Sport

Komentari 27

Tudorovom Hajduku s 'tri iza' samo remi s Grasshopperom

Tudorovom Hajduku s 'tri iza' samo remi s Grasshopperom

Hajduk je odigrao prvu pripremnu utakmicu u turskom Beleku, bijeli su na stadionu Mardam remizirali s drugoplasiranom momčadi švicarske druge lige Grasshopperom 1-1

Tudor je od prve minute u formaciji 3-4-3 poslao na teren Ljubića na golu, u zadnjoj liniji zaigrali su Ismajli, Bradarić i Radić, na bokovima i u vezi Juranović i Dolček te Jradi i Nejašmić, malo ispred njih Blagaić te u napadu Eduok i Jairo, koji je ubrzo morao iz igre zbog jakog udarca u jednom duelu, pa ga je zamijenio mladi Leon Kreković. U drugom dijelu na golu je bio Blažević, u zadnjoj liniji Vučur, Dellova, i Kalik, na bokovima Tahiraj i Čolina, u sredini Barry, Jurić i Caktaš te naprijed Teklić i Jakoliš.

U dosadašnjem dijelu priprema Igor Tudor je inzistirao na uvježbavanju visokog pritiska na sve protivničke linije, kao i na usavršavanju taktičkih postavki, što su uglavnom bile teme popodnevnih treninga, dok se ujutro radilo na snazi. I upravo je na tom tragu i odigrana utakmica s Hajdukove strane, čvrsta i maksimalno zgusnuta obrana i visoki pritisak na svaku loptu te pokušaj da se što prije dođe u kazneni prostor protivnika.

Nije to uvijek funkcioniralo kako je zamislio Tudor, koji je cijelim tijekom utakmice dirigirao igrom i hrabrio igrače povicima: ''Još, još...'', ''Idemo...'', ''Dijagonala što prije...'', Bravo, bravo, nastavi...'', no tek je početak priprema, za igračima je tek tjedan dana rada. Kad se uzme u obzir da je Hajduk odradio jutarnji trening na dan utakmice, da je Tudor dao priliku praktično svim igračima podijelivši ih u dvije podjednako jake momčadi te da se prije svega vodilo računa o uigravanju taktičkih postavki, onda je i remi razumljiviji...

Grasshopper je poveo nakon ubačaja sa strane koji obrana Hajduka nije raščistila pa je Francis Momoh bez većih problema zabio s pet metara pored nemoćnog Blaževića. Desetak minuta prije kraja poravnao je Caktaš koji je na lijepo dodavanje Teklića izbio sam pred Salvija i lako poentirao. U puno sadržajnijem drugom dijelu mogli su zabiti Teklić i Momoh, no njihovi šutevi za malo su bili neprecizni.

Hajduk

Ako je suditi po prvom pripremnom ogledu Tudorov Hajduk će igrati s tri igrača u zadnjoj liniji, jedna od opcija na poziciji libera je Filip Bradarić, koji će voditi igru. Za razliku od Burićevog Hajduka, Tudorov će inzistirati na strpljivom građenju igre iz zadnje linije i pokušajima da se visokim pritiskom što prije oduzme izgubljena lopta i dođe u priliku.  

Najbolja vijest iz Turske je da su za sada igrači zdravi i normalno treniraju, izuzetak su tek Mario Vušković koji zbog loma ruke radi odvojeno no tu je da usvaja taktičke novine kako bi čim dobije dozvolu liječničke službe mogao konkurirati za momčad,  a poštedu od današnje utakmice dobili su Posavec koji se polako vraća u puni trening nakon neugodne ozljede vrata i Simić.

Do kraja priprema Hajduk će odigrati još i prijateljske utakmice s Honvedom, Vardarom i Dinamom Kiev, kao je to zamislio bivši trener Damir Burić, snaga protivnika raste prema kraju priprema, a sve kako bi momčad što spremnije dočekala prvi prvenstveni ogled nastavka sezone, gostovanje u Varaždinu 2. veljače.

Najčitaniji članci