Obavijesti

Sport

Komentari 0

Umro bivši trener Manchester Uniteda, zvali su ga The Doc...

Umro bivši trener Manchester Uniteda, zvali su ga The Doc...

Vodio je 12 klubova i reprezentaciju Škotske, a u Manchester Unitedu je dobio otkaz nakon što su otkrili njegovu izvanbračnu vezu sa suprugom Unitedova fizioterapeuta

Bivši trener Manchester Uniteda i izbornik Škotske Tommy Docherty, popularno zvan 'The Doc', preminuo je nakon duge bolesti u 92. godini, objavila je u četvrtak njegova obitelj.

"Duboko smo tužni zbog smrti Tommyja Dochertyja, koji nas je 1977. odveo do trofeja FA kupa uzbudljivom, napadačkom momčadi u najboljim tradicijama Manchester Uniteda", objavio je slavni klub na Twitteru.

Docherty je bio na Old Traffordu od 1972. do 1977. godine, kada je osvojio FA kup pobjedom nad Liverpoolom (2-1) koje je tada vodio Bob Paisley.

Docherty je trenirao čak 12 klubova, uključujući Chelsea i Aston Villu, nakon igračke karijere u kojoj je nastupio na 25 dvoboja reprezentacije Škotsku između 1951. i 1959. godine, te više od 300 utakmica u Prestonu North Endu.

Zanimljivo je da je u Unitedu dobio otkaz 1977. godine nakon otkrića izvanbračne veze sa suprugom Unitedova fizioterapeuta.