Obavijesti

Sport

Komentari 236

Argentina nakon lutrije penala svladala Nizozemsku i izborila polufinale protiv Hrvatske

Argentina nakon lutrije penala svladala Nizozemsku i izborila polufinale protiv Hrvatske
11

Argentina je povela u 35. minuti susreta nakon fenomenalne asistencije Lea Messija za Molinu. U nastavku je Messi iz penala povećao vodstvo da bi Weghorst smanjio u 83. te izjednačio u sudačkoj nadoknadi

Nogometaši Argentine svladali su u četvrtfinalu Nizozemsku 6-5 (2-2, 2-2, 1-0), nakon boljeg izvođenja jedanaesteraca te će u polufinalu svjetskog prvenstva, u utorak od 20 sati, igrati protiv Hrvatske.

Pokretanje videa...

Navijači slave pobjedu Hrvatske na ulicama Šibenika 03:27

Prvi pogodak, u 35. minuti, postigao je igrač madridskog Atletica Nahuel Molina. U 73. je Argentina povećala na 2-0 golom Lionela Messija iz jedanaesterca, ali je u 83. i 111. minuti s dva gola uzvratio Wout Weghorst.

Nakon što nije bilo golova u produžecima odluka je pala u jedanaestercima gdje je argentinski vratar Emiliano Martinez obranio prva dva udarca, a pogodak za prolaz „gaučosa“ zabio je Lautaro Martinez.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina

Kroz veliki dio utakmice Argentina je bila bolja te će se time reprizirati utakmica iz skupine sa svjetskog prvenstva od prije četiri godine. Tada je u sjajnom nastupu Hrvatska svladala Argentinu 3-0.

Argentina je bolje izgledala na travnjaku od samog početka protiv Nizozemaca. Pogotovo su Argentinci od starta dobili prevlast na sredini terena te su kontrolirali utakmicu u kojoj, barem u uvodnom dijelu, nije bilo pravih šansi.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina

Pokušavala je Argentina na početku udarcima iz daljine, pokušavali su Messi i De Paul. I kao da se cijelo vrijeme čekao jedan briljantan potez Lionela Messija koji se i dogodio u 35. minuti. Najbolji argentinski nogometaš je na 40-ak metara od nizozemskih vrata vodio loptu i sjajnom asistencijom pronašao Nahuela Molinu. Ovaj je, pak, izdržao igrača na leđima i pogodio Noppertovu mrežu za 1-0.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina

Brzo nakon toga je pokušao još jednom Messi, dok s druge strane Nizozemska u prvih 45 minuta nije napravila baš ništa konkretno u fazi napada. Najbolji nizozemski igrač na turniru Gakpo je bio nevidljiv, a i kompletni vezni red i napad se izgubio pored rastrčanih i dominantnih Argentinaca.

U sličnom tonu se utakmica nastavila i u drugom poluvremenu. U pravom smislu riječi Argentina je kontrolirala utakmicu. Imala je posjed, držala je daleko od svojih vrata Nizozemce koji su izgledali nemoćno.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina

Opet se u svemu čekao Messi i skoro je Argentina povela u 63. minuti s 2-0. Na 20 metara loptu je namjestio Messi, potegnuo iz slobodnog udarca, ali je lopta malo preletjela gredu. No, Messi je pogodio u 73. minuti,. Prethodno je Dumfries srušio Acunu, a s bijele točke je pogodio Messi. Njemu je to bio jubilarni deseti pogodak na svjetskim prvenstvima te se time izjednačio s Gabrielom Batistutom kao najbolji strijelac svih vremena na SP-ima za Argentinu.

Pospana Nizozemska bila je više od 80 minuta potpuno nevidljiva i onda se odjednom razbudila. U 83. minuti prva prava akcija Nizozemske rezultirala je golom. Sjajno je skočio Weghorst i glavom zabio za 1-2, dok je samo nekoliko minuta kasnije Berghuis umalo izjednačio na 2-2.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina

Sve nervoznija utakmica u 89. minuti je dodatno kulminirala kada je nastala gužva na terenu gdje su se preselili gotovo svi igrači s nizozemske klupe. Premda je bilo guranja i bacanja, na kraju su se podijelili tek žuti kartoni. I onda šok za Argentince u 111. minuti. Koopmeiners je slobodni udarac na vrhu šesnaesterca izveo tako što je provukao loptu do Weghorsta. Ovaj se s Fernandezom na leđima okrenuo i nekako zabio za 2-2 i produžetke. Inače, Weghorsta je izbornik Van Gaal uveo u igru u 78. minuti.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina

U produžetke se prelila od ranije prisutna nervoza na travnjaku. Frcali su prekršaji, međusobne prepirke, a Lahoz je cijelio žute kartone. U samoj završnici utakmice krenula je Argentina na sve. U 114. minuti je odličnu priliku imao Lautaro Martinez, ali je pogodio Van Dijka, dok su malo kasnije zaprijetili Fernandez i Pezzella. Nakon svega u 120. minuti Fernandez je pogodio vratnicu.

Odlučivali su tako jedanaesterci gdje je opet startnu prednost stekla Argentina. Njen vratar Emiliano Martinez je obranio udarce Van Dijku i Berghuisu. Na kraj svega gol odluke je dao Lautaro Martinez i Hrvatska je u polufinalu dočekala Argentinu.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Quarter Final - Netherlands v Argentina
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Četvrtfinale Svjetskog prvenstva u Katru 20:00 , Lusail Iconic Stadium
Nizozemska
Weghorst 83' 90'+11'
2 : 2*
Argentina
Molina 35' Messi 73'
Sortiranje događaja
PETA SERIJA

De Jong je pucao u donji lijevi kut i zabio. 

Lautaro Martinez dobio je odgovornost pucati za prolaz u polufinale. Ciljao je u gornji lijevi kut i pogodio. 

Argentina je u polufinalu!

ČETVRTA SERIJA

Pucao je Weghorst i zabio u donji lijevi kut. 

Enzo Fernandez pucao je, ali je promašio i dao novu nadu Nizozemcima. 

TREĆA SERIJA

Idući je za Nizozemce pucao Kopmeiners te je produžio nadu svojoj momčadi. 

Montiel je pucao za Argentinu i bio je siguran. 

DRUGA SERIJA

Berghuis je silovito opalio, ali Martinez mu je sjajno obranio! 

Paredes je pucao za Argentinu i rasparao mrežu Nizozemaca. 

PRVA SERIJA

Van Dijk je prvi preuzeo odgovornost. Pucao je u lijevu stranu, ali Martinez ga je pročitao i obranio njegov udarac!

Za Argentinu je prvi pucao Messi. Gotovo i da se nije zaletio te s lakoćom pospremio loptu u mrežu. 

Argentina je u prednosti. 

Komentari 236