Sport

Komentari 7

Ukrajinci traže odgodu utakmice play-offa za SP protiv Škotske...

Ukrajinci traže odgodu utakmice play-offa za SP protiv Škotske...

Ždrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kataru je 1. travnja pa je upravo zbog toga pitanje kako će se Fifa ponijeti u ovoj situaciji. Prostora za rošade nemaju jer bi Ukrajina protiv Škotske trebala igrati 24. ožujka

Fifa je suspendirala Rusiju i izbacila je iz kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo zbog invazije na Ukrajinu, no veliko je pitanje hoćemo li u play-offu za Katar vidjeti i ukrajinsku reprezentaciju.

Ukrajina je 24. ožujka trebala igrati protiv Škotske na Hampden parku u play-offu za Svjetsko prvenstvo. Pobjednik tog susreta bi se za ulaznicu u Katar borio s pobjednikom susreta između Walesa i Austrije, ali pitanje je što će biti s tim obzirom da je Ukrajinski nogometni savez zatražio odgodu play-off turnira u Škotskoj, piše BBC

Ukrajina je već tjedan dana meta strašnih napada od strane Rusije pa ova vijest ne iznenađuje. Stravične slike srušenih bolnica, škola, zgrada i brojnih žrtava obilaze svijet. Nogomet je u skroz drugom planu, tamošnje prvenstvo je suspendirano pa su uz to neki nogometaši uzeli puške i pridružili se obrani svoje domovine.

Veliki broj reprezentativaca igra u domaćem prvenstvu, pitanje je kako bi uopće izašli iz Ukrajine, ali i sama utakmica protiv Škotske u ovakvim okolnostima ne bi imala smisla. Igrati nogomet dok se njihovi sunarodnjaci bore za slobodu svoje domovine i prolijevaju krv...

- Nogomet je nebitan usred ovog stravičnog rata. Želim poslati Ukrajincima poruku podrške, prijateljstva i jedinstva - napisao je predsjednik škotskog nogometnog saveza Rod Petrie.

Ždrijeb za Svjetsko prvenstvo u Kataru je 1. travnja pa je upravo zbog toga pitanje kako će se Fifa ponijeti u ovoj situaciji. Prostora za rošade nemaju jer su play-off turniri zakazani već za dvadesetak dana. I upravo zato svjetska nogometna organizacija mora što prije odlučiti.

Hoće li izaći ususret Ukrajincima, odgoditi ždrijeb i tako pronaći neki kasniji termin za turnir nakon što se smiri situacija u njihovoj zemlji, ili će se jednostavno Ukrajina morati povući iz kvalifikacija za SP zbog nemogućnosti nastupa. Bio bi to najtužniji epilog, ali nažalost, u ovome trenutku i najizvjesniji. 

Najčitaniji članci