Obavijesti

Sport

Komentari 4

'Ukrao' Peruancima odlazak na SP, sad mu se cijela zemlja divi

'Ukrao' Peruancima odlazak na SP, sad mu se cijela zemlja divi
1

PRIJE 31 GODINU Peru je morao pobijediti za odlazak u Meksiko i to na Monumentalu. Vodili su 2-1 sve do 81. minute i Argentina je bila na korak do eliminacije, a onda se ukazao Ricardo Gareca i zabio baš taj gol...

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija po prvi put će u povijesti odmjeriti snage s Peruom i to u prijateljskoj utakmici. U petak 23. ožujka od 2 sata ujutro (HRT) odmjerit ćemo snage s njima na stadionu Hard Rock u Miamiju.

Argentinac Ricardo Gareca (60) odveo je tu južnoameričku reprezentaciju na Mundijal prvi put nakon 36 godina i postao apsolutni heroj nacije.

A dugi niz godina bio je gotov omražen tip u toj zemlji jer im je baš on svojim golom 1985. oduzeo plasman na turnir u Meksiku 1986.

Igrala se te 1985. posljednja utakmica kvalifikacija, po mnogima i možda najvažnijeg ciklusa u povijesti i u njoj su se sreli Peru i Argentina. 

VIDEO

Peru je morao pobijediti za odlazak na SP i to na Monumentalu. Vodili su 2-1 sve do 81. minute i Argentina je bila na korak do eliminacije, a onda se ukazao - Ricardo Gareca. Zabio je za 2-2 i odveo svoju zemlju dalje.

Gareca je tako direktno utjecao na ispisivanje velike nogometne povijesti jer da nije zabio taj gol, svijet ne bi godinu kasnije svjedočio 'božjoj ruci' Diega Armanda Maradone protiv Engleske.

Argentina je zahvaljujući njegovoj genijalnosti postala po drugi put prvak svijeta pobjedom nad Zapadnom Njemačkom.

Sudbina se poslije malo poigrala s Ricardom. Izbornik Carlos Bilardo nije ga smatrao više dovoljno dobrim da sudjeluje u kovanju tog zlata, Ricardo nije putovao u Meksiko, iako ih je on tamo poslao svojim golom.

- Nisam bio u nekoj formi, izgubio sam povjerenje izbornika. Protiv Perua bio sam rezerva i zabio gol za odlazak u Meksiko. Nije bilo nekih velikih emocija, iako sam gajio velika očekivanja s reprezentacijom. Bio je to težak udarac za mene - prisjetio se.

VIDEO

Peruancima je oduzeo Mundijal, ali tri desetljeća kasnije uspio im je vratiti. Danas je nacionalni heroj. Peru je u dodatnim kvalifikacijama za Rusiju izbacio Novi Zeland.

Potom je Gareca poentirao:

- Misija završena, hvala. Uspjelo smo napraviti nešto veliko za ovu zemlju, ovo mi je bilo vrlo emotivno - priznao je.

Gareca, koji je za Argentinu odigrao 20 utakmica i zabio pet golova, ipak će ići na SP. Doduše, 31 godinu kasnije i to sa zemljom kojoj je hladno ugasio san samo jednim golom.

Što vam je sudbina...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani