Obavijesti

Sport

Komentari 0

Turska srušila Armeniju u našoj skupini, Škotskoj sudili Hrvati

Turska srušila Armeniju u našoj skupini, Škotskoj sudili Hrvati

Prvi dio subotnjih kvalifikacija je za nama. Turci su preokretom slavili na gostovanju i izbili na čelo naše skupine, dobili su i Švicarci u Novom Sadu dok su u pobjedi Škotske pravdu dijelili HNL suci

VIDEO

U prvoj utakmici skupine D kvalifikacija za EURO 2024., u kojoj igra i Hrvatska, Turska je preokretom kao gost u Erevanu svladala Armeniju 2-1 (1-1).

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

specka navijači prije tekme 00:57

Utakmica je odlično počela za domaće koji su poveli u 10. minuti autogolom Ozana Kabaka koji je s dva metra u vlastitu mrežu ugurao prizemni ubačaj Kama Hovanisjana. Ipak, u 35. minuti Orkun Kokcu je preciznim udarcem sa 20-ak metara pogodio sam donji desni kut armenskih vrata i poravnao na 1-1.

Odlučujući trenutak utakmice dogodio se u 64. minuti kada je Kerem Aktürkoglu pravovremeno utrčao između dva armenska stopera i iskoristio dubinsko proigravanje Enesa Ünala za, pokazat će se, pobjednički pogodak.

Za tri dana Hrvatska će gostovati kod Turske u Bursi. Plasman na EURO izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz skupine.

Uvjerljiva je na startu kvalifikacija u skupini I bila Švicarska koja je kao gost u Novom Sadu svladala Bjelorusiju 5-0 (3-0). Briljirao je u prvom poluvremenu Renato Steffen (4, 17, 29) koji je postigao "hat trick" u prvih pola sata, da bi se u nastavku u strijelce još upisali Xhaka (62) i Amdouni (65).

U drugoj utakmici ove skupine Izrael i Kosovo su u Tel Avivu odigrali 1-1 (0-1). Gosti su poveli autogolom domaćeg kapetana Dase (36-ag) koji je nespretnom reakcijom u vlastitu mrežu pospremio povratnu loptu Rashice. Rashica je i u 49. minuti nadmudrio Dasu te postigao još jedan gol za Kosovo no on je poništen zbog navodnog prekršaja kosovskog napadača nakon pregleda snimke. Na konačnih 1-1 poravnao je Peretz (56).

Ranije u subotu je Škotska na Hampden Parku u Glasgowu svladala Cipar 3-0 (1-0) u susretu skupine A. Prvi pogodak postigao je John McGinn (21) pravodobnim ulaskom na drugu vratnicu nakon ubacivanja Robertsona, dok je konačni rezultat postavio Scott McTominay (87, 90+3) s dva gola pred kraj dvoboja. Prvo mu je Dykes glavom spustio loptu, a onda ga je lijepom asistencijom uposlio i kapetan Robertson koji je tako ostvario dva dodavanja za pogodak.

Susret u Glasgowu sudila je hrvatska postava. Glavni djelitelj pravde bio je Duje Strukan, linijski suci Bojan Zobenica i Alen Jakšić, četvrti sudac Igor Pajač, a za VAR su bili zaduženi Ivan Bebek i Fran Jović.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao