Obavijesti

Sport

Komentari 30

Tužna obljetnica: Veliki Ayrton Senna umro je prije 21 godinu

Tužna obljetnica: Veliki Ayrton Senna umro je prije 21 godinu
15

Prvi dan svibnja obljetnica je tragične smrti jednog od najvećih vozača u povijesti Formule 1, Brazilca Ayrtona Senne, koji je stradao na Velikoj nagradi San Marina

VIDEO

Sedmi krug Velike nagrade San Marina, 1. svibnja 1995. Ayrton Senna izgubio je kontrolu nad Williamsovim bolidom i pri brzini od 310 kilometara na sat zabio se u zid u zavoju Tamburello na Autodromu Enza i Dina Ferrarija.

Ljubitelji sporta i Formule 1 prije 21 godinu zavijeni su u crno. Otišao je jedan od najvećih vozača u povijesti tog sporta u dobi od 34 godine.

VIDEO

Senna je pretrpio ozbiljne ozljede mozga i preminuo je nedugo nakon što su ga odveli u bolnicu. Veliki Brazilac u rukavu je imao malu austrijsku zastavu kojom je pobjedu u Imoli htio posvetiti Rolandu Ratzenbergeru . Austrijanac je umro tijekom kvalifikacija u subotu, kad se s 314 km/h na zavoju Villeneuve zabio u zid.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Dan prije život je umalo izgubio i Ayrtonov sunarodnjak Rubens Barrichello na kvalifikacijama. Bio je to crni vikend za Formulu 1.

Na Ayrtonovu sprovodu bilo je više od tri milijuna ljudi . Njegovo posljednje počivalište u São Paulu godišnje posjeti veći broj obožavatelja nego grobove JFK-a, Elvisa Presleya i Marilyn Monroe zajedno.

Smrt trostrukog svjetskog prvaka (1988., 1990., 1991.) donijela je velike promjene u najpopularniji automobilistički sport u svijetu. Niti jedan vozač do danas nije stradao u bolidu, provedene su brojne sigurnosne promjene. Cijenu za to morao je platiti Brazilac koji je oduševljavao svijet u duelima s Alainom Prostom .

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu