Sport

Komentari 42

Udaljeni od Francuske 9.000 km, prošli u 1/16 finala Kupa!

Udaljeni od Francuske 9.000 km, prošli u 1/16 finala Kupa!

Amaterski klub sa francuskog prekomorskog departmana plasirao se u 1/16-inu finala francuskog Kupa pobjedom u gostima kod drugoligaša Niorta. Na utakmicu su putovali 9.000 km

Pascal Razakanantenaina, Mamy Randrianarisoa, Thomas Souevamanien... Pratite nogomet, a nikad čuli za njih? Nije gotovo nitko, do prije dan-dva.

Ti dečki igraju za: JS Saint-Pierroise, amaterski klub sa francuskog prekomorskog departmana, otoka Reuniona. Plasirali su se u 1/16-inu finala francuskog Kupa 2-1 pobjedom u gostima kod drugoligaša Niorta.

Kad Lokomotiva ide u goste Dinamu, sjedne na tramvaj. Kad Saint-Pierroise gostuje u Kupu onda putuje - 9.000 km! Toliko je od Saint-Pierrea na Reunionu do Niorta.

Reunion je otočić pored Madagaskara na kojem živi gotovo milijun ljudi premda je 20 puta manji od Cresa ili Krka. To je francuski prekomorski teritorij pa se tako JS Saint-Pierroise našao u francuskom Kupu i priredio senzaciju.

U momčadi im je nekadašnji veznjak Blackpoola Elliott Grandin, a na klupi sjedi Jean-Pierre Bade, danas trener, a nekad igrač Nantesa i Bordeauxa. Golove u povijesnoj pobjedi zabili su Gerard Hubert i Ryan Ponti.

Ovo je tek drugi put u povijesti da je klub iz jednog od francuskih prekomorskih otoka napravio ovakvu senzaciju. Prije točno tri desetljeća u 1/16-inu finala Kupa ušao je - Le Geldar. Iz Francuske Gvajane.

Inače, sa JS Saint-Pierroiseom putuju i navijači, a u sljedećem kolu Kupa čeka ih Bordeaux ili Olympique Marseille!

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' SA IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci