Obavijesti

Sport

Komentari 206

Rijeka hrabro pala na Rujevici. Lille ide u Konferencijsku ligu

Rijeka hrabro pala na Rujevici. Lille ide u Konferencijsku ligu
20

Riječani su dobili Lille u regularnih 90 minuta i nadoknadili zaostatak iz prve utakmice. No u produžetku se iskazao napadač od 60 milijuna eura. Jonathan David je s ukupnih 3-2 odveo Francuze u grupnu fazu

Nogometaši Rijeke nisu uspjeli izboriti nastup u natjecanju po skupinama Konferencijske lige, oni su u uzvratnom dvoboju posljednjeg 4. pretkola na Rujevici odigrali 1-1 s francuskim Lilleom nakon produžetka te tako nisu uspjeli nadoknaditi 1-2 poraz iz prve utakmice prije tjedan dana.

Rijeka je povela golom Ivana Smolčića (58), dok je u dodatnih pola sata prolazak Lilleu osigurao Jonathan David (108).

Statistika utakmice Rijeka - Lille

Pred punim tribinama Rujevice Riječani su odlučno krenuli po pogodak kojim bi nadoknadili zaostatak iz prve utakmice otprije tjedan dana iz Lillea te stvorili odličnu situaciju u 6. minuti. Hodža i Pašalić su kombinirali na lijevoj strani gostujućeg kaznenog prostora, Pašalić je odličnom povratnom loptom pronašao Hodžu samog na 10-ak metara od vrata, uslijedio je jak udarac kojega je sjajno zaustavio vratar Chevalier.

Bila je to, pokazat će se, jedina prava prilika u prvih 45 minuta s obje strane, no nastavak je donio mnogo više uzbuđenja.

Uzvratni susret Rijeke i Lillea u play-offu UEFA Konferencijske lige

Rijeka je povela u 58. minuti, Fruk je ubacio iz slobodnog udarca s lijeve strane, Chevalier je pogrešno pročitao let lopte pa je nastala gužva u petercu Lillea u kojoj se najbolje snašao Smolčić i s pet metara zakucao loptu u nebranjenu mrežu.

Uzvratni susret Rijeke i Lillea u play-offu UEFA Konferencijske lige

Mogla je Rijeka u 65. minuti i do drugog gola, nakon odlične kombinacije lopta je stigla do Vukčevića koji je s 15 metara s lijeve strane uputio oštar udarac no pogodio je istrčalog Chevaliera u prsa.

Činilo se kako je Lille poravnao u 69. minuti, Zhegrova je ubacio s desne strane na drugu vratnicu gdje je utrčao Cavaleiro, a ovaj je vratio pred gol na glavu Davidu koji je poslao loptu u mrežu. No, nakon podužeg pregledavanja snimke procjena sudaca je bila kako je Cavaleiro bio u zaleđu.

Što je susret odmicao, to je Lille bio opasniji te je u 78. minuti nakon prekida stigao do nove prilike. Zhegrova je ubacio iz kornera, najviši u skoku je bio Alexsandro no pogodio je vratnicu.

Uzvratni susret Rijeke i Lillea u play-offu UEFA Konferencijske lige

I u dodatnih pola sata vidljiva je bila bolja fizička spremnost gostiju iz Lillea koja je materijalizirana u 108. minuti. Nakon duže akcije lopta je stigla na lijevu stranu do Ismailyja, njegov udarac s 10-ak metara zaustavila je vratnica, no na odbijanac najbolje je reagirao David i pospremio loptu u mrežu.

U preostalom vremenu jedinu kakvu-takvu priliku za Rijeku imao je Smolčić koji je u 118. minuti pucao s više od 20 metara, ali Chevalier je uspio odbiti. (Hina)

>> VIDEO GOLOVA POGLEDAJTE OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Uzvrat playoffa Konferencijske lige 20:15 , Stadion Rujevica, Rijeka
Rijeka
Smolčić 58'
1 : 1
Lille
David 108'
Sortiranje događaja

KRAJ! Velika šteta. Nakon 120 minuta teške borbe na Rujevici Rijeka je ispala iz Europe, a u grupnu fazu Konferencijske lige ide Lille.

No, Riječanima treba skinuti kapu i s ponosom gledati na ovaj dvomeč. Hrabro su pali, na trenutke bili itekako bolja momčad, imali Lille na konopcima, ali nije išlo.

Navijači Rijeke mogu biti ponosni na sve što je momčad Željka Sopića pružila i večeras i u prvom susretu u Francuskoj.

121'

Ilinković je dobio žuti karton.

Igrat će se još tri minute nadoknade. Tri minute nade za Rijeku.

118'

Kakva šansa za Rijeku! Fantastičan udarac Smolčića Chevalier je odbio natrag u gužvu. Iscurila mu je i Bogojević je htio prvi stići na nju. No, Umtiti je dobro intervenirao i premda je Rujevica tražila penal, portugalski sudac Godinho nije se oglasio.

116'

Lukav pokušaj Yazicija. Iz velike udaljenosti pokušao je lobati Labrovića, ali nije dobro naciljao. Na svu sreću.

Komentari 206