Obavijesti

Sport

Komentari 5

Užas u Washingtonu! NFL horor: Deseci slučajeva seksualnog uznemiravanja, u klubu šutnja

Užas u Washingtonu! NFL horor: Deseci slučajeva seksualnog uznemiravanja, u klubu šutnja

Ogroman je broj slučajeva navodnog seksualnog uznemiravanja i verbalnog zlostavljanja. Svjedoči 40 sadašnjih i bivših zaposlenika, uključujući 15 žena, inkriminiraju i tekstualne poruke te interni dokumenti kluba

VIDEO

Petnaest žena, koje su nekad bile zaposlene u redovima NFL momčadi Washington Redskins bile su seksualno uznemiravane, objavio je Washington Post.

POGLEDAJTE VIDEO: Weston Schweitzer, pripreme za novu NFL sezonu

Pokretanje videa...

Weston Schweitzer (NFL, Washigton) 00:14

The Post u svom izvještaju opisuje desetine slučajeva navodnog seksualnog uznemiravanja i verbalnog zlostavljanja, pozivajući se na intervjue s više od 40 sadašnjih i bivših zaposlenika, uključujući 15 žena, kao i tekstualne poruke i interne dokumente kluba.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Navodi koji se protežu u razdoblju od 2006. do 2019. godine uključuju prije svega neprimjerene seksualne komentare, neprimjereno verbalno i neverbalno ponašanje te pritisak nošenja otkrivajuće odjeće.

Četrnaest žena anonimno je razgovaralo s Washington Postom iz straha od sudskih tužbi, nakon što su mnoge potpisale ugovore o šutnji. Novine su tražile od vodstva kluba da oslobodi zaposlenike takvih sporazuma kako bi oni mogli otvoreno razgovarati, ali su ih odbili.

Emily Applegate, danas 31-godišnjakinja koja je radila u odjelu marketinga u Washingtonu od 2014. do 2015. godine, otvoreno je progovorila o svojim iskustvima.

Među optuženima za seksualno uznemiravanje ili verbalno zlostavljanje su bivši dugogodišnji radio najavljivač Larry Michael, bivši direktor stručnog kadra Alex Santos, pomoćnik direktora stručnog osoblja Richard Mann, bivši predsjednik poslovanja Dennis Greene i bivši glavni operativni direktor Mitch Gershman.

FILE PHOTO: NFL: Washington Redskins at Los Angeles Rams

Michael je naglo najavio umirovljenje u srijedu, a Santos i Mann otpušteni su ranije ovog tjedna nakon što su u klubu proveli više od 10 godina.

Vlasnik kluba Daniel Snyder nije optužen za nedolično ponašanje prema ženama, prenosi The Post, iako je nekoliko bivših zaposlenika reklo kako je cjelokupna kultura u klubu pogodovala okruženju u kojem nedolično ponašanje nije kažnjeno.

Snyder, koji je klub kupio 1999. godine, odbio je višestruke zahtjeve za intervjuom The Posta, a svi ostali optuženi zaposlenici također su odbili komentar. Ništa nije želio komentirati niti glavni trener Ton Rovera.

Klub je početkom ovog tjedna objavio kako službeno povlače iz upotrebe ime Redskins nakon pritiska od strane sponzora kluba zbog imena na koje su se desetljećima žalili i američki Indijanci.

Snyder je prije tjedan dana kazao da promjena imena Washington Redskins ne dolazi u obzir, no ipak je morao uvažiti zahtjeve Pepsija i FedExa, grupacije koja nosi ime stadiona kluba u Landoveru u državi Maryland,.

Ime i logo Redskinsa tako odlaze u povijest, a uprava nije priopćila kada će se saznati novo ime. Klub ima tri naslova prvaka (1982, 1987, 1991), utemeljen je 1933. godine kao Boston Redskins, da bi 1937. preselili u Washington.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...
SPLITSKI FENIKS

Iza kulisa raspada Hajduka: Tko je išao autom s utakmice, a tko se klackao u autobusu...

Plus+ Što je dopušteno Jupiteru nije volu, bila je Jakobušićeva krilatica koja se razbila na splitskim hridima. Predsjednik je "jupiterima" dopuštao da se s gostujućih utakmica, umjesto klupskim autobusom, vraćaju autima...

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla
SVE JE SLUŽBENO

Stigla je i potvrda: Hrgovića čeka borba karijere, a sada je poznat i datum spektakla

Hrgović ima 17 profesionalnih borbi i još nije izgubio. Čak 14 puta pobijedio je nokautom. Dubois ima 20 pobjeda i dva poraza, od Usika i Joycea
Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra
BIO U BOLNICI

Loša vijest za izbornika Dalića: Ante Budimir slomio je tri rebra

Odmah nakon utakmice je Ante Budimir prevezen u Sveučilišnu bolnicu u Navarri. Testovi su pokazali da je pretrpio traumu u predjelu prsnog koša. Slomio je tri rebra, a primio je i sredstva protiv bolova, napisao je klub