Obavijesti

Sport

Komentari 2

Tvrdić: Do danas nismo znali s kakvom momčadi ćemo igrati

Tvrdić: Do danas nismo znali s kakvom momčadi ćemo igrati
1

Druge momčadi su se spremale mjesecima, a mi smo imali puno važnijih stvari za rješavati. Do danas nismo znali konačan popis, kaže sportski direktor KK Splita

VIDEO

Košarkaši Splita sutra otvaraju A1 ligu gostovanjem u Rijeci kod Kvarnera. Klub je i dalje opterećen financijskim problemima i neriješenom situacijom oko preoblikovanja i blokade računa, stoga je momčad skrpana isključivo od domaćih igrača. 

- Druge momčadi su se spremale mjesecima za sezonu, a mi smo imali puno važnijih stvari za rješavati. Praktično do danas nismo znali konačan popis igrača koji mogu nastupiti, problem su i blokade koje su na račun poslali igrači, zbog kojih nismo mogli registrirati nijednog novog igrača, pa smo ostali na osam imena, na Subotiću, Mimici, Najevu, Markulinu, Matiću, Vučiću, Jukiću i Siriščeviću, te juniorima koji će po potrebi ulaziti u momčad – kazao je sportski direktor Damir Tvrdić, koji nije bio spreman govoriti o financijama. 

- Pitanja blokada koje su podigli igrači zbog neplaćanja i pitanje predstečajne nagodbe su van moje domene. Jedino što vam mogu reći da igračima nije isplaćena niti jedna plaća do sada. Teško je u ovakvoj situaciji govoriti o rezultatu ili očekivanjima, jedino što možemo očekivati je da napredujemo iz dana u dan. Imperativa nemamo, no to ne znači da nećemo napraviti sve za što bolji rezultat. 

U takvoj situaciji najteže je treneru Anti Nazoru. 

- Problema je u pripremama bilo puno, no ja bih ih sada ostavio iza nas i okrenuo se onome što slijedi. Protivnik je jak, zadržao je okosnicu momčadi, no i mi imamo nekoliko iskusnih igrača koji su se stavili na raspolaganje klubu jer mu žele pomoći. Ova situacija odgovara i mladima, ovo im je prilika da se afirmiraju. 

Poseban je problem nedostatak visokih igrača. 

- Moramo tražiti neke druge taktičke varijante. Ni Olympiakos nije imao pravu peticu, pa je osvojio Euroligu – pokušao je biti duhovit Nazor.

- Nešto ćemo složiti, iskompenzirati. Ovo je šansa za Najeva i Matića da se afirmiraju, njihova ozbiljnost i borbenost bit će nam od velikog značaja, jer nam je vanjska linija dobro posložena. Meni je osobno draže da mi igra mladi Najev, nego Bagarić na zalasku karijere, Subotića ne bih mijenjao ni za jednog playa u ligi... Ovo je situacija iz koje se može izvući i nešto dobro, nije sve baš tako crno. Prošao sam klubove u kojima sam bio sve, i trener i kondicijski trener i fizioterapeut, negdje i uprava. Puno je problema, ali ne gledam na to kao potpuno negativno, može se iz ovoga izvući i nešto dobro – zaključio je Nazor.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Dinamo - Rijeka 0-0:  Prvi susret finala bez ispaljenog metka...
UZVRAT JE ZA TJEDAN DANA

Dinamo - Rijeka 0-0: Prvi susret finala bez ispaljenog metka...

Dinamo je u prvom poluvremenu prijetio preko Arbera Hoxhe, koji je pogodio gredu i imao još dvije dobre prilike. Rijeka je prvu pravu šansu imala u 59. minuti kada je Toni Fruk pogodio gredu

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?
UŽIVO OD 19 SATI

Besplatni prijenos: Gdje gledati finale Kupa Dinamo - Rijeka?

Dinamo i Rijeka na Maksimiru igraju prvu utakmicu finala Hrvatskog nogometnog kupa, uzvrat je za tjedan dana na Rujevici. Prijenos je dostupan svim gledateljima putem YouTubea
Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!
JOŠ JEDNO KOLO DO KRAJA

Tottenham - Man. City 0-2: Kova i Gvardiol na korak od naslova!

Manchester City u posljednje kolo ulazi kao prvoplasirana momčad Premier lige! Građani su u zaostaloj utakmici 34. kola pobijedili Tottenham (2-0) golovima Haalanda pa će u nedjelju u zadnjem kolu ovisiti sami o sebi