Obavijesti

Sport

Komentari 62

U Sevilli podcjenjuju Dinamo: 'Uvjerljivo idemo dalje! Pa ako njega ne dobijemo, koga ćemo?'

U Sevilli podcjenjuju Dinamo: 'Uvjerljivo idemo dalje! Pa ako njega ne dobijemo, koga ćemo?'

Sevilla bi se trebala osjetiti superiorno i na svom terenu i u gostima u tom ogledu te ne bi trebala imati problema pri izbacivanju hrvatskog sastava iz Europske lige, piše Marca

VIDEO

Navijači Seville i španjolski mediji uvjereni su kako će Andalužani eliminirati zagrebački Dinamo u šesnaestini finala Europske lige, premda klupski direktor upozorava kako je hrvatski prvak iskusna momčad s kvalitetnim pojedincima.

- Dinamo je stalni sudionik europskih natjecanja, momčad koja naizmjenično sudjeluje u Ligi prvaka i Europskoj ligi - rekao je Sevillin sportski direktor Ramón Rodríguez Verdejo poznatiji kao "Monchi".

POGLEDAJTE VIDEO: Kopićeva reakcija na ždrijeb

Pokretanje videa...

Reakcija Željka Kopića na ždrijeb EL 10:23

- To je iskusna momčad koja je prošla zahtjevnu skupinu u kojoj su bili West Ham, Genk i bečki Rapid. U posljednjoj utakmici su za prolaz upisali pobjedu na gostovanju kod West Hama - dodao je u razgovoru za radijsku postaju Marca.

No njegove riječi nisu utjecale na navijače u Sevilli, presretne što će 17. veljače ondje gostovati Dinamo prije uzvrata tjedan dana kasnije.

- Sevilla će to uvjerljivo dobiti - rekao je jedan sredovječni muškarac u videu objavljenom na nogometnom portalu El Desmarque.

- Imali smo sreće u ždrijebu, to je očito. Sevilla će lako proći dalje. Uostalom, ona je kralj ovog natjecanja - dodao je drugi navijač.

Sevilla je Europsku ligu osvajala 2006., 2007., 2014., 2015., 2016. i 2020. godine.

- Sevilla je favorit protiv bilo koje momčadi u ovom natjecanju - izjavio je Pedro, zaposlenik na kiosku u tom gradu u Andaluziji.

Jedan prolaznik je, pak, dodao:

- To će biti dvije jako lagane utakmice za Sevillu. Ako to ne dobije, nikoga neće.

Sevilla je slavila protiv Dinama 2016. godine u grupnoj fazi Lige prvaka s 4-0 i 1-0, a od hrvatskih klubova igrala je još protiv Rijeke godine 2014. u Europskoj ligi kada je u gostima odigrala 2-2 a doma pobijedila 1-0.

Španjolski mediji smatraju kako je momčad sa stadiona Ramón Sánchez Pizjuán veliki favorit protiv "Modrih".

"Sevilla bi se trebala osjetiti superiorno i na svom terenu i u gostima u tom ogledu te ne bi trebala imati problema pri izbacivanju hrvatskog sastava iz Europske lige", izvijestile su novine Marca.

Konkurentski list AS je naveo kako je "Dinamo Zagreb i više nego pogodan suparnik da Sevilla nastavi svoj put u natjecanju za koje je posebno vezana i čije finale se ove sezone igra na njenom stadionu".

- Ali govorimo o utakmicama koje se igraju tek za dva mjeseca, a ispred nas je još i zimski prijelazni rok, pa zaključci koje donosimo sada ne moraju vrijediti tada - upozorio je Monchi.

- Puno je okolnosti koje mogu utjecati na ishod tih susreta - dodao je.

West Ham United v Dinamo Zagreb - UEFA Europa League - Group H - London Stadium

Istaknuo je Dinamove igrače Mislava Oršića i Brunu Petkovića napomenuvši kako su "iskusni" i "poznati u europskom nogometu".

- To je momčad navikla igrati u Europi pa joj nimalo neće biti neobično odigrati te dvije utakmice sa Sevillom. Zakomplicirat će nam stvari - rekao je Monchi dodavši da mu se ne sviđa što je uzvrat u Zagrebu.

Sevilla je prilikom ždrijeba održanog u ponedjeljak htjela izbjeći talijanske klubove Napoli i Lazio, koji će igrati protiv Barcelone i Porta.

- Na prvu, vidjevši potencijalne suparnike, rekao bih da su svi podjednako teški. Vjerojatno je talijanske, Napoli i Lazio, trebalo izbjeći zbog imena, ali nikad se ne zna - zaključio je Monchi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 62
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja