Obavijesti

Sport

Komentari 0

Umag: Dolaze branitelj naslova i senzacija Roland Garrosa...

Umag: Dolaze branitelj naslova i senzacija Roland Garrosa...
1

Novo izdanje umaškog turnira neće obilovati hrvatskim zvijezdama, ali zanimljivih mečeva neće nedostajati. Tu su Kyle Edmund, Damir Džumhur, uvijek interesantni Benoit Paire...

VIDEO

Tjedan nakon Wimbledona već po tradiciji rezerviran je za ATP teniski turnir u Umagu. Od 13. do 22. srpnja na 29. izdanju turnira ponovno će sudjelovati pregršt tenisača iz Top 50, dakako s naglaskom na one koji preferiraju zemljanu podlogu...I ove godine Umag će bronim posjetiteljima ponuditi pregršt zabave i sjajnih mečeva, koji će sve ostaviti bez daha.

Kyle Edmund, najbolje rangirani britanski tenisač, među favoritima je ovogodišnjeg turnira, ne samo zbog svog ATP plasmana, već i zbog činjenice da mu je zemljana podloga omiljena, što je prilično neobično za Britance. Iza Kylea je uspješna godina koju će pokušati dodatno nadograditi na umaškom turniru. Polufinale Australian Opena, četvrtfinale Masters 1000 turnira u Madridu i finale u Marrakechu doveli su ga do 17. mjesta na svijetu.

U Umag se vraća i branitelj naslova Andrej Rubljev koji je prije nepunih 12 mjeseci postao jedan od najnevjerojatnijih slavljenika u povijesti Umaga s obzirom da je došao do naslova kao tzv. sretni gubitnik. Za mladog je Moskovljanina to bio prvi osvojeni ATP turnir u karijeri, a dobar učinak iz prošle godine nastavio je i u ovoj: finale Dohe, 3. kolo Australian Opena te još dva četvrtfinala na Touru.

Damir Džumhur još je jedan tenisač kojeg će sigurno biti zanimljivo gledati na umaškim terenima. Borbeni reprezentativac Bosne i Hercegovine ostvario je povijesni pothvat prošle godine u St. Peterburgu gdje je osvojio prvu ATP titulu, ne samo svoju već bilo kojeg tenisača u povijesti BiH. Na to je dodao i osvajanje turnira u Moskvi i postao tako prvi tenisač koji je uspio u istoj godini upisati se na listu pobjednika na oba ruska ATP turnira.

Marco Cecchinato, senzacionalni Talijan kojeg u petak čeka borba s Dominicom Thiemom za finale Roland Garrosa, bit će još jedan mamac za publiku. Cecchinato do Pariza ove godine nikada nije dobio meč na Grand Slamu, ali je ove godine u sjajnoj formi jer je u Budimpešti osvojio i prvi ATP naslov u karijeri. Uz iskusne sunarodnjake Seppija i prošlogodišnjeg finalista Lorenzija branit će talijanske boje.

Srpski Davis Cup reprezentativci Krajinović i Lajović, nova njemačka zvijezda Maximilian Marterer, čovjek-atrakcija Benoit Paire i brojni drugi zaokružuju sjajnu listu igrača ovogodišnjeg turnira.

Dvije od tri pozivnice za glavni turnir već su određene i idu u ruke domaćih tenisača. Prvi je Nino Serdarušić, talentirani 21-godišnjak koji je nedavno probio granicu Top 200 i igrao prvi finale Challengera u karijeri (Ostrava). Drugi je Franko Škugor, iskusni Davis Cup reprezentativac koji se ove godine može pohvaliti prolaskom kvalifikacija i prvog kola ATP turnira u Delray Beachu uz poraz u otvorenom meču protiv polufinalista Australian Opena Hyeonga Chunga.

Tradicionalnom egzibicijom turnir će otvoriti Goran Ivanišević i Mansour Bahrami u subotu 14. srpnja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...
NEOČEKIVAN MEČ?

Hrgović je dobio nevjerojatnu poruku Usikovog menadžera: Pripremi se, Fury će odustati...

Borba između Usika i Furyja trebala bi biti najveća borba u posljednjih nekoliko godina, a ona je zapravo trebala biti u veljači. Tada je Fury odustao zbog ozljede na sparingu

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!
NOVO LICE

Doznajemo: Ovo je prvi favorit za novog predsjednika Hajduka!

Kao što se već govorilo, kandidat je svojevremeno bio i legendarni hrvatski vaterpolist, a danas državni tajnik u Ministarstvu turizma i sporta Josip Pavić, no on više nije u opticaju za spomenutu poziciju
Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci
SLOŽNI SU U ODGOVORU

Marca provela anketu treba li Modrić ostati u Real Madridu. Evo kako su glasovali Španjolci

Real Madrid treba još jednu godinu Modrića kako bi učvrstio zajedništvo među mladima, a oni još ponešto naučili od njega, napisao je jedan čitatelj Marce, koja je provela anketu treba li Luka ostati u Realu