Obavijesti

Sport

Komentari 19

U čast na slavne dane: Split na dres vraća ime 'Jugoplastika'!

U čast na slavne dane: Split na dres vraća ime 'Jugoplastika'!

Jugoplastiku pamtimo kao velikana koji je dominirao Europom i zasluženo ponio status najboljeg košarkaškog europskog kluba 20. stoljeća, a igrači KK Splita su na dresove dobili natpis koji Splićanima puno znači...

VIDEO

KK Split je u studenom proslavio 75. rođendan, a nekoliko dana poslije Adidas je iznenadio sve navijače legendarnog kluba s Gripa. 

Napravio je ekskluzivnu verziju tenisica koje krasi natpis 'Jugoplastika' kao znak poštovanja košarkaškom velikanu koji je u prošlom stoljeću osvojio tri titule prvaka Europe. To kao da je bila uvertira u još jedno iznenađenje za navijače. Žuti dresovi će od danas pa do daljnjega na dresu nositi natpis 'Jugoplastika'!

- S obzirom da je istekao ugovor s tvrtkom Tommy, koja je više sezona bila naš generalni sponzor i kojoj se zahvaljujemo na suradnji, KK Split je donio odluku da do daljnjega, a u čast 75 godina kluba i u slavu tri titule prvaka Europe, na dres vraća ime Jugoplastika. U znak poštovanja na najslavnije dane u povijesti našeg kluba vraćamo to ime na dres, na mjesto koje je rezervirano za generalnog sponzora kluba - objavili su iz kluba.

Toni Kukoč

Split se nakon dugo godina vratio u ABA ligu i već bi ove sezone mogao konkurirati za naslov prvaka Hrvatske. Sjajni rezultati u posljednje vrijeme te pobjede protiv najvećih rivala Zadra i Cibone su navijače i sve oko kluba podsjetili na slavnu povijest ovog legendarnog kluba koji je prema mnogima najbolji europski košarkaški klub 20. stoljeća.

Navijači će tako imati priliku žuti dres uskladiti s tenisicama koje je izradio Adidas. Ekskluzivna verzija Adidas Forum High slavi, kako pišu u svojoj objavi, košarkašku kulturu Balkana, a novom linijom tenisica oduševili su sve navijače kojima je Jugoplastika u srcu. Tenisice su bijele boje, a na stražnjem dijelu ih krasi natpis 'Jugoplastika'. Želite zaigrati košarku u ovim tenisicama? Loša vijest je što ih ima samo u ograničenom broju, ali navijači su ih imali priliku osvojiti na nagradnoj igri. Inače, nekadašnja hrvatska tvrtka Jugoplastika, po kojoj se kultni splitski klub i zvao, je 80-ih godina za Adidas proizvodila 4,5 milijuna sportskih torbi godišnje.

Split je kao grad sporta iznjedrio brojne velike sportaše, koji su njegovu slavu  pronijeli diljem svijeta i svojim mu uspjesima priskrbili prestižni nadimak "Najsportskijeg grada na svijetu". Svi su oni slavljeni i dočekivani kako dolikuje šampionima, ali niti jedno slavlje i doček ne može se usporediti sa onim iz 1989. godine, nakon što je Jugoplastika u Münchenu osvojila prvi od tri uzastopna naslova prvaka Europe. Bila je to eksplozija emocija koja je zahvatila i cijeli grad i širu okolicu obojila u žute boje Jugoplastike, doček koji se nikad prije i nikad kasnije nije dogodio u gradu pod Marjanom.

Toni Kukoč

Tri naslova prvaka Europe, dva Kupa Koraća, sedam prvenstava i deset kupova osvajali su velikani poput Tvrdića, Skansija, Šolmana, Jerkova, Kukoča, Rađe, Perasovića, Sobina, Tabaka. I zbog toga Jugoplastiku pamtimo kao velikana koji je dominirao Europom i zasluženo ponio status najboljeg košarkaškog europskog kluba 20. stoljeća.

A natpis Jugoplastika na dresu KK Splita će barem na kratko podsjetiti na te slavne i nezaboravne dane koji su obilježili Gripe.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI  bira između dvije legende!?
PLAN ZA PARIZ

Sigurdsson zbog suludih pravila mora donijeti tešku odluku: Za OI bira između dvije legende!?

Plus+ Neki sportaši koji su se na borilištu izborili za olimpijski san, neće ga ostvariti jer, eto, nema dovoljno kapaciteta ni kreveta u olimpijskom selu. Čista glupost...

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića