Sport

Komentari 10

Tuga u Sloveniji: Lucia izgubila borbu s rakom, bolest bila jača

Tuga u Sloveniji: Lucia izgubila borbu s rakom, bolest bila jača

Tužne vijesti stižu iz Slovenije. Najbolja slovenska koturaljkašica Lucia Mlinarič preminula je uslijed teške borbe s rakom u 32. godini. Da ima tu opaku bolest, saznala je preko telefona kada je bila na natjecanju u Kolumbiji

Možda i najveća slovenska koturaljkašica svih vremena, Lucia Mlinarič, preminula je u 32. godini nakon dugogodišnje borbe s rakom dojke.

Za opaku bolest saznala je preko telefona dok je bila na Svjetskim igrama u Kolumbiji u kolovozu 2013., a unatoč strašnoj vijesti, nastupila je i osvojila srebro pred 7000 gledatelja.

Bolest je godinu dana kasnije pobijedila pa osvojila dvije zlatne medalje na Europskom prvenstvu i tako zaokružila svoju bogatu kolekciju medalja na brojku 27. 

Psihički ju je to strahovitu potrošilo, a od sporta se službeno oprostila 2015. kada ju je na spektakularnoj večeri u Renčama ugostio slovenski predsjednik Borut Pahor.

Bolest joj se vratila u još agresivnijem obliku prošle godine, a odlučila je otići u Njemačku na liječenje. Troškovi liječenja bili su ogromni, a svemu su priskočili dobri ljudi iz Slovenije. Vinari iz regije Goriška Brda imali su dan otvorenih podruma te su prodavali vina i sav prihod davali Luciji. 

Nažalost, bolest je bila prejaka. Lucia se nakon sportske karijere potpuno posvetila borbi s ciljem suzbijanja raka i alarmiranja javnosti. Bila je ambasadorica udruge Vrabac nade te je prikupljala sredstva za nabavku opreme i potrepština za Odjel za mlade i rehabilitaciju osoba s invaliditetom u Staroj Gori.

Najčitaniji članci