Obavijesti

Sport

Komentari 5

Užas u Bosni: Bivšem kapetanu BiH smrskane su noge u nesreći

Užas u Bosni: Bivšem kapetanu BiH smrskane su noge u nesreći
4

Pjanić se lani ostavio nogometa, a radio je u salonu namještaja u Zenici. U posljednjoj je nogometnoj sezoni kao golman zabio gol iz slobodnjaka. Osvojio je naslov prvaka BiH sa Željom

VIDEO

Umirovljeni bosanskohercegovački nogometaš Amel Pjanić (35) teško je ozlijeđen u prometnoj nesreći u utorak u mjestu Ovnaku kraj Viteza u Županiji Središnjoj Bosni, izvijestio je Zenicablog.

Pjanić je, vozeći Opel Astru uzbrdo po mokroj cesti, u zavoju podletio pod kamion koji je prevozio stroj za asfaltiranje i išao u suprotnom smjeru.

Ozbiljno je ozlijedio obje noge, a ima i druge ozljede po tijelu. Život mu, kako izvješćuju, nije ugrožen, ali liječnici mu pokušavaju spasiti noge.

Amel je lani zaključio bogatu igračku karijeru u čijim je počecima bio reprezentativac Bosne i Hercegovine u mlađim uzrasnim kategorijama, pa i kapetan u kadetima. Bio je golman.

Što se klubova tiče, branio je za zenički Čelik, Igman iz Konjica, Željezničar, Rudar Kakanj, Travnik, Zenica City i Moševac. Sa Željezničarom je 2009/10. uzeo naslov prvaka Premijer lige BiH, a onda otišao. Nije htio biti rezerva.

- Velika je čast biti dio šampionske generacije nekog kluba, imao sam čast osvojiti titulu sa Željom. I danas sam u kontaktu s nekim igračima iz te generacije, čujemo se i popijemo piće. Teško je reći što je krenulo po zlu. Bio asm mlad, tražio minutažu i nisam se uspio izboriti za mjesto na golu - govorio je Amel Pjanić.

U Moševcu je 2018. dospio na naslovnice medija u susjednoj BiH jer je u pobjedi 8-0 protiv bihaćkog Jedinstva u Drugoj ligi Federacije (treći rang) zabio zadnji gol, i to iz slobodnog udarca.

- Inače sam na treninzima znao izvesti poneki slobodnjak. U službenom meču još nisam imao priliku sve dotad. Prije meča zamolio sam trenera da me pusti da ga izvedem ako budemo imali neku veću prednost i hvala mu što mi je to omogućio. Zvao me kod vodstva 7-0 i imao sam sreću što sam ga zabio - govorio je Pjanić za SportSport.ba.

U zadnje dane karijere morao je naći drugi posao.

- Radim u najpoznatijem zeničkom salonu namještaja, a na treninge zbog posla stignem dvaput ili triput tjedno. Imam sreću što su mi šefovi sportaši i maju razumijevanja. Nikad nisam zbog toga imao problema - rekao je Pjanić.

Sad igra drugu, puno važniju utakmicu. I ovu će, nadamo se, dobiti.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'
IGRAO ZA HAJDUK I DINAMO

'Tko izgubi derbi na Poljudu, on ispada iz utrke za titulu. A sad da vidimo hoće li suca potezati'

Plus+ Srđan Mladinić za 24sata: Igrao sam i za Hajduk i za Dinamo, ali nisam imao problema. Situacija s Brekalom otišla je predaleko, a volio bih da ‘bili’ osvoje naslov

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih
SLOBODAN JE IGRAČ

Ante Erceg već je pronašao novi klub? Mogao bi biti lijek za njih

Erceg ima problema s ponašanjem, ali nikada nije bila upitna njegova kvaliteta na terenu. 'Farmaceuti' su zaredali četiri poraza, a vjerojatno će posegnuti i za novim napadačkim rješenjem
VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'
SAD JE 1-1

VIDEO Torcida dobila Dinamo pa slavila uz pjesmu: 'Pa u pi*** materinu šaljem purgere...'

Futsal Dinamo ni iz trećeg pokušaja nije uspio pobijediti na Gripama. U drugoj utakmici doigravanja PH u futsalu Torcida je slavila 3-2, golom pred kraj drugog produžetka