Obavijesti

Sport

Komentari 99

Uništio Engleze u dva poteza! Juveov najveći genije je trener

Uništio Engleze u dva poteza! Juveov najveći genije je trener
1

ALLEGRI POBJEDNIK Juventus je gotovo 150 minuta protiv Tottenhama izgledao podređeno. Ma tko je to vjerovao u njihov preokret?! Ukazao se Max Allegri i sa svojim trenerskim genijem izbacio kolegu Pochettina

VIDEO

Uoči dvomeča Juventusa i Tottenhama dobro se znalo da će to biti veliki okršaj dvojice taktičara Massimiliana Allegrija i Mauricija Pochettina.

Na kraju onaj iskusniji, talijanski stručnjak, ima razlog za slavlje jer se njegov Juventus uspio u samo tri minute vratiti iz ponora i preokrenuti utakmicu iz 1-0 u 1-2. Argentinac na klupi Tottenhama nije mogao vjerovati... Ispao je uz ukupnih 4-3 za Talijane.

- Juventus je najjači kad ga stjerate uza zid - rekao je Gigi Buffon uoči Tottenhama. Očito je znao što govori, uzdajući se, između svega, i u talent svog trenera.

S Juveom nema zezanja: U tri minute su 'ugasili' Tottenham!
S Juveom nema zezanja:  U tri minute su 'ugasili' Tottenham!

Preokret je inicirao baš Max Allegri svojim potezima. Gledao je svoju momčad u patnji, a onda je odlučio reagirati. Bilo je to u 60. minuti. 

Kako je Max Allegri izbacio Tottenham

Izveo je defenzivnog veznog Blaisea Matuidija te ubacio lijevog beka Kwadwa Asamoaha kako bi otvorio prema naprijed prostor za Alexa Sandra. Potom je iz igre izvukao nervoznog i kartoniranog stopera Medhija Benatiju te uveo desnog beka Stephana Lichtsteinera.

To je značilo da će do tada desni bek Andrea Barzagli prijeći na poziciju stopera, a Lichtsteiner će igrati na svojoj prirodnoj poziciji te se brinuti o Korejcu Sonu koji je baš vremešnog Barzaglija uništavao svojim prodorima.

Četiri minute poslije Lichtsteiner ubacuje loptu na veznjaka Khediru, ovaj ju šalje do Higuaina i Argentinac hladnokrvno pogađa za izjednačenje.

Kad momčad poput Juvea dobije injekciju samopouzdanja što je bio slučaj nakon gola 'Pipite', onda počne djelovati puno smislenije što se manifestiralo samo tri minute poslije!

Odjednom je Juventus počeo izgledati poput momčadi koja ima snage napasti. Vrlo jednostavnom akcijom zasjao je argentinski napadački tandem! Higuain je okrenuo stopere Tottenhama kao na vrtuljku i poslao loptu 'u for' Dybali koji je to rutinski završio za potpuni preokret.

Bila je to akcija kroz gustu sredinu, a čim je Higuain primio loptu u noge, mogao je nešto konkretnog i napraviti. U prvih sat vremena viđao je loptu samo ako bi se vratio u obranu pomoći suigračima... Dovoljne su mu bile dvije da iz ničega napravi nešto.

Allegri je sa samo dva poteza prelomio dominantnog domaćina i ovo je pobjeda s velikim trenerskim potpisom! Juventus je počeo u formaciji 4-3-1-2 gdje je veznjak Blaise Matuidi igrao u 'Mandžinim kopačkama' lijevo uz aut liniju i to nije funkcioniralo. Logičnim rošadama talijanski je stručnjak prebacio momčad u 4-3-3 i odjednom su prvaci Italije proigrali!

Slično je Max napravio i protiv Lazija u subotu gdje je Juventus u 93. minuti preko Dybale došao do pobjede u Rimu. Iz formacije 3-5-2 u kojoj je Juve ofenzivno bio tup kao plastični nož prebacio je momčad u 4-3-3 formaciju odrađenim zamjenama i isprovocirao bodove, vjerojatno i ključne u borbi za sedmi uzastopni naslov prvaka.

Tottenham je, istini za volju, u 180 minuta borbe ostavio upečatljiviji dojam. Kreirali su, držali posjed, pa učinili su viceprvaka Europe i suverenog vladara Italije - nemoćnim!

Jedino što je Juventus držalo u igri poslije 135 minuta Tottenhamove goropadne igre jest taj njihov čudesni, čelični mentalitet. Ta tvrda 'talijanska glava' koja ne puca pod pritiskom... Kakvu, uostalom, na ramenima nosi ponajbolji europski trener Massimiliano Allegri.

Došli sa 'sto' problema, otišli s pobjedom

Jer, ne zaboravite, Juventus je u London doputovao lišen usluga prva dva krilna igrača, Marija Mandžukića i Juana Cuadrada. S ozljedom velikih problema u zadnje vrijeme su imale prve dvije špice, junaci ovog duela, Paulo Dybala i Gonzalo Higuain.

Dodajmo da im je falio i Federico Bernardeschi, važna opcija s klupe u ofenzivnom dijelu pa je Juve na Wembley stigao ofenzivno osakaćen.

Tottenham, s druge strane, nije imao ozbiljnijih izostanaka, svi njihovi raspucani prvotimci bili su u sjajnoj formi i puni samopouzdanja nakon Torina.

Kladionice su potom otpisale Juventus proglasivši Engleze favoritima (1.35 koeficijent na prolazak Engleza, 3.50 na pobjedu Talijana), a kad na sve dodamo činjenicu da je Tottenham uz Barcelonu i Liverpool jedina momčad u Ligi prvaka koja nema poraz, činilo se kako je Allegri došao pred zid...

Isti ovaj londonski klub poigrao se s Real Madridom u skupini na Wembleyju, a u zadnjih 17 utakmica nisu znali što je to poraz!

Samo, na njihovu veliku nesreću, s druge strane našao se netko tvrđi... Juventus, momčad koju možete razbiti igrom, a opet dobiti po zubima da vas boli mjesecima. 

Sjajan taktičar, čelični mentalitet i tona iskustva presudili su potentnom protivniku koji iz ovog poraza može samo učiti kako postati veliki klub...
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica