Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
23 komentara

Tužni Bolt: Teško mi je što sam morao vratiti zlatnu medalju...

Zaista je teško što sam je morao vratiti. Dao sam je MOO-u. Nisam sretan, ali to je jedna od stvari koje se događaju u životu. Ja sam dovoljno napravio za ovaj sport, rekao je Bolt

Athletics - Men's 200m Final
Foto: LUCY NICHOLSON
23 komentara

Jamajčanin Nesta Carter, koji je česti gost na zagrebačkom Hanžekovićevu memorijalu, pao je na ponovljenom doping testu nakon što je njegov uzorak iz 2008. godine bio pozitivan. Jamajčanima je oduzeta zlatna medalja s OI-a u Pekingu, a Usain Bolt ostao je bez savršenog 'triple-triple' postignuća - bio je osvojio po tri zlatne medalje na tri uzastopna OI-a.

Zlatnu medalju sa štafete 4x100 metara u kojoj je Jamajka srušila svjetski rekord morao je vratiti Međunarodnom olimpijskom odboru.

- Zaista je teško što sam je morao vratiti. Dao sam je MOO-u. Nisam sretan, ali to je jedna od stvari koje se događaju u životu. Ja sam dovoljno napravio za ovaj sport, napravio sam utjecaj i puno sam postigao. Ne smijem dozvoliti da mi ovo poremeti pripreme za narednu sezonu. Gurao sam sam sebe do granica i postigao stvari koje nitko prije mene nije uspio - rekao je Bolt.

Hoćete li se žaliti na odluku?

- Nesta je već rekao da će se žaliti. Morat ćemo sjesti i pričekati da vidimo što će se dogoditi. Kao što sam već rekao, nisam sretan, ali tek se moram vidjeti s njim (Carterom).

Carter je podnio žalbu Sportskom arbitražnom sudu, a priča ide da će u njoj sudjelovati i Bolt. Legendarni jamajčanski sprinter financijski će podržati Nestinu žalbu.

Najbrži čovjek svih vremena najavio je odlazak u mirovinu ove godine nakon Svjetskog prvenstva u Londonu koje se održava od 4. do 14. kolovoza.

Naši partneri pišu
Message