Obavijesti

Sport

Komentari 453

Atletico je dokrajčio ranjenu Barcelonu i ušao u polufinale!

Atletico je dokrajčio ranjenu Barcelonu i ušao u polufinale!
8

Atletico Madrid je na Vicente Calderonu pobijedio Barcelonu 2-0 i prošao u polufinale Lige prvaka. Bila je ovo sjajna predstava momčadi Diega Simeonea, koja je po prvi put dobila Barcu pod Enriqueom

VIDEO

"Ranjena" Barcelona je izgubila i drugu utakmicu zaredom! Nakon poraza od Real Sociedada 1-0 u Primeri, 'blaugrana' je izgubila i od Atletico Madrida. Sjajni Atletico je pobijedio 2-0 i prošao u polufinale Lige prvaka, a jedina je momčad koja je izbacila Barcu u dvomeču pod Luisom Enriqueom! Također, prvi je ovo put da je Atletico pobijedio Barcelonu pod vodstvom Luisa Enriquea.

Atletico je bio ponesen atmosferom na Vicente Calderonu... Prekrasnu koreografiju napravili su navijači Atletica i Madriđani su krenuli agresivno od prve minute. Gabi, Carrasco i Griezmann su pokušali u prvih sedam minuta, no siguran na golu Barcelone bio je Ter Stegen.

Atletico Madrid v FC Barcelona - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg

Teško je opisati kako je Barcelona izgledala u prvom poluvremenu. Igrala je bezidejno, vezna linija 'blaugrane' kao da nije bila na terenu, a s njima i naš Ivan Rakitić. Jedino što smo vidjeli od Lionela Messija u prvom poluvremenu bilo je kada se morao posvetiti obrambenim zadacima.

Atletico je igrao sjajno. Posvetio se obrani, izgledao poletno i prpošno, a dobru igru okrunio je prekrasnim golom u 36. minuti.

Sjajno je Carrasco, u stilu Luke Modrića, ubacio loptu na Griezmanna vanjskim dijelom kopačke, Francuz je skočio i glavom zabio za vodstvo Madriđana. Sasvim zasluženo vodstvo momčadi Diega Simeonea i deveti gol Griezmanna u zadnjih 10 utakmica. 

Jedina prava prilika Barcelone u prvom poluvremenu bila je pokušaj Neymara s 25 metara, koji je obranio Jan Oblak. A to sve govori o Barceloninoj igri u prvom dijelu. Ako to nije dovoljno, onda je podatak koji kaže da je Barcelona imala samo jedan dodir u šesnaestercu Atletica u prvom poluvremenu.

Kad ne ide, izvadi Rakitića...

Hrvatski reprezentativac je odigrao 64 minute nakon čega ga je Luis Enrique izvadio iz igre. Nije Raketa ništa krivo napravio, ali jednostavno je na današnjoj utakmici bio - nevidljiv. Svakome se može dogoditi lošija utakmica pa tako i sjajnom Rakitiću.

Barcelona se sabrala i krenula agresivnije u nastavku. No Atletico je ostao "nabrijan" kao u prvom poluvremenu tako da smo gledali zaista lijep nogomet. Akcije su sijevale s jedne na drugu stranu iako je pretežito napadala Barca, a Atletico pokušavao preko brzih Carrasca i Griezmanna kontra napadima.

Pokušavala je Barcelona zabiti, period od 70. do 80. minute praktički je provela pred golom Atletica, ali nije uspjela dati gol. U jednom skoku, na ubačaj Danija Alvesa, skočio je Luis Suarez i promašio, ali i da je zabio gol ne bi bio priznat. Urugvajac je laktom skoro nokautirao Godina, kojem je desno oko nateknulo u tren oka.

Atletico Madrid v FC Barcelona - UEFA Champions League Quarter Final Second Leg

Atletico se sjajno branio, onako kako to zna momčad Diega Simeonea, i čekao, čekao čekao... I dočekao! Madriđani su odigrali kontra napad, Felipe Luis, koji je odigrao fantastičnu utakmicu danas, je išao sam na golmana, ali je htio asistirati. Andres Iniesta u padu namjerno igra rukom u svojem šesnaestercu, ali dobiva samo žuti karton za to. 

Griezmann je preuzeo odgovornost, namjestio loptu, zaletio se i premda je Ter Stegen pročitao stranu nije uspio obraniti i Atletico je vodio 2-0. Deseti gol Griezmanna u zadnjih deset utakmica Atletica.

Drama na Calderonu, nepriznati penal za Barcu

Igrala se prva minuta sudačke nadoknade, Iniesta je pokušao nabaciti loptu, a Gabi je igrao rukom. Na prvi pogled - čisti penal za Barcelonu, ali Nicola Rizzoli je dosudio slobodnjak. Usporena snimka je pokazala da je talijanski sudac pogriješio i da je oštetio aktualnog pobjednika LP-a. 

Barcini nogometaši su protestirali, tenzije su bile visoke, ali Talijan nije popustio. Messi je namjestio loptu i, premda bi inače takav slobodnjak zabio zatvorenih očiju, promašio! Teška drama odvijala se zadnjih 3,4 minute na Vicente Calderonu.

No Atletico je uspio preživjeti teške napade Barcelone i zasluženo slaviti za prolaz u polufinale i prvu pobjedu otkad je Luis Enrique preuzeo Katalonce.

A gdje su zapinjali ostali pobjednici Lige prvaka otkako je oformljena 1992./1993. pogledajte na portalu Goal.

 

UŽIVO: Atletico Madrid - Barcelona 2-0

36', 88' Griezmann


Prijenos se ne osvježava automatski, već to morate učiniti ručno.
Kliknite ovdje za ponovno učitavanje.

KRAJ! Atletico je slavio protiv Barcelone na svojem Vicente Calderonu 2-0 i izbacio ju iz Lige prvaka! Atletico je u polufinalu! Oba gola zabio je Griezmann.

90+2' Messi promašuje! Pucao je pored gola, kakva drama na Vicente Calderonu!

90+1' Pogreška sudaca! Trebao je biti penal za Barcelonu, ali imat će samo udarac iz slobodnjaka sa samog ruba Atleticova šesnaesterca.

88' GOOOL! Griezmann zabija za 2-0 Atletica.

87' Penal za Atletico! Iniesta je namjerno igrao rukom, ali je dobio samo žuti karton.

78' Benfica je izjednačila na 2-2 protiv Bayerna! Talisca je zabio za izjednačenje.

76' Žuti karton za Neymara.

75' Stišće Barcelona, pokušava ubačajima jer Atletico igra sa svim igračima iza lopte. Gusti bunker je ispred gola Atletica.

69' Sjajna prilika za Barcu! Centrirao je Arda Turan, koji je u 64. minuti ušao umjesto Ivana Rakitića, Luis Suarez je skočio i pucao, ali neprecizno. I da je zabio, gol ne bi bio priznat jer je Suarez napravio faul u napadu. Urugvajac je laktom udario Godina u skoku i dobio žuti karton.

59' Sjajno je Suarez proigrao na desni bok, Alves je ubacio oštru i opasnu loptu, ali opasnost je očistio Gabi.

Bayern je povećao prednost nad Benficom u Portugalu. Strijelac je bio Thomas Müller i trenutno je 2-1 za Bavarce. Spomenimo i kako West Ham Slavena Bilića, na veliku žalost svih hrvatski nogometnih zaljubljenika, nije uspio ući u polufinale FA Cupa. Manchester United je slavio 2-1 na Boleyn Groundu.

53' Kakva prilika za Atletico! Sjajno je Niguez pucao glavom iz kornera nakon odbijene lopte, ali je, nažalost, njegov odarac odjseo na prečki! Puno sreće za Ter Stegena.

53' Korner za Atletico! Opasno živi Barcelona koja se svim snagama bori da ne primi gol. Atletico izgleda sjajno i poletno.

46' Počelo je drugo poluvrijeme.

Rezultat u Lisabonu je 1-1. Jimenez je zabio za vodstvo Benfice 1-0 da bi Arturo Vidal poravnao na 1-1.

POLUVRIJEME Atletico na poluvrijeme odlazi s prednošću od 1-0. S ovim rezultatom trenutno je u polufinalu Lige prvaka. Barcelona neprepoznatljiva u prvom poluvremenu, Ivan Rakitić nevidljiv.

Gol Griezmanna za 1-0.

42' Prekrasan pokušaj Neymara. Pucao je Brazilac s kojih 25 metara u sami gornji lijevi kut gola, ali Oblak je bio spreman i obranio je.

Atletico je ovim rezultatom u polufinalu Lige prvaka.

36' GOOOOL! Griezmann dovodi Atletico u prednost! Barcelona će se sada morati otvoriti.

29' Carrasco se našao u šesnaestercu Barcelone i pokušao iznuditi penal. No Nicola Rizzoli nije dosudio penal.

Benfica vodi golom Jimeneza protiv Bayerna! Manuel Neuer je nepotrebno izašao sa svojeg gola, krivo procijenio let lopte i primio gol.

25' Prvi korner za Barcelonu na utakmici.

18' Igra se premjestila na sredinu terena. Atletico se brani i čeka svoju priliku iz kontra napada dok Barcelona drži posjed, ali nema igru.

12' Barcelona je preuzela posjed, ali još nema pravi udarac po golu Atletica.

7' Treći udarac Atletica na utakmici! Probao je Griezmann glavom nakon ubačaja, ali udarac je bio preslab i Ter Stegen je uhvatio loptu.

4' Ni minutu nakon Gabijevog pokušaja svoj udarac je probao i Carrasco. Pucao je izravno u Ter Stegena, koji nije imao većih problema s njegovim udarcem.

3' Prva velika prilika za Atletico. Gabi je imao dosta prostora za šut, pucao je s petnaestak metara, ali neprecizno preko gola.

1' Počela je utakmica na Vicente Calderonu!

SASTAVI

Atletico Madrid (4-4-2): Oblak - Juanfran, Godin, Hernandez, Filipe Luis - Koke, Fernandez, Gabi, Saul Niguez - Griezmann, Carrasco

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen - Dani Alves, Pique, Mascherano, Jordi Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suarez, Neymar

STATISTIKA (u ovogodišnjoj Ligi prvaka)

GLAVNI SUDAC

Glavni sudac na večerašnjoj utakmici bit će Talijan Nicola Rizzoli. Linijski suci bit će Elenito Di Liberatore i Mauro Tonolini.

NAJAVA

Barcelona je u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv Atletico Madrida na Camp Nou slavila 2-1 iako je gubila 1-0 golom Fernanda Torresa. No španjolski napadač je napravio glupost i u razmaku od šest minuta u prvom poluvremenu dobio dva žuta kartona.

Torres tako neće moći igrati u uzvratu, a pretpostavlja se da će Diego Simeone startati u 4-4-2 formaciji s Griezmannom i Carrascom u napadu. Atletico će večeras tražiti čudo pošto je u dosadašnjih sedam susreta s Barcelonom Luisa Enriquea izgubio svih sedam puta. Dodatna pogodnost za Barcelonu je što je sedam puta u zadnjih osam sezona Lige prvaka igrala polufinale.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 453
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku