Sport

Komentari 1

Uefa izbacila Slovan iz LP-a zbog 'zaraženog' fizioterapeuta, a on to nije bio! 'Prevareni smo'

Uefa izbacila Slovan iz LP-a zbog 'zaraženog' fizioterapeuta, a on to nije bio! 'Prevareni smo'

Svjesni smo da ove činjenice neće promijeniti  Uefinu odluku, ali smatrali smo da je bilo ključno otkriti ove važne informacije, poručili su iz Slovana koji je za "zelenim stolom" ispao iz kvalifikacija Lige prvaka

Fizioterapeut Slovana iz Bratislave nije bio zaražen korona virusom, premda je zbog njegovog pozitivnog nalaza slovački prvak za "zelenim stolom" izgubio utakmicu od Klaksvikar Itrottarfelaga na Farskim Otocima u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Utakmica se trebala igrati 19. kolovoza, međutim susret je registriran rezultatom 3-0 jer se Slovaci nisu pojavili na terenu.

Naime, po dolasku na Farske Otoke slovačka momčad je testirana na korona virus, a navodno je fizioterapeut bio zaražen. Zbog toga je momčad morala u karantenu, a ako bi se pojavila na utakmici prema lokalnim zakonima svi bi morali u zatvor. Stoga su radije svi putovali kući, dok je fizioterapeut završio 14 dana u karanteni.

Europska nogometna federacija nije imala milosti i susret je registriran rezultatom 3-0 za domaći sastav. Međutim, fizioterapeut je po povratku u domovinu napravio naknadne testove koji su pokazali da nema COVID antitijela, što znači da nije mogao imati virus.

Morali otkriti informacije

Slovaci vjeruju da su pogriješili na testovima na Farskim Otocima nakon čega su neopravdano ispali iz kvalifikacija.

- Svjesni smo da ove činjenice neće promijeniti  Uefinu odluku, ali smatrali smo da je bilo ključno otkriti ove važne informacije. Osjećamo se prevarenima. Razočarani smo i tužni što nismo dobili priliku nastaviti kvalifikacije i što nismo izgubili svojom krivnjom - rekao je generalni direktor Ivan Kmotrik.

Klaksvíkar Itrottarfelag u drugom pretkolu ispao je od švicarskog kluba Young Boys s 1-3. (dk)

Najčitaniji članci