Obavijesti

Sport

Komentari 217

Real ipak preživio "kamikaze", Japanci trče više i od Modrića!

Real ipak preživio "kamikaze", Japanci trče više i od Modrića!
22

Cristiano Ronaldo zabio je svoj treći gol na utakmici u 105. minuti nakon što je utakmica otišla u produžetke. U regularnom dijelu bilo je 2-2, a Ronaldo je prvim hat-trick u povijesti finala SKP-a Realu osigurao titulu

VIDEO

Real Madrid osvojio je Svjetsko klupsko prvenstvo nakon 120 minuta igre rezultatom 4-2! U finalu je savladao japansku momčad Kashimu, koja je pružila sjajan otpor i pošteno namučila prvaka Europe.

Za Real je igrao Modrić, Kovačić je ušao u drugom produžetku, a junak Reala bio je Cristiano Ronaldo, koji je zabio prvi hat-trick u povijesti Svjetskih klupskih prvenstava.

Real Madrid

POGLEDAJTE VIDEO: Real postao svjetski prvak!

Iako su na prvenstvo došli zahvaljujući činjenici da su domaćin, nogometaši Kashime pokazali su da su dostojan protivnik i da su s razlogom tu gdje jesu. Iznenađenje turnira, kako ćemo ih nazvati, prvo su pobijedili Auckland 2-1, zatim Mamelodiju 2-0, a u polufinalu razbili prvaka Južne Amerike Atletico 3-0.

>> Chapeov nesuđeni protivnik je treći: Bili su u našim mislima

I danas su pokazali da su sjajna i odlično postavljena momčad. Nisu se predavali cijelo vrijeme i u nekim trenucima napravili su prilično velike probleme prvaku Europe. Za Real Madrid utakmicu je u prvih 11 počeo Luka Modrić, dok je Mateo Kovačić ušao u drugom produžetku te dobio posljednjih 15 minuta.

Real je već osvojio ovo natjecanje 2014. godine, a Modrić tada nije bio u zapisniku zbog ozljede. 'Kraljevi' su krenuli u istom ritmu i poveli preko Benzeme u 9. minuti. No Kashima preko svojeg najboljeg igrača danas Shibasakija dolazi do izjednačenja pred sam kraj prvog poluvremena.

Šok u nastavku! Sedam minuta nakon početka drugog dijela, Shibasaki prolazi pokraj igrača Reala kao da ih nema i zabija prekrasan gol za neočekivano vodstvo japanskog sastava.

Gdje je sad videosudac? Veliki sudački poguranac za Real

No prednost nije dugo trajala. Ronaldo je u 60. minuti zabio gol iz penala za 2-2 i tako je završio regularni dio utakmice.

Valja napomenuti da je sudac pogurao Real pošto je Sergio Ramos u 89. minuti trebao dobiti drugi žuti karton i biti isključen. Zapravo je nevjerojatno kako se sve zbivalo. 

Ramos je napravio faul za koji bi mu vjerojatno i bliži članovi obitelji dali žuti, to je krenuo i glavni sudac, stavio je ruku u džep, držao ju je tamo nekih 20 sekundi i nije izvadio karton...

Stvarno bizarna situacija u kojoj je teško oštećena Kashima.

Kao i u finalu Lige prvaka 2014. godine, Real je u produžetku riješio stvari vrlo brzo. Junački se držala momčad Kashime, ali nije mogla protiv raspoloženog Cristiana Ronalda, koji je postavio još jedan rekord u svojoj velebnoj karijeri - golovima u 98. i 104. minuti postao je prvi igrač koji je zabio hat-trick u povijesti finala Svjetskih klupskih prvenstava.

Japanci su pali psihički i fizički i nisu više mogli parirati Realu. No treba im odati počast... Pošteno su namučili europskog prvaka i svim gledateljima osigurali sjajnu utakmicu.

Ronaldu zlatna, Luki srebrna

Organizatori turnira podijelili su nagrade za najbolje igrače. Cristiano Ronaldo svojoj je kolekciji dodao još jednu zlatnu loptu, ovaj put za najboljeg igrača klupskog SP-a. 

Luka Modrić izabran je za drugog najboljeg igrača pa mu je u skladu s tim uručena srebrna lopta, dok je brončanu loptu dobio Shibasaki iz Kashime, koji je zabio dva gola Realu u finalu.

>> Hrvatska je dobila desetog Hrvata s naslovom svjetskog klupskog prvaka!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 217
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo
KLJUČNA UTAKMICA SEZONE

Spektakl na Rujevici dostupan je svima! Evo gdje gledati ključni derbi Rijeka - Dinamo

Ovog je vikenda na rasporedu HNL derbi sezone između Rijeke i Dinama na Rujevici. Tko slavi, napravit će veliki korak prema tituli