Obavijesti

Sport

Komentari 16

'U utakmici nećemo misliti o prednosti, čekamo gol šanse'

'U utakmici nećemo misliti o prednosti, čekamo gol šanse'
8

Rijeka je u Škotsku sletjela oko 17 i 30, bez Gorgona, Puljića, Mamića, Tomečaka i Pavičića. Hrvatsku ekspediciju na Otoku je dočekalo oblačno vrijeme i ugodnih desetak stupnjeva manje nego na Kvarneru

VIDEO

U četvrtak na Pittodrieju od 20:45 kreće druga runda borbe za play-off Europske lige, a Riječani su dan ranije sletjeli u oblačni, ali i ugodno svježi Aberdeen.

Škoti bez najboljeg igrača

Bijeli su u Ujedinjeno kraljevstvo došli bez petorice prvotimaca, ozlijeđenih Puljića, Mamića, Tomečaka i Pavičića te najbolnijim izostankom: bez kapetana Gorgona. Aberdeen će, pak, ako je vjerovati treneru McInnesu, igrati bez svog najboljeg igrača Sama Cosgrovea koji se, istini na volju, u Rijeci vidio jedino po staturi. Od nogometa nije pokazao ni 'n'.

Nasmijanu riječku ekspediciju predvodio je predsjednik Damir Mišković, a šef Igor Bišćan najavljuje:

- Sve je jasno, čeka nas jako težak zadatak. Očekujemo protivnika koji će nam htjeti što prije napraviti probleme i krenuti i povratak u rezultatskog deficita. Imamo prednost, ali nećemo ići tamo kao da ju imamo, idemo kao da je utakmica potpuno otvorena. Moramo čekati svoje šanse, moramo biti aktivni - rekao je Bišćan prije polijetanja za Škotsku, a komentirao je i atmosferu koja ih ondje čeka:

- Znam da će oni htjeti što prije zabiti gol koji bi utakmicu odveo u smjeru koji njima odgovara. Imamo iskustvo iz prve utakmice koje morao iskoristiti i prilagoditi se na specifičan ambijent koji nas čeka.

Već neko vrijeme Bišćan zbog ozljeda na raspolaganju nema lijevog beka, a sada je ostao i bez Tomečaka koji je popunjavao tu poziciju u nedostatku bolje opcije. Sada će, čini se, na tu stranu prijeći Raspopović.

- Gorgona i Tomečaka nema s nama to sve govori. Imamo problema u obrani, ali imamo i opcije, Smolčića i Raspopovića. Bilo bi nezgodno da sad mladog Smolčića stavimo u nezgodnu situaciju pa će utakmicu započeti Raspopović - rekao je Bišćan pred polazak.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

00:57

Sjajan je u prvoj utakmici bio veznjak iz Dupca, Tibor Halilović. On i stoper Roberto Punčec očekuju škotski uragan, ali i riječke kontre i, naravno, prolaz u play-off...

Pokretanje videa...

01:22

Na treningu prije polaska uigravalo se formaciju u sustavu 4-1-4-1 premda je lako moguće da Bišćan na Pittodrie, pred 20 tisuća 'Hrabrih srca', pošalje formaciju s tri stopera (Župarić, Punčec, Escoval), dvije polušpice (Acosty i Lončar) te napadačem Čolakom dok bi na bokovima trebali igrati Kvržić i Raspopović (umjesto ozlijeđenog Tomečaka).

Rule legenda u Arabiju

Rijeka drugi puta u četiri godine dolazi u Aberdeen, a legendarni klupski oružar Rustem 'Rule' Gashi prvi puta u životu nakon 36 godina rada u klubu ide u Saudijsku Arabiju!

- Što očekujem? Ne znam, majke mi! - rekao je Gashi na oproštaju. Rijeka zna što u četvrtak očekuje: zabiti gol što prije pa nek Škoti (bez Cogrovea) love najmanje četiri komada koja bi i u tom slučaju bila dovoljna, a koja Prskalu sa normalno posloženom obranom ne mogu zabiti ni da se u Aberdeenu igra do sljedećeg kolovoza.

Na aberdeenskim ulicama i stadionu Pittodrie očekuje se 100-tinjak riječkih navijača koji bi u treći po veličini škotski grad trebali doći oko podneva.

Najblistaviju povijest FC Aberdeena pisao je Alex Ferguson. Osvojenim Kupom Igor Bišćan već je napisao jedno sjajno poglavlje, a Aberdeen bi trebao jedna etapa na europskom putu koji izgleda - jako obećavajuć.

I bez petorice igrača ova je Rijeka bolja od Aberdeena! Sutra od 20:15 počinje uvodna emisija pa prijenos kolege Marija Glavana na ArenaSportu. Bišćan i Rijeka slave u gradu Alexa Fergusona!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani