Obavijesti

Sport

Komentari 1

Tužna strana našeg rukometa: Bjelovarke pred Božić bez plaće

Tužna strana našeg rukometa: Bjelovarke pred Božić bez plaće

Razumijemo da su teška vremena i da su zbog korone svi u problemima. S druge strane, mi svoje obveze uredno ispunjavamo i imamo odlične rezultate, a posljednju plaću dobile smo za rujan, kažu igračice Bjelovara

VIDEO

Hrvatske djevojke na Europskom prvenstvu ispisuju najljepše stranice hrvatskog ženskog reprezentativnog rukometa, no istovremeno u domovini, točnije u Bjelovaru, vlada kaos.

Naime, rukometašice Bjelovara, inače trećeplasirane ekipe Prve lige, odlučile su prestati s treninzima. Utorak je bio posljednji dan kad su djevojke odradile trening, a nakon toga odlučile su u širokom luku zaobilaziti dvoranu. Razlog je, pogađate, financijske naravi, odnosno neisplaćene plaće.

POGLEDAJTE VIDEO: Duvnjak zove rukometašice

Pokretanje videa...

Duvnjak zove rukometašice 01:29

- Razumijemo da su teška vremena i da se zbog korone svi nalaze u problemima. S druge strane, mi sve svoje obveze uredno ispunjavamo i bilježimo odlične rezultate, a posljednju plaću dobile smo za rujan. Nije nam cilj eventualnim neigranjem dovoditi klub u još veće probleme, stoga idemo dan po dan u nadi da ćemo zajedno pronaći najbolje rješenje - rekla je za mojportal.hr kapetanica Bjelovara Mirna Gašparović.

Naravno, oglasio se i predsjednik kluba Dario Pleško.

- Žao mi je što je takva situacija i što su ovakve stvari dospjele u medije. Nažalost, pozitivan sam na korona virus, u izolaciji sam i ne mogu stati pred cure da vidimo što i kako dalje. Istina je da plaće kasne, ali iz objektivnih razloga. U ovoj godini od sponzora smo dobili četvrtinu prošlogodišnjeg iznosa. Uz to, nemamo prihode od prodaje ulaznica jer publika ne smije u dvoranu, a mlađi uzrasti ne treniraju pa nemamo ni prihod od članarina. Preuzimam na sebe odgovornost, trenutačno smo u pregovorima sa sponzorima i vjerujem da će se situacija vrlo brzo riješiti - rekao je predsjednik kluba.

Ženski rukometni klub Bjelovar najuspješniji je sportski kolektiv Bjelovarsko-bilogorske županije i djevojke postižu zaista odlične rezultate. Da stvar bude bolja, djevojke već treću godinu zaredom sudjeluju u europskim natjecanjima. Naravno, podršku djevojkama u nastojanjima da se izbore za pošteno zarađenu plaću dao je i njihov trener Hrvoje Cikoja. Također, uspoređujući s drugim klubovima, rukometašice Bjelovara, barem nam je tako rečeno, primaju puno manje iznose. Naravno, sve otegotne okolnosti koje je naveo predsjednik zaista stoje.

Nema prihoda od članarina, ulaznica, sponzora je sve manje... Sve su to razlozi zbog kojih kasne plaće, no u pravu su i djevojke koje samo traže ono što su radom i zalaganjem, na kraju i ugovorom, zaslužile. U ime hrvatskog ženskog rukometa, koji danas ispisuje najljepše stranice, nadamo se da će klub i igračice naći zajedničko rješenje te da će se djevojke vratiti treninzima i blagdane dočekati sretne i zadovoljne.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića
Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...