Obavijesti

Sport

Komentari 16

Dvije stative i brojne šanse, ali golova nema! Urugvaj odigrao neriješeno s Južnom Korejom

Dvije stative i brojne šanse, ali golova nema! Urugvaj odigrao neriješeno s Južnom Korejom
10

Prvi su zaprijetili Urugvajci preko Valverdea u 19. minuti, ali lopta je otišla iznad gola. Najbliži pogotku bio je Godin u 45. u skoku nakon kornera, ali pogodio je stativu

U susetu 1. kola skupine H Svjetskog nogometnog prvenstva Urugvaj i Južna Koreja su na stadionu Education City igrali 0-0.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea

Tijekom čitavog susreta niti jedan sastav nije uputio udarac u okvir gola iako su Urugvajci u dva navrata tresli vratnicu.

Korejci su življe krenuli u susret, ali osim posjeda lopte nisu stvorili nekakve probleme dovbro postavljenoj urugvajskoj obrani.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prvi su ipak zaprijetili Urugvajci, u 19. minuti Gimenez je uputio dugu loptu iz svoje zadnje linije, Valverde se je domogao između dva stopera Koreje, ali pucao je preko vrata. Tri minute potom uslijedilo je ubacivanje s desne strane u kazneni prostor Južne Koreje, no nitko od urugvajskih napadača nije dobro reagirao.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea

Odličnu priliku za vodstvo Južna Koeja je imala u 34. minuti kada je Na odlično poslao loptu u srce kaznenog prostora, ali je napadač Ui-Jo Hwang iz idealne pozicije pucao preko vrata.

Najbliži pogotku u prvih 45 minuta ipak je bio Urugvaj i to nakon prekida. Kapetan Godin je bio najviši u skoku nakon kornera, ali je njegov udarac s pet metara zaustavila vratnica.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea

Drugo poluvrijeme je započelo na identičan način kao prvo, Južna Koreja je imala veći posjed, ali bez opasnih akcija, da bi Urugvaj prvi zaprijetio u 63. minui. Nunez je projurio po lijevoj strani, ali je njegov pokušaj upošljavanja Suareza osujetio vratar Kim. Za novo uzbuđenje moralo se čekati do 81. minute kada je Cavani primirio loptu za Nuneza koji je pucao iskosa s lijeve strane s vrha kaznenog prostora, ali lopta je prohujala metar pored vratnice.

FIFA World Cup Qatar 2022 - Group H - Uruguay v South Korea

U "kamilici" od utakmice najveća uzbuđenja praktički da su se dogodila u 89. i 90. minuti. Prvo je Valverde osvojio 20-ak metara s loptom u nogama i onda se odlučio za udarac s više od 20 metara, no lopta je umjesto u gornjem desnom kutu korejskog gola odsjela na vratnici. Samo minutu potom grubo je pogriješio urugvajski vratar Rochet koji je ispucao loptu izravno u noge najopasnijeg korejskog napadača Sona. Uslijedio je udarac sa 22-23 metra koji je prošao uz vratnicu.

Od 17 sati svoj susret 1. kola ove skupine igrat će Portugal i Gana.

Prognoziraj pobjednika SP-a i osvoji reprezentativni dres Luke Modrića! Klikni OVDJE.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Svjetsko prvenstvo u Kataru 14:00 , Education City Stadium
Urugvaj
0 : 0
Južna Koreja
Sortiranje događaja
90'+8

Kraj utakmice. 

90'+7

De la Cruz je ubacio iz kornera za Bentancura, ali korejska obrana je to očistila. 

90'

Četvrti sudac pokazao je još sedam minuta sudačke nadokande. 

89'

Kakva prilika za Urugvaj. Valverede je silovito opalio s 25 metara i gađao gornji desni kut, ali točno je pogodio u stativu. 

88'

Pellistri izlazi umjesto Farela. 

Komentari 16