Obavijesti

Sport

Komentari 10

United lagano protiv Partizana, Barišićevi su doma dobili Porto

United lagano protiv Partizana, Barišićevi su doma dobili Porto
1

Espanyol je Ludogoretsu kod kuće utrpao čak šest golova (6-0) u najefikasnijoj utakmici četvrtog kola Europske lige. United je na Traffordu dobio Partizan (3-0), a Barišićevi Rangersi na Ibroxu su slomili Porto (2-0)

VIDEO

Nogometaši Manchester Uniteda i Espanyola pridružili su se Sevilli i Celticu osiguravši plasman u šesnaestinu finala Europske lige nakon dvoboja 4. kola.

Manchester United je u susretu L skupine na Old Traffordu bez većih problema pobijedio Partizan sa 3-0. "Crveni vragovi" su poveli u 22. minuti golom Masona Greenwooda, a 11 minuta kasnije na 2-0 je povisio Anthony Martial. U drugom dijelu Marcus Rashford je golom u 49. minuti potvrdio slavlje domaćina.

Europa League - Group L - Manchester United v Partizan Belgrade

U drugom susretu AZ je u Nur Sultanu deklasirao Astanu sa 5-0, a golove su zabili Boadu (29, 77), Midtsjo (52), Idrissi (57) i Hatzidiakos (76). Marin Tomasov je za domaći sastav igrao cijeli susret. Na ljestvici vodi United sa 13 bodova, AZ ima osam, Partizan četiri, a Astana je na začelju bez bodova.

U skupini J lider njemačkog prvenstva Borussija Moenchengladbach je pobijedila Romu sa 2-1, a pobjednički pogodak postigao je Marcus Thuram u petoj minuti nadoknade. Prva dva gola zabio je stoper Rome Federico Fazio. U 35. minuti u vlastitu mrežu, a svoju pogrešku ispravio u 64. minuti izjednačivši na 1-1. Za goste nije nastupio Nikola Kalinić.

Europa League - Group J - Borussia Moenchengladbach v AS Roma

U drugom susretu Istanbul Basaksehir je na gostovanju pobijedio Wolfsberger sa 3-0 golovima Edina Višće u 73. minuti iz kaznenog udarca i Enza Crivellija (84, 87). Na ljestvici vodi turski sastav sa sedam bodova, Roma i Borussija imaju po pet bodova, a Austrijanci četiri.

U skupini G Rangers je pobijedio Porto 2-0, dok su FeyenoordYoung Boys odigrali 1-1. Rangers je utakmicu razriješio između 69. i 73. minute zabivši oba gola. Domaćin je stigao do prednosti u 69. minuti preko Morelosa, a samo četiri minute kasnije Steven Davis je zabio za 2-0. Borna Barišić je odigrao cijeli susret za Rangers, dok Nikola Katić nije nastupio.

Europa League - Group G - Rangers v FC Porto

U drugom susretu FeyenoordYoung Boysi su odigrali 1-1. Domaćin je poveo u 18. minuti golom Stevena Berghuisa iz jedanaesterca, a izjednačio je Marvin Spielmann u 71. minuti. Na ljestvici vode Young Boysi i Rangers sa po sedam bodova, dok Porto i Feyenoord imaju po četiri boda.

U dvoboju skupine I Gent je pobijedio na gostovanju Wolfsburg sa 3-1 nakon što je domaćin vodio na poluvremenu. Njemački sastav je poveo u 20. minuti golom Victora, no Belgijanci su u nastavku susreta zabili tri gola za veliki preokret. Strijelci su bili Roman Jarmečuk (50), Laurent Depoitre (65) i Michael Ngadeu-Ngadjui (76). Josip Brekalo je za Wolfsburg igrao do 66. minute.

U drugom susretu Oleksandrija St Etienne su odigrali 2-2, nakon što su gosti vodili 2-0. Gent vodi s osam bodova, Wolfsburg ima pet, a St Etienne i Oleksandrija po tri boda.

U skupini H Espanyol je sa 6-0 deklasirao Ludogorec, dok su Ferencvaros CSKA odigrali 0-0. Nikola Vlašić je odigrao cijeli susret za CSKA, Kristijan Bistrović je ušao u igru u 58. minuti, dok Zvonimir Šarlija nije nastupio. Na ljestvici vodi španjolski sastav sa 10 bodova, Ludogorec ima 6, Ferencvaros pet, a CSKA jedan bod.

Šesnaestinu osigurali i Sevilla te Celtic

Sevilla je bez stresa odradila gostovanje u Luksemburgu pobijedivši F91 Dudelange sa 5-2. Andalužani su već nakon prvog poluvremena vodili sa 4-0. U nastavku susreta domaćin je uspio ublažiti poraz na konačnih 2-5.

Europa League - Group A - Sevilla v F91 Dudelange

Junak utakmice bio je trostruki strijelac Munir (27, 33, 67), a odličnu predstavu pružio je i Munas Dabbur s dva gola (17, 36). Za domaćine je dvostruki strijelac bio Sinani (69, 80).

U drugom susretu iz ove skupine APOEL je pobijedio Karabag sa 2-1. Gosti su poveli u 10. minuti preko Medvedeva, no domaćin je u nastavku golovima Souze (59) i Efrema (88) okrenuo rezultat. Antonio Jakoliš nije nastupio za APOEL, baš kao niti Filip Ozobić za goste. Uoči zadnja dva kola Sevilla vodi sa 12 bodova, APOEL i Karabag imaju po četiri boda, a Dudelange tri boda.

Europsko proljeće osigurao je i Celtic koji je u derbiju skupine E u Rimu pobijedio Lazio sa 2-1 okrenuvši rezultat, a pobjednički pogodak gosti su zabili u sudačkoj nadoknadi. Lazio je poveo već u sedmoj minuti golom Cire Immobilea, no gosti su u nastavku susreta okrenuli rezultat. Izjednačio je James Forrester u 38. minuti, a pobjedu gostima nakon brze kontre u petoj minuti sudačke nadoknade donio je Oliver Ntcham.

Europa League - Group E - Lazio v Celtic

U drugom susretu Cluj je pobijedio Rennes sa 1-0 načinivši veliki korak prema 16-ini finala. Pogodak odluke zabio je Rondon u 87. minuti. Rumunjima sada treba jedan bod u zadnja dva kola kako bi osigurali nastavak natjecanja. Na ljestvici vodi Celtic sa 10 bodova, Cluj ima devet, Lazio tri, a Rennes samo jedan bod.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao