Obavijesti

Sport

Komentari 14

U kakvim će izdanjima Dinamo i Hajduk istrčati na HNL derbi?

U kakvim će izdanjima Dinamo i Hajduk istrčati na HNL derbi?
1

Derbi u Maksimiru počinje u 18 sati, glavni sudac je Ivan Bebek iz Rijeke. Dinamo je na sam dan utakmice Hajduku bacio i Tetris Challenge, a Bili u Zagreb stižu bez gotovo pola momčadi

VIDEO

Odbrojavaju se sati do derbija na Maksimiru, a baš kao već godinama i godinama, u daleko ga komotnijoj situaciji dočekuje Dinamo.

Pokretanje videa...

10:08

Dinamo na tablici Prve HNL ima četiri boda više od Hajduka i utakmicu manje (sa Rijekom, koju su na Rujevici riješili s pet lakih komada), Hajduk u Zagreb dolazi sa dva poraza u zadnja tri susreta i bez gotovo pola momčadi.

U derbiju koji, pod sudačkim nadzorom Ivana Bebeka, počinje u 18 sati Modri šampioni neće moći računati na fajtera Arijana Ademija te Leškovića, Andrića i Kulenovića dok Splićani Dinamu na noge dolaze bez Jaira, Vuškovića, Posavca, Bradarića, Juranovića, Bašića i Bulosa, a upitan je i Nejašmićev nastup!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Dinamo izaziva Hajduk: Ovo su naši trofeji, ajde da vidimo vas!
Dinamo izaziva Hajduk: Ovo su naši trofeji, ajde da vidimo vas!

Ako nemate tu sreću da možete na maksimirske tribine... Izravni prijenos derbija je na: trećem programu Arena Sporta.

- Kad vidimo Dinamo kako igra i s kim igra, za bod u Zagrebu protiv Dinama definitivno bismo mogli reći "vau" - prije derbija govori Hajdukov trener Damir Burić čiji kolega s modre klupe, Nenad Bjelica, najavljuje:

- Ne vodim računa o Hajdukovoj formi, neka se oni bave s tim. Ja mislim na to da mi odigramo agresivno, disciplinirano, hrabro i samouvjereno i... Da pobijedimo! - rekao je šef Dinamove struke.

Maleni Jakov (6) plakao zbog Hajduka pa dobio Dinamov dres
Maleni Jakov (6) plakao zbog Hajduka pa dobio Dinamov dres

Koje bi startne postave Bjelica i Burić od 18 sati mogli poslati na travnjak Maksimira? Bjelica u HNL-u sigurno neće igrati s tri stopera pa je, što se Zagrepčana tiče, stvar dosta jasna. Moro umjesto Ademija i to bi trebalo biti 'to':

Dinamo (4-1-4-1): Livaković - Stojanović, Dilaver, Perić, Leovac - Moro - Hajrović, Olmo, Ivanušec, Oršić - Petković.

Hajduk? Burić mora 'kemijati', nije isključeno da na kraju u samu centralnu špicu gurne Caktaša, a sastav koji bi oko 17:00 mogao osvanuti u službenom zapisniku je ovaj:

Hajduk (4-3-2-1): Ljubić - Ismajli, Simić, Svatok, Čolina - Jurić, Nejašmić, Hamza - Caktaš, Jradi - Eduok.

U derbiju tradicionalno nema favorita no realno Dinamo je zapravo izraziti favorit u ovom sudaru. A da je kad se sudare Modri i Bili sve moguće dokazuje i zadnja utakmica velikih rivala iz 31. kolovoza ove godine u Splitu u kojoj je Hajduk golom Jradija u Splitu pobijedio 1-0!

 
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'
LUKAV POTEZ

Modrić oduševio navijače nakon što je promašio jedanaesterac: 'To je Lukin potez od 1000 IQ!'

Obično se raspucavanja s bijele točke izvode s istom loptom kako bi svi igrači bili u istoj poziciji ili iznimno s novom ako prvotna 'nestane', a upravo je Luka raspalio loptu koju mu je obranio Brazilac visoko na tribine

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale!  'Ederson me zna'
DRAMA JEDANAESTERACA

Ancelotti otkrio tko je odbio pucati penale! 'Ederson me zna'

Četiri-pet minuta prije kraja počnete razmišljati o penalima. Složio sam petoricu, Jude je dobar pucač, kao i Lucas, Nacho ima puno iskustva i osobnosti, a Rüdiger ima muda!, objasnio je Davide Ancelotti, pomoćni trener
Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'
CITIRAO CRUIJFFA

Guardiola: 'Sreća? Ne, nema tu sreće...' Ancelotti: 'Jedino smo na takav način mogli proći'

Igrači su mi rekli da će pobijediti, Lunjin mi je obećao da će obraniti neke jedanaesterce, a Rüdiger je i mene iznenadio. Ove sezone ne pucamo penale baš dobro, ali u srijedu smo uspjeli, rekao je Realov trener