Obavijesti

Sport

Komentari 70

Ukleta Noć muzeja: "Kauboji" su tad izgubili tri polufinala

Ukleta Noć muzeja: "Kauboji" su tad izgubili tri polufinala
1

Hrvatski rukometaši izgubili su tri polufinala, protiv Srbije 2012., Danske 2013. i Španjolske 2016. Sve tri utakmice igrale su se na Noć muzeja, kao i večerašnja protiv Norvežana

VIDEO

Nije baš da vjerujemo u hokus-pokus priče, ne mislimo ni da konjunkcija planeta utječe rezultat utakmica, a još manje smo uvjereni da neki kulturni ili bilo koji drugi događaj donosi nesreću.

Međutim, kad su sportski događaji u pitanju, pogotovo polufinala i finala, onda smo isti kao i većina sportaša, lovimo se za slamku samo da se sve poklopi i naši opet pobjede.

U tim trenucima vjerujemo da je sve povezano, i ta konjunkcija planeta, i način na koji smo se izvukli iz kreveta te jesmo li prvo oprali zube ili smo obavili nuždu, onu pod rednim brojem jedan.

Sve je tada važno, postajemo praznovjerni kao nikad prije. Zato nas i muči da postoji jedna poveznica između tri polufinala, koja su hrvatski rukometaši odigrali i izgubili u posljednjih pet godina, i ovog večeras.

Sva tri poraza dogodila su se tijekom velikog kulturnog događaja u Hrvatskoj - Noći muzeja.Noć muzeja događa se i večeras, baš kad Hrvatska igra polufinale SP-a u Francuskoj protiv Norveške.

Na EP-u 2012. u Srbiji izgubili smo u polufinalu od domaćina. Bila je to utakmica u kojoj smo bili favoriti, no tad je rukomet bio u drugom planu.

Prije tog susreta naši su navijači gađani kamenjem, na utakmici su srbijanski navijači kovanicom pokušali pogoditi hrvatske igrače, no kovanicom u oko je dobio srbijanski reprezentativac Žarko Šešum. Hrvatska je izgubila 26-22, no u utakmici za treće mjesto ipak su osvojili broncu.

Godinu dana kasnije, u polufinalu SP-a u Španjolskoj, izgubili smo u polufinalu od Danske 30-24. Razbili su nas Landin sa 16 obrana i Eggert s devet golova. Duvnjak je noć prije imao temperaturu te nije bio u pravom izdanjuMeđutim, kao i godinu dana ranije, pobjedom protiv Slovenije osvojili smo broncu.

Prošle godine na EP-u u Poljskoj u polufinalu nas je zaustavila Španjolska 33-29. Vodili smo i s tri golova razlike, no Španjolci su u završnici prvog dijela napravili 8-1 i pobjegli na 18-14. Alilović opet nije imao svoju večer, a nakon toga se oprostio od reprezentacije. Srećom, i prije godinu dana smo također slavili u susretu za treće mjesto.

Ako se slučajno večeras ponovi scenarij, odnosno, rezultat, kao i 2012., 2013. i 2016. rukometaši slobodno mogu organizatore Noći muzeja zamoliti da pomaknu termin, recimo,  za veljaču. Tad se ne igraju završnice EP-a, SP-a, ili Lige prvaka. 
I nema problema, i mi ćemo im dati svoj potpis. Jer bolje je da oni pobjede u polufinalu, a kasnije u finalu, a onda i sami u veljači dođu na Noć muzeja.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 70
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani