Obavijesti

Sport

Komentari 1

Ušli u klub 100, vodeći strijelci lige, a bez gola iz jedanaesterca

Ušli u klub 100, vodeći strijelci lige, a bez gola iz jedanaesterca
9

Oršić najviše zabija Lokomotivi, Rijeci i Hajduku, a Gavranović više golova ima za Rijeku nego za Dinamo, a u karijeri je od 11 penala promašio čak pet! Od čega dva protiv Hajduka

VIDEO

Pazite ovo: njih su dvojica vodeći strijelci lige, zabili su zajedno više od pola Dinamovih golova u HNL-u ove sezone, a ni jedan iz penala!

Mario Gavranović (30) i Mislav Oršić (27) tandem je koji uništava suparničke obrane zadnje dvije godine. U nedjelju su uoči utakmice dobili dar za stoti nastup u Dinamu, a onda 'upalili motore' i torpedirali Istru (5-0). Gavro je zabio tri, a Orša jedan.

Pokretanje videa...

Dinamovci nakon boda u Moskvi 03:23

Gavro je prvi strijelac HNL-a s devet golova, dok Oršić dijeli drugo mjesto s Mierezom i Mudrinskim sa po šest.

Gavranović je u Dinamo stigao u zimi 2018. godine, kao najlošije čuvana tajna, iz ljutitog rivala Rijeke. Ništa neobično da je zagrizao udicu iz Maksimira jer nikad nije krio da je u njegovoj obitelji - a rodio se u Švicarskoj - kucalo Dinamovo srce.

Zabijao je golove u Ligi prvaka, Europskoj ligi, prvenstvu Hrvatske i Švicarske, kupovima Hrvatske, Njemačke i Švicarske, osvojio je i prvenstvo i Kup s Rijekom i Dinamom, a kupove i sa Schalkeom i Zürichom, zabijao za Dinamo, Rijeku, Zürich, Lugano, Yverdon, Xamax i Schalke, jedino nikad nije zabio gol u Bundesligi.

Zapravo, tek je u nedjelju nadmašio svoj učinak iz Züricha, kada je zabio 38. gol za Dinamo, u 102. nastupu. Za Zürich ih ima 37 u 110 utakmica, a još vrlo kratko na vrhu će njegove liste biti Rijeka, za koju je postigao 40 golova u 80 susreta.

Najopasniji je između 46. i 76. minute, najdraže su mu žrtve Inter, kojem je zabio 13 golova, dok je Osijeku i Hajduku zabio čak po 12, Lokomotivi 11, a trpa i svojim klubovima: Rijeci tri, Dinamu dva.

U životu je izveo 11 penala tijekom utakmica i prošao čak pet! Pogodio je tri u švicarskoj ligi za Zürich i tri u Hrvatskom kupu (dva za Dinamo, jedan za Rijeku), a promašio je protiv Hajduka i u dresu Dinama i u dresu Rijeke, još jedan za Rijeku i dva za Zürich.

Dinamo i Istra sastali se u 8. kolu HT Prve lige

Gavranović vrijedi milijun eura, a na listi strijelaca HNL-a svih vremena 37. je s 55 golova, jedan iza Marija Mandžukića i donedavnog Hajdukova trenera Harija Vukasa, ali od aktivnih HNL-ovaca ispred su samo Andrijašević, Benko, Caktaš i nepoderivi Krstanović.

Dinamo i Hajduk sastali se u 34. kolu HT Prve lige

I Oršić je dinamovac u srcu, iz Malešnice, koji je do Dinama morao zaobilaznim putem, preko Zaprešića i Južne Koreje. Vratio ga je Nenad Bjelica, uz milijun eura odštete, i od zaboravljenog brzanca iz Koreje odvukao ga do reprezentacije.

Mislav se vratio u Zagreb u ljeto 2018. iz Ulsana i u 102 nastupa zabio je 40 golova za "plave". Pod Bjelicom 33, a najviše je u HNL-u, gledajući nastupe i za Inter i za Dinamo, zabijao najvećim rivalima Lokomotivi 11, Rijeci osam i Hajduku pet.

Zagreb: Hrvatski telekom Prva liga, 10. kolo, NK Rudeš - GNK Dinamo

Bio je strijelac u Ligi prvaka, Europskoj ligi, ali i azijskoj Ligi prvaka, kao i u prvenstvima Hrvatske, Slovenije i Južne Koreje, te hrvatskom i korejskom kupu.

Najopasniji je od 61. do 75. minute, a penale je pucao samo šest puta. Zabio je pet (Šahtaru u Ligi prvaka, tri u Koreji i davno za Inter) i promašio jedan, za Dinamo protiv Intera. Tržišna mu je vrijednost 7,5 milijuna eura.

Europa League - Group K - CSKA Moscow v Dinamo Zagreb

Ušli su u Dinamov klub 100 i obećali:

- Sad idemo po europsko proljeće!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...