Obavijesti

Sport

Komentari 18

Vlada je otkazala prvenstvo u Francuskoj! Čeka se Savez...

Vlada je otkazala prvenstvo u Francuskoj! Čeka se Savez...
1

Nogomet se u Ligue 1 ne igra od ožujka, ali francuski nogometni savez još nije odlučio o tome hoće li proglasiti prvaka i kako će dodijeliti mjesta koja vode u europska natjecanja...

VIDEO

U Francuskoj je korona virusom zaraženo više od 160.000 ljudi i francuski nogometni savez je jako dugo razmišljao kako i kada nastaviti s prvenstvom. No Vlada ih je preduhitrila i donijela odluku kako se sva sportska natjecanja prekidaju do rujna, a to znači da bi Savez uskoro mogao donijeti službenu odluku o sezoni.

Nogomet se u Ligue 1 ne igra od ožujka, ali francuski nogometni savez još nije odlučio o tome hoće li proglasiti prvaka i kako će dodijeliti mjesta za europska natjecanja.

- Sezona profesionalnog sporta 2019/20., posebno nogometnog, neće se moći nastaviti. Ne postoje uvjeti za velike sportske događaje, uključujući i nogomet do rujna, čak i iza zatvorenih vrata. Kako bih organizatorima događaja pružio jasniju sliku, želim jasno dati do znanja da se veliki sportski događaji, kao svi događaji koji okupljaju više od 5000 sudionika, ne mogu se održati prije rujna. Moguće je, u sunčanim danima, vježbati pojedinačne sportske aktivnosti na otvorenom poštujući pravila društvenog distanciranja. Neće biti moguće baviti se sportovima u zatvorenom, grupnim sportovima ili kontaktnim sportovima. Parkovi i vrtovi, tako bitni za ravnotežu života u gradu, mogu se otvoriti samo u dijelovima u kojima virus ne cirkulira aktivno, a plaže će biti zatvorene najmanje do 1. lipnja - rekao je premijer Francuske Edouard Philippe. 

Manchester City v AS Monaco - UEFA Champions League - Round of 16 - First Leg - Etihad Stadium

Tako se Francuska pridružila Belgiji i Nizozemskoj. Belgija je prvaka proglasila po aktualnom stanju na tablici te istim principom su odlučili i tko od klubova ide u europska natjecanja, dok Nizozemci nisu proglasili prvaka zbog jednakog broja bodova između Ajaxa i AZ Alkmaara već su su po aktualnom stanju na tablici odlučili tko će u Europu. Uz to su i odlučili kako neće biti ispadanja iz lige i promocije u prvu ligu. 

To se nije svidjelo nekim klubovima koji su se izjasnili u javnosti da je takva odluka Saveza nelogična. S istim problemom sada se muče i Francuzi. Malo je vjerojatno da će s prvenstvom nastaviti u rujnu jer bi tada već trebala početi nova sezona. A nove komplikacije i kašnjenja sigurno im nisu u planu. 

Što se tiče prvaka, tu je sve čisto. PSG je prije prisilne stanke imao 12 bodova prednosti ispred Marseillea i teško je vjerovati da bi tu prednost ispustili do kraja prvenstva. No problem je oko borbe za mjesta koja vode u Europu. Drugo mjesto drži Marseille sa šest bodova ispred Rennesa koji je treći i na rubu senzacije. Ta pozicija ih vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka, ali ako se tamo plasiraju odlukom Saveza, to neće baš najbolje sjesti Lilleu koji ima samo bod manje.

Match de championnat de Ligue 1 Conforama opposant le Stade Brestois 29 aux Girondins de Bordeaux au stade Francis-Le Blé à Brest

Do kraja je ostalo deset kola i jako puno toga se moglo promijeniti, ali to nikada nećemo saznati. Tako bi PSG po treći put zaredom došao do naslova, ali sve ovisi o Savezu i Udruženju klubova koji će na sastancima odlučiti hoće li poništiti sezonu ili dodijeliti mjesta po aktualnom stanju na tablici. 

Hrvatski nogometaši Toma Bašić, Mateo Pavlović, Domagoj Bradarić i Danijel Subašić, Lovre Kalinić i Duje Ćaleta-Car tako su završili prvenstvo ranije od očekivanog i mogu polako razmišljati o povratku u domovinu jer nogometa u Francuskoj neće biti do rujna...

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 18
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša
LJUBAV NEMA GRANICA

Realov megatalent ima bizarni ugovor s djevojkom: Određuje što smije raditi i kako se ponaša

Endrick i njegova djevojka obavezno moraju reći jednom drugom "volim te" u svakoj situaciji. Tu su i neke druge klauzule koje bi se trebale pobrinuti kako će ovom tinejdžeru uvijek prave stvari ostati prioritet
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu