Sport

Komentari 41

UFC časti: Pogledajte najveću borbu ikad i kaos poslije svega

UFC časti: Pogledajte najveću borbu ikad i kaos poslije svega

Dagestanac u subotu brani pojas protiv Dustina Poiriera na UFC 242. Povodom sjajnog okršaja za naslov lake kategorije, UFC je MMA publiku počastio borbom Khabiba i Conora McGregora

Kada je UFC objavio da Khabib Nurmagomedov brani pojas lake kategorije protiv Conora McGregora, jedan dio svjetske populacije počeo je intenzivnije pratiti MMA. Popularnost okršaja dvojice najpoznatijih MMA boraca svijeta dosegla je do tada neviđene razmjere mješovitih borilačkih sportova i nije bilo sumnje - to je najveća borba u UFC povijesti.

Danas i ptice na grani znaju kako je završila. Khabib Nurmagomedov razmontirao je Conora McGregora prije nego ga je ugušio u četvrtoj rundi. U borbi koja je imala puno veći značaj od samog dokazivanja vještina, Khabib je oprao sve svetogrđe koje je Conor učinio uoči meča.

Vrijeđao mu je obitelj i prijatelje, trenere i trening partnere, spuštao ga na vjerskoj osnovi pa je Khabibu borba s Ircem predstavljala odmazdu više nego dužnost posla kojim se bavi.

Slijedom događaja i u žaru pobjede, neposredno nakon 'sudara titana', izbio je kaos u dvorani. Khabib je preskočio ogradu i krenuo se obračunati s Conorovim kompanjonom Dillonom Danisom dok je Khabibov Zubaira Tuhugov, po obećanju, nasrnuo na Conora u oktogonu.

Nastala je velika makljaža i opći kaos zbog kojeg je Khabib dobio suspenziju i nije se borio od 6. listopada 2018. Niti Conor se od tada nije obračunao, a prvi će pod svjetla najveće svjetske borilačke pozornice Khabib.

Dagestanac u subotu brani pojas protiv Dustina Poiriera na UFC 242 u kojem je još nekoliko sjajnih borbi poput one Edsona Barboze i Paula Feldera, Islama Makačeva i Davija ramosa, Curtisa Blaydesa i Šamila Abdurahimova te Mairbeka Taisumova, koji je napokon dobio veći značaj te će nastupati na main cardu, i Carlosa Diega Ferreire.

Upravo će na ovom eventu nastupati i Zubaira Tuhugov protiv Leronea Murphyja, a na undercardu će biti i nekoliko zanimljivih okršaja poput Belala Muhammada i Takashija Sata te Nordinea Taleba i Muslima Salihova.

Povodom sjajnog UFC 242, UFC je na svojem službenom YouTube kanalu objavio okršaj Khabiba i Conora. U jedan dan skupio je preko četiri milijuna pregleda.

Nismo u mogućnosti objaviti vezani videozapis zbog ograničenja vezanih uz prava emitiranja na internetu. Video možete pogledati OVDJE.

Najčitaniji članci