Obavijesti

Sport

Komentari 105

Chelsea pomaže Dinamu: Srušili Salzburg s dva čudesna gola...

Chelsea pomaže Dinamu: Srušili Salzburg s dva čudesna gola...
7

helsea je u petom kolu grupne faze LP pobijedio Salzburg 2-1 te tako kolo prije kraja osigurao osminu finalal. Uz to su i pripomogli Dinamu. Ako 'modri' slave protiv Milana, osigurat će minimalno treće mjesto u skupini. Dva sjajna gola zabili su Kovačić i Havertz

Nogometaši Chelseaja pobijedili su u 5. kolu skupine E Lige prvaka RB Salzburg u gostima 2-1 čime su osigurali prolaz u osminu finala iz skupine gdje igra i hrvatski prvak Dinamo.

Kolo prije kraja Chelsea ima 10 bodova te ga sigurno u posljednjem kolu ne mogu prestići dvije momčadi. Strijelci su za klub iz Londona, koji je osvojio Ligu prvaka prije dvije sezone, bili hrvatski nogometaš Mateo Kovačić i Kai Havertz, dok je jedini gol za Austrijance dao Junior Griddy Adamu.

Champions League - Group E - FC Salzburg v Chelsea

Chelsea je nešto bolje otvorio utakmicu premda je RB Salzburg relativno brzo uspostavio ravnotežu. No, gosti su poveli u 23. minuti, a pogodak je postigao hrvatski reprezentativac Mateo Kovačić, svoj premijerni ove sezone. Inače, bio je to peti Kovačićev gol u karijeri u utakmicama Lige prvaka.

Trajao je napad Chelseaja, a lopta se odbila do vrha šesnaesterca i Kovačića koji je iz prve, lijevom nogom, milimetarski točno naciljao gornji kut domaćih vrata. Taj je pogodak dao krila gostima koji su do kraja prvog dijela dominirali, napadali i trebali povećati vodstvo.

Najbolju šansu imao je Aubameyang u 31. minuti kada je sam izašao pred Koehna, ali nije povećao prednost. Potom je Havertz zaprijetio glavom, zatim još jednom Aubameyang, ali RB Salzburg je uspio izdržati te je na odmor otišao s jednim golom minusa.

Odmah na početku drugog poluvremena austrijski prvak je izjednačio. Lijepu je asistenciju poslao Woeber, a Adamu se dobro snašao i pogodio u 48. minuti za 1-1. Međutim, vratio je Chelsea vrlo brzo vodstvo. Slično kao Kovačić tako je Kai Havertz reagirao u 64. minuti. Na 17-18 metara je primio loptu i sjajno je plasirao pod gredu za novu radost gostujućih igrača.

Taj je gol bio znak da se opet RB Salzburg dodatno probudi. U 67. minuti je Šeško pucao, ali je Kepa branio, dok su se i nakon toga nizale opasne situacije pred gostujućim vratima. Zaprijetio je do kraja još Dedić, no Chelsea je izdržao te na kraju ipak zasluženo pobijedio za prolaz dalje.

Champions League - Group E - FC Salzburg v Chelsea

Austrijskom prvaku je ovo bio prvi poraz u skupini te prekid niza nepobjedivosti na domaćem terenu nakon čak 40 utakmica.

Za Chelsea je Mateo Kovačić igrao do 68. minute, dok je kod domaćina sedam minuta ranije iz igre izašao Luka Sučić. Roko Šimić je za RB Salzburg ušao u 78. minuti.

U posljednjem 6. kolu, koje se igra 2. studenoga, Chelsea na domaćem terenu igra protiv Dinama, dok će RB Salzburg gostovati kod Milana.

Champions League - Group E - FC Salzburg v Chelsea

U skupini G su prvu pobjedu u međusobnom dvoboju tražili Sevilla i FC Kopenhagen, a slavila je španjolska momčad 3-0. Time je Sevilla zadržala malu šansu da se još uvijek domogne drugog mjesta. Sevilla ima dva boda manje od dortmundske Borussije, ali i utakmicu više.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić kapetanski je vodio Sevillu u ovom susretu te je odigrao cijelu utakmicu. Sve golove Sevilla je dala u nastavku ogleda, gol za 1-0 je potpisao En Nesyri u 61. minuti, a onda su Andalužani dotukli suparnika u samoj završnici golovima Isca u 88. i Montiela u 92. minuti.

Nakon pet odigranih utakmica FC Kopenhagen je u ovoj skupini i dalje bez pogotka, a Sevilla je, ako ništa drugo, osigurala najmanje treće mjesto i nastavak natjecanja u Europskoj ligi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Liga prvaka, 5. kolo 18:45 , Salzburg
Salzburg
Adamu 49'
1 : 2
Chelsea
Kovačić 23', Havertz 64'
Sortiranje događaja
90+6'

Kraj utakmice u Salzburgu. Chelsea je u potpunosti zasluženo slavio 2-1 sjajnim golovima Matea Kovačića i Kaija Havertza te tako kolo prije kraja osigurao prvo mjesto u skupini te plasman u eliminacijsku fazu.

Englezi su ovom pobjedom pomogli i Dinamu. Ako hrvatski prvak slavi večeras protiv Milana, osigurat će minimalno treće mjesto koje vodi u Europsku ligu, a onda će se u posljednjem kolu protiv Chelseaja potući za osminu finala Lige prvaka. I imat će svoje šanse jer će za plavce to biti kao revijalna utakmica. 

90'

Još šest minuta igrat će se u Salzburgu. 

88'

Prilika nakon dugo vremena. Dedić je dobio loptu na desnoj strani, pucao je u prvi kut, ali Kepa je to lagano skinuo. Odbio je u korner radi predostrožnosti, nije baš da je to bio nešto razoran šut. 

Nove izmjene u Chelseaju. Ušli su Mount i Ziyech. 

86'

Pao je intenzitet, jako dugo nismo vidjeli šansu. Chelsea je nakon drugog gola skroz umrtvio igru. Sakrili su loptu.

82'

Teče vrijeme, Salzburg izgleda umornije, ne može više pratiti ovaj tempo i sve su tanje nade da mogu do izjednačenja. Novu promjenu napravio je Jaissle. Kameri je zamijenio Adamua. 

Komentari 105