Sport

Komentari 88

Uefa prijavila Engleze: Navijači zviždali na himne i rabili laser

Uefa prijavila Engleze: Navijači zviždali na himne i rabili laser

Engleska može dobiti službeno upozorenje, ali i kaznu od 8000 funti. Ovo je prva takva situacija da je Uefa zbog neprimjerenog ponašanja navijača prijavila neku od reprezentacija

Europski nogometni savez (UEFA) pokrenuo je disciplinski postupak protiv Engleske zbog toga što je tijekom polufinalnog susreta Eura u srijedu na Wembleyu netko od gledatelja laserom ometao danskog golmana Kaspera Schmeichela.

POGLEDAJTE VIDEO: Engleski navijači

Na televizijskoj snimci se vidi kako je netko od gledatelja zelenom laserskom zrakom ometao Schmeichela prilikom izvođenja penala za Englesku u produžetku. Schmeichel je obranio udarac Harryja Kanea, no lopta se odbila prema engleskom kapetanu koji je iz popravnog pokušaja ipak postigao odlučujući gol za prolazak u finale.

Ovakvi gadgeti predstavljaju problem na sportskim događanjima već neko vrijeme, ali posljednjih su se godina zapravo rijetko pojavljivali na nogometnim utakmicama. Postoji zakon koji se odnosi na njih vezan uz ugrožavanje vozila, ali ne obuhvaća pojedince. Ovaj prekršaj mogao bi se kategorizirati kao napad. 

Također, iz Uefe su dodali kako istražuju neprimjereno ponašanje navijača tijekom intoniranja nacionalnih himni. Engleski navijači izviždali su dansku himnu u srijedu, a isto su učinili i tijekom intoniranja njemačke himne prije utakmice osmine finala.

- Tim slučajem će se pozabaviti etička i disciplinska tijela -  objavila je krovna nogometna organizacija. 

Ovo je prvi puta da je neka momčad na ovom turniru kažnjena zbog neprimjerenog ponašanja navijača prilikom intoniranja protivničke himne, a kazna može biti novčana do 8000 funti kao i službeno upozorenje. 

 

Najčitaniji članci