Obavijesti

Sport

Komentari 83

Čačić: I Arsenal bi teško dobio na Šubićevcu! Šimić? Nema tu nikakvih ratova među nama...

Čačić: I Arsenal bi teško dobio na Šubićevcu! Šimić? Nema tu nikakvih ratova među nama...

Možda tražim opravdanje, ali skupština je maknula fokus nekih igrača s igre. Ademi je htio otići da materijalno osigura budućnost, a Baturina u zadnje dvije utakmice jednostavno nije mogao , rekao je Čačić

VIDEO

Hajduk je i dalje zamrznut na velikih minus devet, ali kriza se posljednjih dana nadvila nad Dinamom. Baš kada je definirana nova vlast u Maksimirskoj 128 predvođena Darijem Šimićem, klub je upao u crnu rupu iz koje ne može izaći.

Pokretanje videa...

Sudbina Ante Čačića: Ako izgubi od Rijeke mogao bi dobiti otkaz, ali i veliku otpremninu 01:00

Nakon uvjerljive pobjede u najvećem hrvatskom derbiju, 'modri' su remizirali s Osijekom. Taj bod nije nikoga zabrinuo, Dinamo je igrao jako dobro, stvorio veliki broj šansi, ali lopta nije htjela u gol. S neočekivanim porazom od Šibenika nadvio se oblak sumnji nad Antom Čačićem, a klupa mu se dobrano zatresla nakon novog teškog poraza, od Istre.

Pula: Istra i Dinamo odigrali zaostali susret 12. kola SuperSport HNL-a

I nisu problem porazi, nego neuvjerljiva i bezidejna igra hrvatskog prvaka koji izgleda neprepoznatljivo bez Mislava Oršića i pogotovo Arijana Ademija, koji će u nedjelju odigrati posljednju utakmicu za klub. A ta utakmica mogla bi biti i sudbonosna za Čačića na Dinamovoj klupi.

'Modri' u nedjelju od 17.30 sati igraju 25. kolo HNL-a protiv Rijeke, a eventualni poraz doveo bi u pitanje poziciju trenera Čačića. 

Trener Ante Čačić i dalje je pozitivnog razmišljanja, a na početku konferencije odlučio je potanko objasniti koliko je Dinamo uspješan klub i što čeka Dinamo.

- Ispred nas je vrlo bitna utakmica, ali prije toga bih htio spomenuti protekli tjedan u kojem je dobra vijest bila prolaz juniora Hajduka i čestitam im na dobroj promociji hrvatskog nogometa. Sve poklonike hrvatskog nogometa veseli uspjeh bilo kojeg hrvatskog kluba i uzrasnih kategorija - istaknuo je pa nastavio:

- Također, tu je Dinamov poraz u Puli, drugi zaredom, pa nas čeka utakmica u kojoj moramo pokazati da su loše stvari iza nas. Domaćini smo nabujaloj Rijeci, kolega Sergej Jakirović je napravio respektabilnu ekipu koja ovo proljeće igra vrlo učinkovito. Dinamo je apsolutni favorit i situacija nam nalaže da se vratimo osvajanju bodova na svom terenu. Prije 23-24 dana odigrali smo fenomenalno protiv Hajduka, uspjeli smo proći Lokomotivu u Kupu i odlično igrali protiv Osijeka. Gosti su dva puta izvlačili loptu iz praznog gola i propustili smo izvoditi kazneni udarac (smatra da je Dinamo zaknut za penal?, nap. ur.).

Dinamo je imao sjajnu godinu

Nastavio je o Šibeniku:

- Uslijedila su dva gostovanja bez kapetana Ademija. Protiv Šibenika smo imali posjed 79 posto, mnogo više udaraca u gol, bili smo zaista dominantni, ali napravili smo dvije kardinalne pogreške koje su nas koštale rezultata. Slična situacija ponovila se u Puli, imali smo puno više pokušaja (11-4) i tu utakmicu smo bili bez Ademija, Šutala i 70 i nešto minuta bez Ivanušeca. Govorio sam igračima jučer da nas pobjeda može odvesti u krivu ulicu, ali poraz nas ne smije baciti u depresiju.

Potom je povukao zanimljivu usporedbu:

- Uvjeravam vas, dovedite Arsenal na Šubićevac i teško će tamo pobijediti po podlozi koja jednostavno nije odgovarajuća! Od šest udaraca po našem golu primili smo četiri gola, sjetimo se kad je dodirnula Mišića i ušla. Da je pokojni Amigo živ, mislim da u Puli uopće ne bi spominjao Dinamo nego fantastični gol domaćeg napadača (Matheusa, nap. ur.).

Podsjetio je na Dinamovu godinu:

- Dinamo je osvojio prvenstvo prošle godine, Superkup, Europa, berićetna godina u potpunosti. Imali smo četiri reprezentativca, gol Petkovića protiv Brazila, Oršića protiv Maroka, Livaković jedan od najboljih igrača na SP-u, Dinamo suvereno drži prednost u ligi. Četiri igrača su na popisu za reprezentaciju. Dinamo je ušao u rezultatsku rupu, a morat ćemo se naviknuti na eru igranja bez Ademija. Pokušali smo igrati s Bulatom i Ljubičićem, sigurno je Ademi posebna tema jer igra oproštajnu utakmicu. Dao je svojih 13 godina za Dinamo, a i Dinamo je dao njemu jako puno. Sjetimo se afere s dopingom, gdje je, hvala Bogu, izašao čist. Njegova je velika želja da s ovom ponudom materijalno osigura budućnost obitelji. Želi se oprostiti od Dinama kad je u vrhu. Uzor svlačionici od prvog do zadnjeg. Zahvaljujem mu na svemu, zaista je u svim segmentima s igračke i one ljudske strane zaslužuje da sve učinimo da mu oproštajna utakmica bude u dobrom sjećanju.

Tereni su se potrošili, a nemaju novca održavati ih

A koliko će nedostajati Ademi?

- Moram reći, jako mi je teško. Bio je jako mlad kad je došao, gurali smo njega i Brozovića, bude se lijepa sjećanja, a bilo je tu još toga, naročito prošlih godina. Ostaje ljudska praznina na koju neko mora uskočiti, prilika je to malo starijim igračima, ali ima i mlađih koji naginju prema tome. Teško mi je govoriti o imenima, na sličnoj poziciji je dugo godina igrao Mišić, ali imamo igrače koji su senatori: Ristovski, Petković, Livaković, mlađih igrača koji dolaze. Ali da imamo zdravu jezgru, imamo.

Dinamo neko vrijeme nije bio u ovakvoj situaciji, a svjestan je Ante Čačić da odgovornost snosi - on.

- Kad se pobjeđuje, pobjeđuju svi. A kad se gubi, najveća je odgovornost na treneru. Momčad se što prije treba rekuperirati i doći u potreban ritam. Dinamo nije posrnuo u smislu htijenja, zalaganja, Dinamo jednostavno na tim terenima nije mogao igrati. Navikli smo da kroz kombinacije dolazimo do šanse. Ako na vrijeme ne zabiješ gol, dolazi do nervoze. Imamo jednog bisera, Martina Baturinu, jeste li ga primijetili u ove dvije utakmice? Jednostavno nije mogao. Imat ćemo velikih problema u Šibeniku, imat ćemo i u Koprivnici i na svim terenima gdje se ne može igrati kvalitetan nogomet. Napravili su se hibridi koji su se potrošili, nema se sredstava za održavanje, a ti tereni su blago rečeno 'kihnuli'. Moramo naći načina da se i na takvim terenima adaptiramo.

O Dariju Šimiću i svemu što se događalo oko kluba trener i sportski direktor nije trošio puno riječi jer je htio vratiti fokus 'na ono bitno' pa samim time u startu očito nisu željeli previše govoriti o ovoj temi.

- Dario je dijete kluba i u ovaj klub je došao dograđivati, a ne razgrađivati. Nikakvih ratova neće biti, svi smo u službi Dinama. Šteta da se stavio fokus nakon skupštine na skupštinare i na nove članove uprave. Možda tražim opravdanje, ali to je možda maknulo fokus od nekih igrača s najbitnije strane - igre.

A za kraj se malo našalio s novinarima.

- Inače ne čitam novine jer čitam samo kad ih pobijedimo i puno se bolje osjećam. Nisam ovdje došao zato što ste me vi doveli jer sam bio gladan kruha, Dinamo me doveo jer me treba i činim sve da Dinamo bude tu gdje je.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 83
VIDEO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac
VATRENI AS OTVORENO

Petković otkrio: Nikad neću odjenuti dres Hajduka! Mog oca tražili su novac za poguranac

Nikad nisam stigao zahvaliti Mariju Budimiru za prvi gol u Dinamu, pet puta kaznili su me zbog kašnjenja, a u Dinamu je minuta kašnjenja 100 eura! Stotine Brazilaca prijetile su mi smrću nakon gola na SP-u...

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'
SRAMOTAN INCIDENT

Boksačkog prvaka Hrvatske napali u Beogradu: Prišao mi je i rekao 'da vidim kako to radiš'

Nikicu Radonića uoči četvrtfinala Europskog prvenstva u Beogradu trojica napadača su opkolila, strahovao je da imaju nož pa se izmaknuo i izvrnuo nogu. Trener traži hitnu reakciju Ministarstva vanjskih poslova
VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala
DERBY DELLA MADONNINA

VIDEO Inter jubilarni 20. put osvojio 'scudetto'! Uz tri crvena kartona srušio najljućeg rivala

Acerbi (18') i Thuram (49') zabili su za pobjedu Intera na 'gostujućoj' utakmici protiv Milana na San Siru. 'Nerazzuri' vode sa 17 bodova pet kola prije kraja u odnosu na gradskog rivala i slave 20. 'scudetto'