Sport

Komentari 25

Ušli tenkom Usiku u dvorište: 'Došao ruski svijet. Životinje'

Ušli tenkom Usiku u dvorište: 'Došao ruski svijet. Životinje'

'Ruski svijet! Evo došao i meni. Uništili su sve, kao uvijek. Životinje'', napisala je na Instagram storyju Usikova supruga Katarina uz fotografiju na kojoj se vide tragovi tenka u dvorištu kuće

Supruga svjetskog boksačkog prvaka Oleksandra Usika (35), na društvenim je mrežama objavila fotografiju njihove kuće u Vorzelu, mjesta u okolici Kijeva koje je nakon ofenzive ukrajinska vojska oslobodila. 

''Ruski svijet! Evo došao i meni. Uništili su sve, kao uvijek. Životinje'', napisala je na Instagram storyju Katarina.

Na fotografiji se vide tragovi tenka u dvorištu kuće, a riječ je o malom mjestu kraj Irpina gdje je obrana Kijeva zaustavila prodor agresora. 

U tijeku je 37. dan ruske invazije na Ukrajinu, a borbe se i dalje vode na brojnim područjima. Usik je prije više od mjeseca dana prekinuo boksačku karijeru i zamrznuo pregovore oko revanša s Antohonyjem Joshuom kako bi stao u obranu Ukrajine. 
Usik je prije nekoliko dana za ukrajinske medije potvrdio da su im susjedi javili kako je tenk neko vrijeme bio pozicioniran u dvorištu kuće. 

- Znam da su nam bili u kući. Srušili su vrata, izvlačili iz kuća neke naše susjede. Ne znam što se sve događa tamo - rekao je. 
Usik je u konačnici napustio Ukrajinu za što je dobio odobrenje od ministra sporta, a svjetski boksački prvak po WBA, WBO, IBF i IBO verziji titule će vjerojatno braniti u lipnju u Saudijskoj Arabiji. 

- Prijatelji su mi rekli da ću za Ukrajinu učiniti više boksajući nego pucajući. Iako, moja je želja bila da ostanem i branim svoju domovinu. Neću se dugo zadržati u Češkoj, prijatelji su već stigli, a većinu priprema ću odraditi na lokaciji predviđenoj za održavanje ove borbe - rekao je Usik.