Obavijesti

Sport

Komentari 126

Tudor otišao nakon što su mu odbili dovesti stopera iz Krke

Tudor otišao nakon što su mu odbili dovesti stopera iz Krke
3

Igor Tudor napustio je klupu Hajduka nakon niza nesuglasica s čelnicima kluba. Poludio je kad su odbili dovesti mu stopera Krke iz Novog Mesta Nikolu Žižića

VIDEO

Ono o čemu se potiho pričalo danima, sinoć je dobilo i potvrdu - Igoru Tudoru je prekipjelo, nezadovoljan što nije dobio niti jedno pojačanje podnio je ostavku na mjesto trenera, a odluku je najprije priopćio igračima u restoranu nakon treninga, pa tek onda nadređenima.

- Momci, od sutra više nisam vaš trener - kratko je kazao Tudor, nakon čega ga je par starijih igrača (Maloča, Vršajević, Milović, Sušić...) pokušavalo nagovoriti da ostane.

Tudor je odmah potom nazvao i predsjednika Brbića, koji je njegovu odluku mirno primio na znanje. Navodno se grupa starijih igrača sprema danas otići do Brbića i od njega zatražiti Tudorov ostanak. Spominje se i ultimatum, no ni svlačionica nije baš jedinstvena, ima i onih koji su sretni zbog Tudorova odlaska.

Ivana Ivanović/PIXSELL

Kap koja je prelila čašu bila je odbijenica NO-a, koji Tudoru nije želio dovesti stopera Krke, Solinjanina Nikolu Žižića, uz objašnjenje da na toj poziciji već ima Maloču, Milovića i Nižića, te mlade Zvonimira Milića, Petra Bosančića i Davida Domeja, koje treba pomalo uvoditi u momčad.

Nije ovo bio prvi sukob Tudora s nadređenima, sličan scenarij viđen je i kad su mu odbili dovesti Matu Jajala, a sukobljavali su se i zbog igrača kao što su Ivan Anton Vasilj, Tomislav Kiš, Josip Kvesić...

Vodstvo kluba od Tudora već dugo traži da više koristi mlade igrače, no on ih nije slušao, znajući kako ga rezultat drži “u sedlu”, pa su okosnicu njegove momčadi činili Vršajević, Maloča, Milović, Mezga, po novome i Milevski. Priliku je od mlađih u zadnje vrijeme dobio tek Vlašić, dok su Balić, Maloku, Bašić i Mikanović, koji su označeni kao budući nositelji igre Hajduka koje treba forsirati, minute dobivali na kapaljku.

Zamjerili su Tudoru i što je tražio stopera i zadnjeg veznog nakon odlazaka Antonija Milića i Bradarića, a dvojicu ponajboljih iz Hajduka B, Lorenca Šimića i Ismara Hairlahovića, nije niti poveo na pripreme. Tudor je smatrao kako su obojica nadareni i kvalitetni, ali nedovoljno zreli da nose teret prve momčadi.

Marijan Sušenj/Pixsell

Nije tajna kako je sad već bivši trener Hajduka težak karakter koji teško podnosi autoritet nadređenih, kako sportskog direktora Vučevića, tako i predsjednika Brbića. Bilo je pitanje trenutka kad će jednoj ili drugoj strani puknuti film, no Tudoru ipak ne ide na čast što se povukao tri dana prije nastavka prvenstva i derbija u Rijeci, te je ostavio klub na cjedilu. Prijatelji bliski Tudoru tvrde da ništa nije slučajno te kako je Tudor vodstvu kluba dao ultimatum da mu dovedu pojačanja do kraja prijelaznog roka.

Nitko iz Hajduka nije sinoć želio dati izjavu o Tudorovoj odluci. Štoviše, tek danas će se obaviti razgovor s njegovim pomoćnicima, kako bi se vidjelo odlaze li i oni, no dostupne informacije nedvosmisleno govore da su pomoćnici Vukas i Vučko odlučni da odstupe s njim jer ne mogu raditi s upravom kluba koja im ne daje pravu podršku.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti
KAD IDE, IDE

VIDEO Ovaj Bayer je čudo! Ne zna za poraz 49 utakmica u nizu, Stanišić zabio u 97. minuti

Bayern Leverkusen je i u 49. utakmicu u nizu ostao neporažen i tako postavio rekord. Gubili su od Rome 2-0, ali opet su se izvukli u sudačkoj nadoknadi. U finalu Europske lige igrat će protiv Atalante

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom
OTKRIVAMO DETALJE

Predsjednik Hajduka snimljen na sastanku s Andyjem Barom. Tri igrača bila pod povećalom

Ivan Bilić i Andy Bara sastali su se u jednom zagrebačkom hotelu, a menadžer nam je otkrio: "Nemamo razloga skrivati se, a Brekalo je igrač Fiorentine i sva je odluka na Talijanima'
Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling