Obavijesti

Sport

Komentari 91

Umro Johan Cruyff: Velikan je izgubio bitku s opakom bolesti

Umro Johan Cruyff:  Velikan je izgubio bitku s opakom bolesti
1

Legendarni nizozemski nogometaš Johan Cruyff umro je u 69. godini života. Cruyff se posljednjih mjeseci borio s rakom pluća. Umro je u svom domu u Barceloni

VIDEO

Johan Cruyff preminuo je u 69. godini života u svom domu u Barceloni. Srce legendarnog nizozemskog nogometaša prestalo je kucati nakon višemjesečne borbe s opakom bolesti. Vijest je potvrdio nizozemski nogometni savez. 

Ubrzo nakon objave o smrti velikana, mnogobrojni sportaši, navijači, zaljubljenici u nogomet, klubovi i reprezentacije odali su mu počast na društvenim mrežama.

Evo zašto je Cruyff jedan od najvećih igrača svih vremena...

Otac modernog nogometa

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Nizozemski velikan udario je temelje modernog nogometa. U igračkoj karijeri s Ajaxom je osvojio naslove europskog prvaka 1971., 1972. i 1973. godine, osvojio je i šest titula u nizozemskoj ligi, a potom je prešao u Barcelonu za koju je igrao pet godina te je osvojio jedan naslov prvaka i španjolski kup.

Cruyff je s nizozemskom reprezentacijom bio predvodnik "totalnog nogometa", a vodio je "tulipane" do finala Svjetskog prvenstva 1974. godine u kojem je njegova Nizozemska izgubila 2-1 od Zapadne Njemačke.

Kao trener osvojio je dva naslova prvaka s Ajaxom te Kup kupova, u osam godina na klupi Barcelone osigurao je Kataloncima prvi naslov europskog prvaka 1992. godine, a naslov u španjolskom prvenstvu osvajao je četiri godine u nizu, od 1991. do 1994.

Cruyffu su u listopadu prošle godine dijagnosticirali rak pluća koji je posljedica višegodišnjeg pušenja. Nedavno je Cruyff rekao da nakon medicinskih tretmana vodi 2-0 protiv raka i bio je pozitivan oko oporavka. No bolest se vratila u još jačem obliku.

"Uvijek ćemo te voljeti. Počivaj u miru", objavila je Barcelona na službenoj stranici.

Nizozemac je igrao za Barcelonu četiri godine u sedamdesetim godinama, a osam godina bio je trener katalonskog kluba (1988-1996).

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 91
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka