Obavijesti

Sport

Komentari 59

Utakmica Borussije i Hajduka premještena je na veći stadion. Sprema li se invazija Torcide?

Utakmica Borussije i Hajduka premještena je na veći stadion. Sprema li se invazija Torcide?

Umjesto u trening kampu Brackel u Dortmundu, Hajduk će protiv njemačkog velikana u četvrtfinalu Uefine Lige mladih 15. ožujka igrati u obližnjem gradu Oberhausenu na stadionu kapaciteta 20-ak tisuća mjesta

VIDEO

Rijetko kada je za neku utakmicu juniora Hajduka vladalo toliko zanimanje kao za gostovanje kod Borussije Dortmund. Razumljivo s obzirom na kasnu fazu Uefine Lige mladih, borbu za polufinale, ali i zvučnog protivnika.

Čim je Hajduk izbacio Manchester City, a žuto-zeleni bili bolji od PSG-a, počele su kalkulacije oko mjesta odigravanja. U Hajduku nisu bili sretni rješenjem s trening-centrom u Brackelu na stadiončiću, zapravo tribini s 1000 sjedećih i 1000 stajaćih mjesta, već su tražili rješenje da se prebaci na veći stadion.

Legendarni Westfalen kapaciteta 81.365 mjesta ipak nije bio u konkurenciji, ali su Nijemci nakon dugih pregovora s Hajdukom i policijom odlučili premjestiti utakmicu u 40-ak kilometara obližnji grad Oberhausen na stadion Niederrhein (Donja Rajna) kapaciteta 20-ak tisuća mjesta. Koristi ga niželigaš Rot-Weiss Niederrhein.

Što će to konkretno značiti za gostujuće navijače još nije poznato, ali s obzirom na premještaj i sigurnosne izazove s prvom opcijom, Torcida bi mogla dobiti dio ulaznica. Došli bi, nema sumnje, i navijači i prijtatelji Hajduka iz Njemačke i obližnje Nizozemske.

"O svim detaljima vezanim za ulaznice namijenjene navijačima Hajduka obavijestit ćemo javnost čim dobijemo službenu potvrdu o količini te načinu i mjestu prodaje", priopćili su iz Hajduka.

Dio navijača mogao bi avionom ravno na utakmicu

Umjesto prvotnog plana da utakmica počne u 16 sati, premještena je na 18.30, a dan je ostao isti, 15. ožujka. To bi moglo olakšati dolazak navijačima iz Splita zbog izravne povezanosti splitske zračne luke i one u Düsseldorfu avionskom linijom niskotarifnog prijevoznika.

Ako prođe u polufinale, Hajduk će na stadionu Colovray u Nyonu igrati protiv boljega iz ogleda Sportinga i Liverpoola. Na drugoj strani ždrijeba su AZ Alkmaar i Real Madrid, odnosno Milan i Atlético. Polufinala su 21. travnja, a finale 24. travnja.

Vuškoviću smanjena kazna

Novi prvotimac Luka Vušković (16) će, nakon osmine finala protiv Cityja, propustiti još samo četvrtfinale u Njemačkoj. Uefa je nakon Hajdukove žalbe smanjila kaznu stoperu s tri na dvije utakmice neigranja zbog crvenog kartona protiv Šahtara, u utakmici u kojoj je prethodno zabio za pobjedu. To znači da bi Vušković mogao biti na raspolaganju treneru Marijanu Budimiru za eventualno polufinale.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 59
VIDEO

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući