Obavijesti

Sport

Komentari 29

Utah protiv Warriorsa nema problema ni kad Babo 'zakaže'

Utah protiv Warriorsa nema problema ni kad Babo 'zakaže'
2

Warriorsi, unatoč povratku jednog člana one neponoivljive petorke, nisu imali šanse protiv gostiju iz Salt Lake Cityja premda je D'Angelo Russell odigrao još jednu simultanku (33 poena)

VIDEO

Tri dana nakon što je odigrao najbolju utakmicu za Utu pogodivši tricu sa sirenom za pobjedu i rušenje Giannisovih Bucksa te još jedno "pokazivanje svijetu i ljudima koliko je dobar" (Mike Conley), Bojan Bogdanović odigrao je - najslabiju. Ako se tako uopće može opisati predstava u kojoj je bio dvoznamenkast s 12 poena.

No u osam prethodnih utakmica Bogdanović nije zabio manje od toga premda mu je ovakvu večer "priuštio" loš šut. Babo je pogodio tek četiri lopte od 15, ali takvo izdanje drugog najvećeg potrošača nije naštetilo Jazzu na parketu viceprvaka Warriorsa (108-122) kojima se u sastav nakon pet utakmica vratio vokalni vođa Draymond Green. I odmah odlučio postati prvi čovjek u Chase Centeru koji je zaradio isključenje.

NBA: Utah Jazz at Golden State Warriors

- Dovoljno je bilo samo da čujemo njegov glas - rekao je Steve Kerr.

Warriorsi, unatoč povratku jednog člana one neponovljive petorke, nisu imali šanse protiv gostiju iz Salt Lake Cityja premda je D'Angelo Russell odigrao još jednu simultanku (33 poena). Međutim, prave pomoćnike nije imao, dok su Gobert, Mitchell i Conley iskombinirali 70 poena.

Čudesni Babo dao 33 i tricom uz zvuk sirene srušio Buckse!
Čudesni Babo dao 33 i tricom uz zvuk sirene srušio Buckse!

U svakom slučaju navijače u Chase Centeru obradovao je Steph Curry koji se, unatoč najavama, planira "skidati" još ove sezone.

- Negdje početkom proljeća, definitivno očekujem da ću biti spreman zaigrati. 

Kawhi Leonard prvi je put u dresu LA Clippersa igrao protiv bivše momčadi koju je vodio do naslova prvaka, a njegova mizerna šuterska večer (2-11), koju je skoro pretvorio u triple-double (12 poena, 11 skokova, 9 asistencija), nije bila Torontu dovoljan "poguranac". Raptorsi su bez Lowryja i Ibake ostali "zaštopani" u posljednjoj četvrtini na 10 poena, Pascal Siakam na 16, a krčenje puta prema pobjedi svoje momčadi Ivica Zubac gledao je s klupe jer u posljednjih 17 minuta nije ulazio u igru. Čitlučanin je ukupno i dobio 17 minuta za šest poena (3/9) i 9 skokova.

James Harden zabio je 39 poena u New Orleansu, od toga 19 u posljednjoj četvrtini i još jednom ispisao povijesti. Bradonja je s ovom utakmicom došao do prosjeka od 37,3 poena, a takav u prvih deset utakmica sezone nije imao nitko u posljednjih 50 godina. Michael Jordan sezonu 88./89. otvorio je s 36,9.

- Moje je samo da igram košarku. Napravio sam dosta dobrih stvari, ali najvažnije je da pobjeđujemo - "skroman" je i u timskom duhu ostao Harden kojemu je s 26 poena olakšao Westbrook.

S druge strane, povijest u negativnom kontekstu u TD Gardenu ispisivao je Jayson Tatum. Njegovih 1/18 iz igre drugi je najgori šuterski postotak nekog igrača Celticsa u posljednjih 65 sezona na uzorku od barem 15 poena. Međutim, Boston je preživio i to i 34 poena Luke Dončića zahvaljujući primarno 29 poena Kembe Walkera i 26 Jaylena Browna, ali i još jednoj mižerji Krištapsa Porzingisa (1/11) zbog koje je prosjedio završnih 9 minuta.

- Dođu večeri poput ove - lakonski je objasnio njegov trener Rick Carlisle.

Dres Tonyja Parkera umirovljen je pod svodom AT&T Centera uz one Manua Ginobilija i Tima Duncana, trija koji je potpisao četiri naslova prvaka ove franšize od pet i najviše pobjeda (541) nekog trija u povijesti, a doživljaj je pokvario Memphis koji je Spursima nanio četvrti poraz u posljednjih pet utakmica.

NBA, 11. studenog:

  • Detroit - Minnesota 114-120 (Kennard 25 - Wiggins 33)
  • San Antonio - Memphis 109-113 (Aldridge 19 - Jackson 24)
  • Boston - Dallas 116-106 (Walker 29 - Dončić 34)
  • New Orelans - Houston 116-122 (Redick 24 - Harden 39)
  • Golden State - Utah (Russell 33 - Gobert 25)
  • LA Clippers - Toronto 98-88 (Williams 21 - Siakam 16)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao