Obavijesti

Sport

Komentari 8

Uefa pritisnula Fifu: Platini ima pravo na obranu, odlučite brzo

Uefa pritisnula Fifu: Platini ima pravo na obranu, odlučite brzo
1

Pozivamo sve pravne službe uključene u slučaj da što prije odluče. Podržavamo pravo na propisani postupak i pravedno suđenje Michelu Platiniju, objavio je HNS

VIDEO

Fifina etička komisija nedavno je suspendirala je predsjednika Uefe Michela Platinija na 90 dana zbog sumnjivog transfera 1,8 milijuna eura koje je Sepp Blatter isplatio Platiniju za posao obavljen između 1999. i 2002. godine.

- Vjerujem da Michel Platini nije kriv i želim mu od srca da bude novi predsjednik Fife - rekao je nedavno prvi čovjek HNS-a Davor Šuker.

Hrvatski savez objavio je i priopćenje nakon što su se u Nyonu u četvrtak sastali predstavnici 54 nacionalna saveza. Razgovaralo se i o suspenziji Michela Platinija.

- Pozivamo sve pravne službe uključene u slučaj da što prije odluče, najkasnije do sredine studenoga 2015. godine. Podržavamo pravo na propisani postupak i pravedno suđenje Michelu Platiniju kao i mogućnost da dokaže svoju nevinost - stoji između ostaloga u priopćenju koje vam prenosimo u cijelosti nešto niže.

Etička komisija ranije je suspendirala Blattera kojem prijeti zatvor zbog kriminalnih radnji u Fifi. Blatter je predsjednik na odlasku, izvanredni izbori za novog predsjednika na rasporedu su u veljači sljedeće godine, a jedan od kandidata je i Platini.

Platini se žalio na odluku o suspenziji te sada čeka odluku etičke komisije. 

- Tijekom zadnjih nekoliko tjedana pokazao sam volju za suradnjom s vlastima koje istražuju razne navode uz stroga proceduralna pravila. S druge strane, Fifa je zaobišla ta pravila - rekao je Platini nakon suspenzije.

Priopćenje HNS-a:

"Podržavamo pravo na propisani postupak te na pravično suđenje Michelu Platiniju, kao i mogućnost da dokaže svoju nevinost. Pozivamo sve pravne službe uključene u trenutni proces: Etički odbor Fife, Fifin Odbor za žalbe, kao i Sportski arbitražni sud, da rade vrlo brzo kako bi se osiguralo da se konačna odluka o ovome slučaju donese najkasnije do sredine studenoga 2015."

>>> Evo zašto trebaš jesti orašaste plodove

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...