Obavijesti

Sport

Komentari 21

'U Chelseaju su se prema meni odnosili kao da sam kriminalac'

'U Chelseaju su se prema meni odnosili kao da sam kriminalac'
1

Cijenim ga kao trenera. Odradio je sjajan posao i ja to vidim. Ali kao osoba... Ne. On nije trener koji je blizak s igračima. Jako je distanciran. Nema neku karizmu, rekao je Diego Costa o Antoniju Conteu

VIDEO

Mnogi navijači aktualnog prvaka Engleske nisu zadovoljni prijelaznim rokom. Chelsea se riješio nekih igrača-nositelja od prošle sezone, a nije doveo adekvatne zamjene. U tu kategoriju spadaju i Diego Costa te Alvaro Morata, koji je stigao kao njegova zamjena.

Nezadovoljstvo raste i u redovima 'plavaca', a najnovija vijest je da je Cesar Azpilicueta javno kritizirao prijelazni rok. To je učinio i Antonio Conte, koji je računao na ozbiljna pojačanja pogotovo sada kada je njegova momčad i u utrci za naslov europskog prvaka.

A trenutna situacija najbolje se mogla vidjeti na otvaranju sezone. Chelsea je na svojem Stamford Bridgeu izgubio 3-2 od Burnleyja i susret završio s devetoricom. Mnogi su se pitali bi li bilo drugačije da je na travnjaku od prve minute bio Diego Costa. Čovjek, koji je dvije sezone zaredom bio najbolji strijelac londonske momčadi.

- Chelseaju ide sjajno, jelda? - podrugljivo je Costa počeo svoj intervju za Daily Mail pa nastavio:

- Crveni karton je promijenio tijek utakmice, ali svejedno. Prešli ste dugačak put da biste došli do mene, pa eto, uđite - pozvao je engleske novinare u svoj dom u Brazilu.

Tamo su bili Diegovi majka i otac, čovjek koji je svojeg sina nazvao po Diegu Maradoni, a mlađeg sina Jair po brazilskoj nogometnoj ikoni Jairzinhu. Costa se udobno smjestio u naslonjač na terasi i krenuo.

- Bilo je ovo čudno ljeto, zaista.

Čudno je jedna riječ za to, istina. Ljeto mu je počelo SMS porukom Antoniju Conteu u kojoj ga je informirao da je njegova karijera na Stamford Bridgeu završila. U momčadi nije bio od svibnja i finala FA Cupa.

Optužio je Chelsea da ga je tretirao 'kao kriminalca' i čak je rekao da pravni postupak protiv kluba Romana Abramoviča nije isključen. Također, rekao je da će čuvati Conteove SMS poruke koliko god je to potrebno i da je to čovjek kojem fali karizme. Talijana je optužio i da mu je blokirao transfer u siječnju.

Španjolac je rekao da mu je Chelsea već naplatio kaznu od nekoliko tjednih plaći, ali da se ne namjerava vratiti u klub da bi trenirao s rezervama. Inzistira na transferu u Atletico Madrid.

- Znam da me menadžer ne želi. Tako da čekam da me Chelsea pusti. Ja nikad nisam htio otići. Bio sam sretan, ali kada te menadžer ne želi moraš otići.

.- Da pitate moje suigrače oni bi vam svi rekli istu stvar. Non stop mi šalju poruke "nedostaješ mi" i da me vole. Uvijek sam u kontaktu s njima, pogotovo s Cescom Fabregasom, Davidom Luizom i Willianom. Čujemo se preko WhatsAppa.

A zatim je otkrio neke detalje. Sjećate se ono kada nije bio u momčadi protiv Leicestera, a Conte je rekao da je to zbog bolova u leđima? E, pa...

- Ne, ne ne, ne. To je bila kazna za moje ponašanje. Kao, nisam se dovoljno dobro ponašao. U siječnju sam htio obnoviti ugovor i sve je bilo spremno, ali Conte je stopirao pregovore. Tražio je da se to dogodi. On je tip osobe koji kada nešto zamisli, kada ima neko svoje mišljenje, onda nema šanse da se to promijeni - rekao je Costa.

Za kraj je rekao.

- Cijenim ga kao trenera. Odradio je sjajan posao i ja to vidim. Ali kao osoba... Ne. On nije trener koji je blizak s igračima. Jako je distanciran. Nema neku karizmu. A zvao me i Jose Mourinho. Nazvao je samo da pitam kako sam. Poželio mi je sreću. S njim nikad nisam imao problema. Ustvari, imali smo jako dobar odnos. Svi smo bili tužni kada stvari u Chelseaju nisu ispale onako kako su trebale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja