Obavijesti

Sport

Komentari 330

Sudac i drugoj skupini uhićenih u Ateni odredio istražni zatvor

Sudac i drugoj skupini uhićenih u Ateni odredio istražni zatvor
17

Pratite sve informacije vezane uz slučaj Hrvata koje se sumnjiči da su sudjelovali u neredima u Ateni u kojima je jedna osoba izgubila život

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Novosti nakon navijačkih nereda u Grčkoj , Atena, Grčka
Sortiranje događaja
SVIMA ISTRAŽNI ZATVOR

Sudac je odredio istražni zatvor i za ostalih 14 osumnjičenika koji su danas izašli preda nj. 

Istražni postupak protiv treće skupine optuženika dovršava se u nedjelju, kada će pred suca izaći posljednja skupina od 35 optuženika. 

Više pročitajte OVDJE

DRUGA SKUPINA U PRITVORU

Još 26-orici Hrvata i jednom Grku iz druge skupine uhićenih zbog nereda u Grčkoj sudac je odredio istražni zatvor, piše Protothema.gr.

Ujedno se očekuje i početak skupljanja DNA uzoraka uhićenih, što bi trebalo doprinijeti otkrivanju ubojice Michalisa Katsourisa. 

Podsjetimo, jučer je sudac poslao svu 30-oricu (28 Hrvata, Grk i Albanac) u istražni zatvor, a takva sudbina, očito, čeka i ostatak uhićenih navijača.

MALENICA U KONTAKTU S GRCIMA

Hrvatski ministar pravosuđa i uprave Ivan Malenica obznanio je da je kontaktirao grčku vladu, svojeg kolegu iz grčkog ministarstva pravosuđa Bougasa.

- Razgovarao sam s grčkim zamjenikom ministra pravosuđa Ioannisom Bougasomm. Zatražio sam da se hrvatskim državljanima u cijelosti osigura pravo na pravično suđenje, pravo na pravnu zaštitu i razumijevanje postupka te druga zajamčena prava za vrijeme lišenja slobode i trajanja postupka - objavio je ministar Malenica na Twitteru.

APEL NAVIJAČA

Iz redova navijača Dinama stiže nova poruka hrvatskoj Vladi. Facebook stranica Zona Dinamo, koja okuplja navijače zagrebačkog kluba, pozvala je čelnike da zaštite hrvatske građane u Ateni.

"Pozivamo javno premijera Plenkovića, predsjednika Milanovića, Vladu RH, Ministarstvo vanjskih poslova i sve nadležne državne institucije da učine sve kako bi zaštitili svoje državljanje i njihova prava u pritvoru u Grčkoj!

Dečki su otišli na svoju odgovornost, napravili su što su napravili i za to će morati odgovarati. To je nesporno.

Međutim, imamo provjerene informacije da je tretman u pritvoru gori od onog koji imaju ratni zarobljenici. Izloženi su nehumanom tretmanu, maltretiranju policije, prijetnjama smrću, mnogima s ozljedama je pomoć uskraćena 48 sati, neki od njih zadnja 24 sata nisu dobili ni kruh ni vodu. Ponašanje grčkih javnih službenika (sudaca, tužitelja, činovnika) je ispod svake civilizacijske razine. O medijima da i ne govorimo.

Slobodno podijelite ovu objavu na što više razina kako bi informacije došle do nadležnih.

Zona Dinamo", stoji u objavi.

SVI NEGIRALI OPTUŽNICU

Svi uhićeni negirali su optužnicu. Odvjetnik Vasilis Noulezas, koji zastupa dva Hrvata i jednog Austrijanca otkrio je neke detalje s ispitivanja.

- Istražni sudac je bio agresivan prema Hrvatima, osvetoljubiv, ljutit. Tvrdio je da svi Hrvati lažu - rekao je branitelj hrvatskih državljana u ovom slučaju.

Iz izvora bliskih istrazi procurilo je kako je za samo ubojstvo popis sužen na pet imena, tri Grka, Albanca i Hrvata.

Komentari 330