrom kojom su potpuno ugasili svu 'kreativu' Chelseaja. 'Plavci' su čekali na svoju prvu priliku do 32. minute i odmah - zabili. Mason Mount dobio je loptu u prostor i pogodio iskosa s desne strane.

Champions League - Quarter Final First Leg - FC Porto v Chelsea

Portugalci su i u drugo poluvrijeme krenuli snažno i krenuli nizati prilike ispred gola Chelseaja, nije im dosuđen ni diskutabilan penal za koji su iz VAR sobe sucu sugerirali da ga ne treba ni gledati.

Kovačić napao suca u blamaži Chelseaja: Srami se, najgori si!
Kovačić napao suca u blamaži Chelseaja: Srami se, najgori si!

No, ponovno ista priča. Chelsea iz ničega stvara dvije šanse. Prvo je Pulišić pogodio spojnicu, a nakon tek pola minuta Ben Chilwell prima loptu u prostoru, prolazi golmana i zabija u praznu mrežu 'domaćina'.

Champions League - Quarter Final First Leg - FC Porto v Chelsea

Hrvatski reprezentativac u redovima 'plavaca' Mateo Kovačić igrao je do sudačke nadoknade, kada je Tuchel 'ukrao' malo vremena uvevši u igru Emersona.

Chelsea i Porto igrat će u Sevilli
Chelsea i Porto igrat će u Sevilli

Uzvrat, na koji Chelsea nosi veliku prednost, je na rasporedu sljedećeg utorka (13. travnja) također na Sanchez Pizjuanu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
1. utakmica četvrtfinala Lige prvaka: Porto-Chelsea 21.00 , Sanchez Pizjuan, Sevilla
Porto
0 : 2
Chelsea
Mount 32' Chilwell 85'
Sortiranje događaja
90+'

Kraaaaaaaaj. Gotova je utakmica na Sanchez Pizujanu. Chelsea je pobijedio 2-0 i odnosi veliku prednost na uzvratnu utakmicu.

85'

GOOOL. Chilwell zabio za 2-0. Lijevi bek je dobio odličnu loptu u prostor, zabišao golmana i zabio u praznu mrežu. 

80'

Odlučio se Tuchel za zatvaranje utakmice. Uveo je i četvrtog stopera. Izašao je James, a ušao je Thiago Silva, koji je pocrvenio u velikom porazu (2-5) od WBA, i Kante umjesto strijelca jedinog gola Masona Mounta.

72'

Porto traži penal, ali glavni sudac kaže ništa. Poslušao je što kaže VAR soba koja je ovaj kontakt ocijenila ne dovoljnim za najstrožu kaznu.

64'

Izlazi njemački duo Werner-Havertz, a ulaze Pulišić i Giroud.

Komentari 10