Sport

Komentari 57

Barbara Matić izgubila broncu od Ruskinje pa zaplakala: Jako mi je žao, bila sam bolja od nje

Barbara Matić izgubila broncu od Ruskinje pa zaplakala: Jako mi je žao, bila sam bolja od nje

Hrvatska judašica nije uspjela doći do brončane medalje na Olimpijskim igrama, Ruskinja Madina Taimazova pobijedila ju je zlatnim bodom waza-arijem. Svjetska prvakinja ostala je bez medalje

Svjetska prvakinja u judu u kategoriji do 70 kilograma, Hrvatica Barbara Matić (26), nije uspjela doći do prve hrvatske olimpijske medalje u tom sportu. Ruskinja Madina Taimazova pobijedila ju je zlatnim bodom waza-arijem u meču za broncu u Tokiju.

Nažalost, svjetska prvakinja nije ispunila očekivanja i domogla se prve judaške medalje za Hrvatsku u povijesti Olimpijskih igara.

Barbara Matić oprezno je ušla u borbu, zbog čega je dobila opomenu zbog neaktivnosti. Nakon opomene je pojačala ritam, no do kraja nije bilo pobjednika, pa je borba otišla u "golden score". Nakon minute i pol borbe slavila je Ruskinja.

- Bila sam blizu olimpijske medalje. Mislim da sam u prve četiri minute bila bolja od nje. A sad mi je jako, jako žao... Protiv Austrijanke sam izgubila zbog neopreznosti i uvijek je s njom bilo vrlo gusto. Cijeli dan sam se dobro osjećala, ali sad moram čekati tri godine - kazala je kroz suze Matić, koja je najavila nastupe Karle Prodan i Ivane Maranić. 

- Moja izvedba nije bila dovoljno dobra za medalju, pa će ostale cure to morati popraviti. Karla bi mogla do medalje, a Ivana ima težak ždrijeb - izjavila je Barbara.

Taimazova je samo 70-ak minuta ranije u rijetko viđenom polufinalu nakon 12 minuta i 41 sekundu dodatka za zlatni bod izgubila od Japanke Chizuru Arai gušenjem. Ruskinja je meč završila u nesvijesti, liječnici su joj došli pomoći, ali pridigla se. Iako joj je desno oko bilo natečeno, došla je do medalje.

Judo - Women

Splićanka je u bila slobodna u prvom kolu, a u osmini finala ipponom je prošla Portugalku Barbaru Timo (10-0). U četvrtfinalu joj je Austrijanka Michaela Polleres uzvratila za poraz u finalu Svjetskog prvenstva. Prošla je u borbu za medalje waza-arijem, kasnije i u finale.

Barbara je ušla u repasaž i tamo se pobjedom nad Talijankom Alice Bellandi ipponom (10-0) plasirala u meč za broncu, ali nije uspjela.

Judo - Women