Obavijesti

Sport

Komentari 109

'U Dinamu su sami krivi što nisu odigrali susret, bilo je vremena'

'U Dinamu su sami krivi što nisu odigrali susret, bilo je vremena'

Iako je Hajduk prvi na ljestvici s utakmicom više od Dinama, Izvršni odbor HNS-a odlučio je da u juniorsku Ligu prvaka idu 'modri'. Ali iz Hajduka su poručili da im računanje koeficijenta i nije bilo baš dobro

VIDEO

Tužni smo i razočarani što je HNS donio takvu odluku jer su za zelenim stolom poništili nešto što smo osvojili na zelenom travnjaku. U trenutku kad je sezona prekinuta imali smo dva boda više od Dinama, bili smo jesenski prvaci ispred njih i dobili ih u međusobnim susretima. Imali smo puno bolju gol razliku od njih. Međutim HNS je to sve odlučio odbaciti i pogledao jedan jedini argument u kojem je Dinamo bolji, a i taj je vrlo sporan, započeo je trener juniora Hajduka Marijan Budimir o spornoj odluci HNS-a.

HNS odlučio: Dinamovi juniori u Ligi prvaka iako je Hajduk prvi! Svjetski prvaci dolaze u Zagreb
HNS odlučio: Dinamovi juniori u Ligi prvaka iako je Hajduk prvi! Svjetski prvaci dolaze u Zagreb

Podsjetimo, čelnici HNS-a još su u travnju prekinuli sva natjecanja za mlađe kategorije, a ostalo je pitanje tko će Hrvatsku predstavljati u juniorskoj Ligi prvaka. Vodeći Hajduk ima dva boda više od drugoplasiranog Dinama, iako Zagrepčani imaju utakmicu manje. Ipak, na temelju koeficijenata su tijela HNS-a odlučila da su 'modri' ipak bolji od 'bilih', a takvu je odluku potvrdio i Izvršni odbor.

POGLEDAJTE VIDEO: Hajdukov trener o odluci HNS-a

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Naime, Dinamo je mijenjao domaćinstva i odigrao deset utakmica kod kuće i šest u gostima. Kod kuće su superiorni, a u gostima su druga momčad. Do kraja prvenstva trebali su odigrati tri utakmice kod kuće i sedam u gostima. Po nekom koeficijentu, ako su oni to već tako računali, koeficijent u gostima im je 1.66 te bi Dinamo završio s nešto više od 60 bodova dok bi mi imali preko 63,7 bodova. Ako već gledaju po tom koeficijentu što mi nismo željeli, željeli smo igrati majstoricu, željeli smo da se prvenstvo završi do kraja. Mislim da tu trebaju pogledati i domaće i gostujuće utakmice jer nije pošteno da se ne ide po rasporedu već da oni diktiraju raspored kako žele - objasnio je trener juniora 'bilih'.

Spominjala se i nemogućnost igranja majstorice, ali i za to postoji druga strana objašnjenja.

- Percepcija javnosti je da zaostalu utakmicu s Dugopoljem Dinamo nije mogao odigrati utakmicu zbog Lige prvaka. Međutim, oni su tu utakmicu igrali u srijedu te su bez problema mogli odigrati utakmicu za vikend. Oni su sami krivi što su odgodili tu utakmicu - jasno je poručio Budimir i dodao:

'Nismo drugo ni očekivali od HNS-a, žalit ćemo se na odluku'
'Nismo drugo ni očekivali od HNS-a, žalit ćemo se na odluku'

- Klub je najavio žalbu te se nadam da će odgovorni preispitati svoje odluke koje su donesene na osnovu jednog argumenta koji je krajnje diskutabilan s obzirom na sve navedeno što sam rekao prije. 

HNS je rekao kako je to za njih završena priča, a u Hajduku se samo mogu nadati nekom čudesnom obratu nakon žalbe.

- Moji momci su za mene prvaci, mi ćemo i dalje nastaviti još tvrđe raditi iščekujući podršku Saveza - završio je Marijan Budimir, trener juniora Hajduka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov