Obavijesti

Sport

Komentari 463

Kakva utakmica: Dejan Lovren odveo Liverpool u polufinale!

Kakva utakmica: Dejan Lovren odveo Liverpool u polufinale!
13

Liverpool je slavio 4-3 u fantastičnoj utakmici i izbacio Borussiju Dortmund iz Europske lige! Junak susreta bio je Dejan Lovren koji je zabio gol odluke u 91. minuti

VIDEO

Povijest je bila na strani Liverpoola. Niti jedna njemačka momčad u povijesti nije pobijedila na Anfieldu. Nije ni večeras, Liverpool je slavio 4-3 (ukupno 5-4) u fantastičnoj utakmici i izbacio Borussiju Dortmund iz Europske lige! Junak susreta bio je Dejan Lovren koji je zabio gol odluke u 91. minuti.

Spektakl je bio zagarantiran i prije same utakmice. Navijači obje momčadi zajedničkim snagama su pjevali You'll never walk alone na ulicama Liverpoola, a kadrovi zajedništva su obišli cijeli svijet.

Navijači kao da su prenijeli dio svoje čarolije na nogometaše jer, kako smo se i nadali, pružili su nam prekrasnu utakmicu s puno prilika i puno golova.

Borussia je odradila Blitzkrieg na Anfieldu i nakon devet minuta vodila 2-0. Prvo je Aubameyang u 5. minuti pucao u Mignoleta, lopta se odbila do Mkhitaryana, koji ne griješi i pogađa za vodstvo 'žuto-crnih'. Samo četiri minute poslije, Aubameyang se iskupio za promašenu priliku i zabio za 2-0. Dejan Lovren mogao je i bolje reagirati kod oba gola. Očaj Liverpoolovih navijača, ali ne i Jürgena Kloppa.

Smirio je svoju momčad koja je počela igrati. 'Redsi' su nanizali par odličnih prilika, ali nisu uspjeli zabiti do kraja poluvremena, kao ni Dortmund.

No odmah u nastavku, u 48. minuti, Divock Origi smanjuje prednost Borussije na 2-1. Belgijac je zabio svoj četvrti na zadnje tri utakmice nakon što devet utakmica prije toga nije uspio zabiti. Nije se dugo Liverpool veselio pošto je Reus zabio devet minuta kasnije za 3-1 Dortmunda.

Međutim, Liverpool se nije predavao i uspio je zabiti dva gola do 78. minute i poravnati rezultat. Prvo je Coutinho prekrasno zabio za 3-2 da bi Sakho glavom iz kornera zabio za 3-3! Anfield je proključao u tim trenucima.

Lovren odveo Liverpool u polufinale

Čekao se taj još jedan gol, visio je u zraku i pao je u prvoj minuti sudačke nadoknade! Dejan Lovren je, do tada, odigrao jednu prosječnu utakmicu, a mogao je i bolje reagirati kod golova Dortmunda. No iskupio se za sve i nitko od navijača 'redsa' mu neće zamjeriti nešto lošiju igru. Lovren je u 91. minuti nadskočio sve igrače Borussije nakon ubačaja Milnera i nebeskim skokom zabio za 4-3 Liverpoola i prolaz u polufinale! Bio je ovo drugi Lovrenov gol otkako je stigao u Liverpool, ali i najvrijedniji.

Anfield je poludio, a svima je u glavi bilo ime samo jednog čovjeka - Dejana Lovrena. Junak, heroj, čovjek odluke, najveći ljubimac publike i vođa - sve je to nakon gola bio Lovren.

 

UŽIVO: Liverpool - Borussia Dortmund 4-3

Origi 48', Coutinho 66', Sakho 78', Lovren 90+2'  /Mkhitaryan 5', Aubameyang 9', Reus 57'


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAAAAJ! Dejan Lovren je odveo Liverpool u polufinale golom u 91. minuti!

90+1' GOOOOOOL! Dejan Lovren zabio je za vodstvo Liverpoola! Dejan Lovren vodi Liverpool u polufinale! Za sad.

90+1' Igrat će se četiri minute sudačke nadoknade.

89' Ni jedna ni druga momčad nisu napravile ništa vrijedno spomena nakon Sakhova gola. Jedan gol dijeli Liverpool od polufinala dok Borussiji odgovara ovaj rezultat.

78' GOOOL! Sakho iz kornera zabija za 3-3!

66' GOOOL! Coutinho zabija prekrasan gol s ruba kaznenog prostora. Pucao je Brazilac u donji lijevi kut Weidenfellerova gola. Još ništa nije gotovo!

57' GOOOL! Hummels je asistirao Marcu Reusu, krilni napadač mirno zabija za vodstvo Borussije 3-1.

53' Hummels je dobio žuti karton nakon prekršaja nad Coutinhom. Da ga nije napravio, Brazilac bi išao sam na golmana.

48' GOOOL! Divock Origi smanjuje prednost Borussije Dortmund. Origi je vratio nadu Liverpoolu, trenutno je 2-1 za Dortmund.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

POLUVRIJEME Sudac Cakir je svirao kraj prvog poluvremena. Žuto-crni na odmor idu velikom prednošću od 2-0.

39' Dvije lijepe akcije Liverpoola jedna za drugom. Pucao je Coutinho i promašio gol. Zatim je na ubačaj skočio Origi, ali nije bio precizan.

36' Lijepo je Reus našao Aubameyanga, no Gabonac je bio naprecizan i promašio je čistu priliku. Dortmund je mogao voditi 3-0.

34' Igra je malo splasnula i igra se pretežito na sredini terena. Obje momčadi pokušavaju iznenaditi svojeg protivnika i brzom akcijom zabiti gol.

Gol Aubameyanga za 2-0 Borussije.

24' Liverpool se probudio i stvorio par prilika. Možda i najbolja bila je ova zadnja Divocka Origija. Belgijac nije uspio zahvatiti loptu kako treba i pucao je preod gola.

Darijo Srna zabio ja za vodstvo Šahtara 1-0 protiv Brage u Ukrajini. Srna je bio siguran iz penala.

Gol Mkhitaryana za 1-0 Borussije.

9' GOOOL! Kakav početak utakmice na Anfieldu! Aubameyang nakon kontra napada dovodi Borussiju u vodstvo 2-0! Reus je poslao jednu savršenu loptu iza zadnje linije Liverpoola i Aubameyang pogađa u prvi kut iznad Mignoleta.

5' GOOOL! Vodi Borussia Dortmund! Aubameyang je pucao, Mignolet obranio, ali samo do Mkhitaryana koji posprema loptu u mrežu!

1' Počela je utakmica između Liverpoola i Borussije Dortmund. Liverpool ima prvi napad.

Minuta šunje za žrtve stradale na Hillsboroughu.

Anfieldom se ori You'll never walk alone, još koji trenutak i utakmica će početi.

Dio tribine s navijačima Borussije Dortmund.

Ovako trenutno izgleda Anfield.

SASTAVI

Liverpool (4-2-3-1): Mignolet - Clyne, Lovren, Sakho, Moreno - Milner, Can - Lallana, Firmino, Coutinho - Origi

Borussia Dortmund (4-2-3-1): Wiedenfeller - Piszczek, Papastathopoulous, Hummels, Schmelzer - Castro, Weigl - Mkhitaryan, Kagawa, Reus - Aubameyang

STATISTIKA (u ovogodišnjoj Europskoj ligi)

GLAVNI SUDAC

Glavni sudac na današnjoj utakmici bit će Turčin Cüneyt Çakır. Linijski suci bit će Çem Satman i Tarik Ongun.

NAJAVA

Liverpool i Borussia Dortmund odgrali su 1-1 u prvoj utakmici četvrtfinala Europske lige na Signal Iduna Parku. Bivša i sadašnja Kloppova momčad odigrale su emocijom nabijenu utakmicu, a prema svemu viđenom remi je na kraju bio i najpošteniji rezultat.

No današnja utakmica bit će od posebnog značaja. Dva kluba dijele tradiciju, himnu, a povezani su i trenerom Jürgenom Kloppom. No najbitnije od svega je 27. obljetnica tragedije na Hillsboroughu. Cijela utakmica će proći u znaku velike tragedije u kojoj je pogunilo 96 Liverpoolovih navijača.

Što se tiče ozlijeđenih igrača Liverpool tu ima većih problema. Nedostaju Benteke, Gomes, Henderson, Ings i Rossiter, dok kod Borussije Dortmund neće igrati samo Subotić.

Čak pet Liverpoolovih igrača morat će se paziti žutih kartona. Coutinho, Lovren, Moreno, Firmino i Clyne propustit će sljedeću utakmicu ako dobiju javnu opomenu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 463
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'