Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
40 komentara

Oteli zastavu u tučnjavi, onda su čuli priču o njoj. I vratili je

Navijač Engleske zastavu je napravio u spomen sina koji je preminuo s četiri godine. Ultrasi Crne Gore to nisu znali kad su zastavu oteli. Otac je bio dirnut kad je čuo da će mu vratiti zastavu

Foto: Twitter
40 komentara

Prekrasna priča dolazi iz Crne Gore!

Medijske stupce proteklih su dana punili događaji na utakmici Crne Gore i Engleske. Uefa istražuje rasističke povike Crnogoraca tamnoputim igračima Engleske, a obračuna je bilo i prije i poslije utakmice. 

Nakon utakmice došlo je do prave makljaže među huliganima, a Crnogorci su Englezima oteli desetak navijačkih zastava. Ne bi to bilo ništa neuobičajeno da se u skupu tih zastava nije našla jedna posebna.

Na toj posebnoj zastavi navedena je 2002. i 2006. godina s imenom Lewis, a ulovom su se na jednoj od svojih stranica na društvenim mrežama pohvalili Ultrasi Crne Gore. Ta zastava često se može vidjeti na utakmicama engleske nogometne reprezentacije i West Hama

Zašto je ta zastava toliko posebna? Lewis je maleni dječak koji je imao četiri godine kada je preminuo, a njegov otac i stariji brat već 13 godina ne odvajaju se od zastave. Kada se među engleskim navijačima proširio glas da je zastava oduzeta odmah se krenulo u akciju vraćanja zastave. Crnogorce su zamolili da zastavu vrate,a ovi su to i učinili!

- Svatko ima svoje trofeje - kod Ultrasa je to oduzeta zastava. Negdje ima veći, a negdje manji značaj. Na Balkanu oduzeta zastava ima veliko značenje i to nije zaobišlo ni navijače Engleske. Jedna od zastava koja je oduzeta Englezima je i zastava 'Lewis', no ova zastava nije kao druge, ima značenje koje nitko od nas nije mogao znati.

Svako ima svoje trofeje- kod ultrasa je to oduzeta zastava!!! Nedje ima veci , a nedje manji znacaj , na Balkanu oduzeta...

Objavljuje Ultra CrnaGoraSrijeda, 27. ožujka 2019.

Ovu zastavu nosi navijač Engleske koji putuje cijelim svijetom s reprezentacijom u čast svog preminulog sina Lewisa. Kada su navijači saznali o kakvoj se zastavi radi kontaktirali su englesku ambasadu i gore spomenutog navijača i vratili mu zastavu - napisali su na Facebook stranici Ultra CrnaGora.

Lewisov otac je bio presretan epilogom i potvrdio je da je zastava vraćena na Twitter profilu 'Lewis'.

- Sretan sam što mogu potvrditi da je zastava predana britanskom veleposlanstvu u Crnoj Gori i sutra će mi biti predana. Još jednom, hvala svima na velikoj pomoći - napisao je otac dječaka, a cijelu priču pratio je i Engleski nogometni savez koji je komentirao spomenuti tweet oca.

- Kakvo olakšanje, divne vijesti - napisali su sa službene stranice Saveza i potvrdili prekrasnu priču.

Naši partneri pišu
Message